Cookie- og Privatlivspolitik

Platoon (1986)

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har ikke været indsendt til vurdering hos Medierådet for Børn og Unge. I henhold til filmloven påføres ikke-vurderede film 15 års-mærkatet.

Se mere på medierådet.dk
|
2 timer (ekskl. reklamer og trailers)
|
Platoon
|
Versioner: se alle
Originalversion, Særvisning
|

Filmen 'Platoon' (Kamp-patruljen) har Charlie Sheen i hovedrollen som en ung soldat, der under Vietnam-krigen må tækkes med en vanvittig overordnet.

Krigsfilmen er baseret på Oliver Stones egne oplevelser under krigen. 'Platoon' vandt fire Oscars, bl.a. for Bedste film.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (30 votes)
4.6
0

Instruktør

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
S. Rico

Kun syv år efter at Martin Sheen var centrum i filmhistoriens nok bedste Vietnam film, så er det sønnike Charlie Sheens tur. Og Platoon er faktisk næsten lige så god.

I modsætning til Stanley Kubrick's næsten samtidige Full Metal Jacket så tager Oliver Stone os direkte til Vietnam fra filmen start. Ikke noget med rekruttræning i USA først. Dermed bliver man kastet direkte ind i krigshelvedet fra starten, hvilket giver filmen en meget intens stemning. Og det føles næsten som om, at man selv er der. Den fugtige varme, de mange stikkende insekter, og det beskidte mudder er skildret så levende, at jeg sad og krympede mig i sædet.

Personskildringen er også mesterlig lavet. Sjældent lykkes det at give plads til så mange karakterer, som alle når at brænde igennem og vise os deres forskellige personligheder og forhold til krigen.

Krigens uhyrligheder er tilsvarende mesterlig skildret. Soldaternes frygtelige dilemma over for lokalbefolkningen viser sig meget tydeligt, da de støder på en landsby, som måske - måske ikke - er en vigtig Viet Cong base. Er et lager af våben i landsbyen lig med, at hele landsbyen er dødsensfarlige fjender, eller er de bare blevet tvunget til at opbevare disse våben? Selv med en ung Johnny Depp som tolk, har de ikke en kinamands chance for at finde ud af det. Og hvad hulen gør man så...?

Der er mange mørke scener i filmen, og den gør sig klart bedst på et stort lærred i høj opløsning i et mørklagt rum. Den luksus havde jeg ikke, da jeg så den for første gang på VHS. Og derfor har Platoon aldrig haft et stort plads i mit hjerte. Dvs. ikke før nu. 5 meget store stjerner.

Lars Michael

Både Tom Berenger , William Dafoe og Charlie Sheen gør det fremragende.

En krigsfilm som slå dig omkuld, og hvor den viser hvordan krigen har været også med hensyn til hvordan USA har været i krigen.

Og tillykke til Oliver Stone for at lave en meget flot film

Simon

Charlie Sheen spiller den naive Chris Taylor, som er filmens hovedperson. Det gør han rigtig godt, mens Tom Berenger og Willem Dafoe er filmens helt store bipersoner. Apropos biroller, det mener jeg filmens problem ligger i. Spoiler Elias' død skulle have været rigtig trist og rørende, hvilket det bestemt ikke var for mig. Jeg synes ikke at Chris havde et særligt godt bånd til Elias, og derfor bliver filmen lidt utroværdigt. Ellers er den flot, og filmens slutning er klart det bedste. Charlie Sheen leverer en fremragende voice-over, og Oliver Stone har lavet en super film lavet med erfaringer.

Nikolaj

Det er ikke altid fjenden, som er ens modstander. Det kan man roligt sige at Oliver Stone har gjort godt, han viser at Amerikanerne ikke altid er de gode, som vi regner med. Og han viser hvad krig gør ved en.

Wayne

En af de bedste krigsfilm lavet, nogensinde. Fuldt fortjente Oscars til Stone.

Frank

Fremragende film

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.