Cookie- og Privatlivspolitik

Pjuske flyver fra reden

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Animationsfilmen veksler mellem en varm, trist og let dramatisk stemning. Der er flere scener, hvor fugleungen og andre dyr er i livsfare og enkelte dør. I en let dramatisk scene bliver et familiemedlem til fugleungen jagtet og dræbt af en rovfugl, og fugleungen ses i sorg. I en anden scene bliver fugleungen ked af det, da han efterlades af sin familie. Da fugleungen i perioder føler sig fortabt og alene og ofte kommer ud for farefulde og livstruende situationer sammen med sine venner, vurderes det, at filmen vil kunne virke skræmmende på de yngste børn. Den får derfor en 7års vurdering.

Se mere på medierådet.dk
28.02.2019
| |
1 time 23 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Lói: Þú Flýgur Aldrei Einn
|
Versioner: se alle
2D, Babybio
|

Animationsfilmen 'Pjuske flyver fra reden' handler om en lille kylling fra Island, som ikke får lært at flyve inden hans familie migrerer sydpå til efteråret, og han bliver derfor efterladt på øen.

Pjuske beslutter sig for at krydse øen i håb om at nå den mystiske Paradisdal, hvor det aldrig bliver vinter, som han har hørt sin familie snakke om,

På sin rejse lurer mange farer, men den lille kylling bliver heldigvis også gode venner med den halvskøre kæmpefugl Giron.

Det skæve makkerpar må nu overleve den arktiske vinter og onde fjender som rovfuglen Dyster, så Pjuske kan blive genforenet med sine elskede til foråret.

'Pjuske flyver fra reden' kan sammenlignes med den danske familiefilm Fuglekrigen i Kanøfleskoven, hvor en gruppe bevingede venner også må stå sammen mod en ond rovfugl.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (10 votes)
3.9
2.5

Instruktør

Instruktører

MEDIERNES ANMELDELSER

  • Jyllands-Posten

    "Man skal passe på med at tage kampen op mod de amerikanske animationsmastodonter på deres hjemmebane. Islandsk forsøg får aldrig luft under vingerne." (Frederik Asschenfeldt Vandrup)

  • Politiken

    "En uafklaret diskussion om fællesskab og samfundshjælp kontra sej selvstændighed rumsterer i denne ret søde, men jo ikke så originale historie for mindre skolebørn om endnu en splejs, der vokser med opgaven." (Søren Vinterberg)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Christian

Denne film er ifølge mig - lige til at skylle ud i toilettet! Det er en ok film for børn, men for hele familien, der dur den bare ikke.

Fin animation dog!

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.