Cookie- og Privatlivspolitik

Vind biografbilletter hver uge

Pigen med paraplyerne (1964)

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har ikke været indsendt til vurdering hos Medierådet for Børn og Unge. I henhold til filmloven påføres ikke-vurderede film 15 års-mærkatet.

Se mere på medierådet.dk
22.10.2018
| |
1 time 31 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Les parapluies de Cherbourg
|
Versioner: se alle
2D, Særvisning, Event
|
Billetter

Musicalen 'Pigen med paraplyerne' handler om den unge ekspeditrice Geneviève, som arbejder i sin mors paraplyforretning i Cherbourg.

Hun møder den charmerende Guy, og der er amoriner i luften. Moren er af den overbevisning, at datteren er for ung til at blive gift og den unge mand for umoden. Han har ikke aftjent sin værnepligt. Men lykken er flygtig, og dagen før han indkaldes til militærtjeneste i Algier-krigen, bliver hun gravid.

'Pigen med paraplyerne' fik premiere i 1964 med Catherine Deneuve i hovedrollen og med mesterinstruktøren Jacques Demy i instruktørstolen. Den blev nomineret til fem Oscars og vandt Guldpalmen i Cannes.

Den romantiske klassiker var desuden en direkte inspiration til Oscar-hittet La La Land med sin banebrydende blanding af socialrealisme og musicalens stærke stiliserede univers, hvor skuespillerne synger alle deres replikker. 

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (13 votes)
5.8
0

Instruktør

Relaterede nyheder

1 år siden
SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Aktive debatter