Cookie- og Privatlivspolitik

Pinocchio (2019)

Tilladt for alle
Filmen foregår i et eventyrligt univers og er fortalt i et roligt tempo. Den indeholder dog scener, hvor hovedpersonen bliver overfaldet, snydt og taget til fange samt scener, hvor han udsættes for magiske forvandlinger. Da hovedkarakteren er modig og handlekraftig ,og de farefulde scener hurtigt forløses positivt, vurderes filmen til ikke at kunne virke skræmmende på børn.

Se mere på medierådet.dk
02.09.2021
| |
2 timer 5 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Pinocchio
|
Versioner: se alle
2D - dansk tale, 2D - org. version
|
Pinocchio 2019 plakat

Filmen 'Pinocchio' handler om træskæreren Gepetto, hvis trædukke Pinocchio under magiske omstændigheder vækkes til live.

Den godtroende Pinocchio bliver let ledt på gale veje, hvilket fører ham ud på en eventyrlig rejse fyldt med magiske væsener og fantastiske optrin blandt venner og fjender.

Drømmen om at blive en rigtig dreng kan dog først virkeliggøres, hvis han én gang for alle begynder at lytte til sin far.

Matteo Garrone (Gomorra) tolker det klassiske italienske eventyr i live-action på en måde, vi aldrig har set før. Fortællingen er blevet filmatiseret mange gange før, måske mest kendt i Disneys animationsfilm Pinocchio fra 1940.

'Pinocchio' vises både med danske tekster i sin originale udgave på italiensk og med danske stemmer af bl.a. Lars Mikkelsen, Bodil Jørgensen og Søren Hauch-Fausbøll.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (31 votes)
4.7
3.6

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Som voksenfilm fungerer den ikke rigtigt, og selv om den kommer i en version med dansk tale, er det svært at gennemskue, hvor mange børn har tålmodighed til over to timer med scener, der virker klistret løst sammen med tape." (Thomas Brunstrøm)

 • Jyllands-Posten

  "Pinocchio i nye klæder overbeviser visuelt og kreativt. Fascinerende rejse ind i fantasiens grænseløse univers." (Frederik Asschenfeldt Vandrup)

 • Filmland P1

  "Nu kunne alle se ham, som Collodi havde tænkt ham, som en moralsk fabel om at børn kommer længst i livet, hvis de opfører sig ordentligt – og ja, såmænd også som en fortælling om, at man ikke oplever noget, hvis ikke man tager røven på de voksne og smutter på eventyr." (Per Juul Carlsen)

 • Politiken

  "... en svulstig og svimlende sanseoplevelse. Nogle vil finde den for himmelråbende italiensk, men jeg labber filmens flimrende modspil mellem fabuleren og realisme i mig." (Kim Skotte)

 • Soundvenue

  "Matteo Garrones version af 'Pinnochio' er et langtrukkent rod af socialrealisme, eventyr og magisk realisme, som ikke bringer nye indsigter til den velkendte fortælling." (Freja Dam)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Ghita

Jeg blev indtaget i filmens univers fra start til slut. Kan klart anbefales.

S. Rico

Jeg kender ikke den oprindelige historie godt nok til at kunne afgøre, hvor mange frihedsgrader, der er taget i fortællingen. Men det forekommer mig, at der er tale om en forholdsvis fri fortolkning - dog med alle de kendte ankerpunkter som dukketeatret, børne/æsel-legelandet og hvalen.

Den visuelle stil er den samme som i Matteo Garrone's forrige eventyr Tale of Tales. Og det er klart det bedste ved filmen. Det ligner en blanding af en autentisk gammel støvet italiensk landsby fra 1800-tallet - kombineret med fantasy elementer fra Alice i Eventyrland.

Jeg var ikke så vild med de mange fjollede fantasy sekvenser. Til gengæld fungerede de mere stille scener mellem Pinocchio og Gepetto super godt. Roberto Benigni spiller herlig afdæmpet og har i mine øjne aldrig været bedre.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.