Playground

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har en konfliktfyldt, trist og til tider utryg grundstemning. Med en høj grad af realisme skildrer den børn, som mistrives uden voksnes indgriben. Den indeholder flere voldsomme scener med mobning og slåskampe, og scener hvor børn er kede af det og magtesløse. Da fortællingen er langsom, da de voldsomme skildringer er udetaljerede, og da man ikke ser hovedpersonerne komme eksplicit til skade, vurderes filmen kun at kunne virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
23.06.2022
| |
1 time 12 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Un monde
|
Billetter
Playground plakat
Få en påmindelse 3 dage før premieren.

Den belgiske film 'Playground' afslører gabet mellem børns og voksnes verden som en bundløs afgrund.

Syv-årige Nora bliver modvilligt revet fra sin fars arme ved porten til den skole, hvor hun nu skal starte. Fortabt og bange opsøger hun sin storebror Abel, men han skubber hende væk. Nora skal nu stå på egne ben og hurtigt lære skolegårdens sociale koder at kende.

Først går det relativt godt, men da hun er vidne til, at Abel kommer i problemer, tvinges hun til at navigere efter et moralsk kompas, som hun aldrig har prøvet før. I periferien anes en eller to voksne, men nede i Noras øjenhøjde er det børnenes granithårde skolegårdsregler, der gælder.

Laura Wandels debutfilm vandt kritikerprisen i Cannes og blev shortlistet til en Oscar. Det er en intens historie, hvor kameraet er fuldt fokuseret på Nora (som vi kender fra den ungarske Oscar-vinder Sauls søn), og hvor relationen melle børnene, forskellige grupperinger og et uudtalt kodeks er de vigtigste faktorer.

Skal du se Playground?
(0 stemmer)

Instruktør