Cookie- og Privatlivspolitik

Pina

Tilladt for alle

Se mere på medierådet.dk
12.01.2012
| |
1 time 40 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Pina
|
Versioner: se alle
2D, 3D, Særvisning
|

Dokumentarfilmen 'Pina' er en hyldest til koreografen Pina Bausch.

Filmen er først og fremmest en visuel rejse ind i Bauschs univers med moderne dans og teater, og vi er bogstaveligt talt med på scenen - og bagved, når Bauschs faste korps af dansere fortæller om samarbejdet med den legendariske koreograf.

Historien om 'Pina' går tilbage til 1985, hvor dens tyske instruktør, Wim Wenders, for første gang så en opsætning af landsmanden Pina Bausch. De to blev hurtigt venner, og ideen om et fælles filmværk tog gradvist form. Men først da Wenders i 2007 fik øje for 3D-teknikken, kunne filmen lykkes rent visuelt.

Wenders er kendt for værker som 'Himlen over Berlin' (1987) og 'Buena Vista Social Club' (1999), og 'Pina' er hans første film i 3D.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (62 votes)
4.6
5

Instruktør

Instruktører

Relaterede nyheder

Colin Farrell i 'London Boulevard'
11 år siden

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Weekendavisen

  "'Pina' er ganske enkelt et pragtværk. ... en varm og forbløffende vellykket film..." (Bo Green Jensen)

 • Jyllands-Posten

  "Wenders har valgt at lave filmen i det retfærdigvis ofte udskældte 3D-format, og for en gangs skyld giver det mening. Den tredje dimension suger os ind i lærredet, der transformeres fra flade til rum og giver danserne krop og fylde. Det er i dansene, at filmen lever; de for sig forklarer faktisk allerbedst, hvad Pina stod for." (Katrine Sommer Boysen)

 • Berlingske

  "... overrumplende smuk parade af sanselige dansenumre, hvor usædvanlige elementer som vand og jord giver dansen en rå side og dansernes evne til at spille skuespil oveni deres elegante dansetalenter viser et blødt indre. Sammenlagt giver det en tur til en danseplanet, som jeg aldrig har set mangen til." (Jacob Wendt Jensen)

 • Ekstra Bladet

  "... 3D-effekten bevirker, at man indimellem nærmest føler, at man står mellem danserne. Jeg er ret sikker på, at hvis man i forvejen har en failble for moderne dans, vil man få en fantastisk oplevelse med 'Pina'. Og selv en ignorant som jeg er om ikke ligefrem omvendt så i det mindste nysgerrig." (Henrik Queitsch)

 • Politiken

  "Så konsekvent, så klar og kompromisløs i sin vision, at det sjældne sker: Man føler sig som et forandret menneske efter mødet." (Kim Skotte)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Mikkel

Hvem gider se en danse film i 3D. Ikke mig i hvert fald-

Benjamin Stryhnuser/931168

Den værste film i hele nutidens historie! Vi ved alle at man ikke skal lytte til anmelderne, kun brugernes meninger. Inde i filmen er der episke fejl, som der burde laves om på. Dog på et tidspunkt undervejs, kunne man se en af mikrofonerne, hænge ned fra dansesalen! Det er en STOR FEJL. Det viser på amatøriske filmlavere.

MIn mening, LAD VÆR MED AT SE DEN! Hele min klasse og jeg var inde for at se den, og vi alle synes det var en latterlig film!

M_Weihrauch

Jeg giver den her fantastiske dokumentar fuldt hus, for den er intet mindre en vidunderlig. Den har det hele, det er nok noget af de smukkeste jeg endnu har set i 3D, var meget skeptisk omkring valget af 3D men det giver den lige det ekstra.

Jeg kan intet andet end at give den en varm anbefaling til alle, der vil være få mennesker der ikke får noget ud af Pina!

GOD FORNØJELSE!

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.