Cookie- og Privatlivspolitik

Planet of the Apes (1968)

Censur ukendt

Se mere på medierådet.dk
| |
Planet of the Apes
|

Filmen 'Planet of the Apes' (Abernes Planet) er den originale science fiction-klassiker fra 1968. Filmen er baseret på en den franske roman 'La planète des singes' fra 1963 af Pierre Boulle.

Charlton Heston spiller en rumpilot, der nødlander på en tilsyneladende fremmed planet beboet af intelligente aber.

'Abernes Planet' er blevet genindspillet i 2001 som Planet of the Apes, og den har fået fem efterfølgere samt en prequel: Abernes Planet: Oprindelsen.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (32 votes)
4.9
0

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Jacob

Tempoet og musikken er måske en smule for langsomt til det moderne publikum, men overordnet set er der altså tale om et solidt håndværk. En gruppe tidsrejsende forlader den hensygnende Moder Jord, for at starte en ny koloni i et andet solsystem. Noget går imidlertidigt helt galt for planeten styres af talende aber, der koster rundt med stumme mennesker.

Nikolaj

Selv om filmen er et par år gammel, kan man sagtens se den. Fordi den er både underholdende og spændende.

Frank

Fremragende Science Fiction Film

S. Rico

Det er nok bedst at have set denne originale version før de mange efterfølgere. Tilhører man den yngre generation og lige har set Rise of..., så bliver man nok ikke imponeret over originalen. Men lad være med at fokusere på teknikken og nyd filmens mange andre kvaliteter.

dippegalantuser/922792

Så den for mange, mange år siden og har siden været hooked på hele serien, også de mange senere og noget ringere efterfølgere.

Skal ikke sammenlignes med de moderne versioner, idet den gode fortælling (og slutning) fra denne originale version spoleres af at blive sat op imod nyere cgi-stykker af film.

Antaeus

Glem alt om alle andre udgaver. Det her er den originale som overgår alle de andre og samtidig er en af de bedste film i genren. Endvidere udmærker den sig med en af de bedste slutninger i filmhistorien.

Wayne

om menneskets og abernes planet. Hvor er det egentlig at de tre austronauter lander? Og hvorfor er aberne så menneskelige og overlegne?

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.