Cookie- og Privatlivspolitik

Pleasantville

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år

Se mere på medierådet.dk
| |
Pleasantville
|
VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (9 votes)
4.2
0

Instruktør

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Nicolai

I året 1998 film kom der 2 gode film ud. De hed The Truman show og Pleasantville. Begge film handlede mere eller mindre om det samme.

Et lukket og sikkert samfund i et tv-univers hvor der sker det samme hver eneste dag og hvor alle folk i universet har det fint med det indtil nogen udefra ser igennem det hele og begynder at ændre på det hele til det bedre.

Truman show blev successen og tog også alt den kritiske ros med sig. Pleasantville blev også en fin succes men blev dog stærkt overskygget i salgstallene og er siden blev lidt overset.

Det synes jeg personligt er en utrolig skam fordi det her er slet og ret filmisk magi og skønhed og originalitet når det er absolut bedst!

Valget af skuespillere er helt igennem Perfekte. Tobey Maguire & Reese Witherspoon som de 2 teenagere der træder ind i universet er herlige de 2 personer der ser igennem der lukkede samfund og som med deres viden fra det virkelige liv skaber farver i en verden af sort/hvid (bogstavelig talt).

Og Joan Allen, William H.Macy, Jeff Daniels og samtlige af alle de andre som lever inde i samfundet giver skønne og ægte og menneskelige præstationer som personer der er lukket inde i en rutine og som inderst inde tigger og beder om ændring om som endelig får det da Toby & Reese gør deres entre.

Filmens manuskript er også helt genialt da der er så mange ting at finde i det. Der er ting om kvindernes frigørelse, der er ting om kærligheden for kunst, der er kærlighed, der er ja der er lidt af det hele hvilket også gør at alle kan få noget ud af den.

Det er også værd at nævne at Pleasantville i sin tid var en af de film der havde flest digitale effekter på film og man må sige at de bruger det godt til både beskrive den verden som Pleasantville er.
Scenerne hvor det sort/hvide skiftes til farver er slet og ret utroligt smukke og eftersom der også er en grund og en betydning til at det sker gør det blot bedre.

Filmens Score af den geniale Randy Newman helt igennem velpassende til filmens univers og 50'er sangene som er blevet brugt til universet er ligeså fantastiske og bringer også en perfekt nostalgisk stemning.

Jeg kan på sin vis kun rose denne film og anbefale at den tjekkes ud fordi den helt igennem fungere på alle punkter.

AufVideoSehen

Jævnt underholdende film, der sagtens kan bruges til at slå et par timer ihjel en enkelt gang. En ok videofilm uanset om det er VOD eller TV.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.