Cookie- og Privatlivspolitik

Pig

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har en dramatisk og til tider let dyster grundstemning. Den indeholder få scener med voldsomt indhold. Bl.a en scene med brug af chokeffekter, hvor en person slås ned og ses ligge blødende på gulvet. Derudover sekvenser fra en slåskamp, hvor der ses blodige sår. Da ingen kommer alvorligt til skade og fordi filmen generelt er rolig fortalt og også benytter humor flere steder vurderes filmen kun at kunne virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
17.02.2022
| |
1 time 32 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Pig
|
Versioner: se alle
2D, Spis en film
|
Pig plakat

Filmen 'Pig' handler om eneboeren Rob, der lever et roligt liv væk fra storbyen i en lille hytte omkranset af Oregons store skove. Her ernærer han sig - med hjælp fra sin trøffelgris - af at sælge de eftertragtede underjordiske svampe til folk fra byen.

En nat ændrer Robs liv sig dog radikalt, da hans dør i mulm og mørke sparkes ind. Hans elskede gris bliver stjålet og han selv bliver slået ud.

Morgenen efter går Rob nu på en fokuseret jagt efter gerningsmændene, så han kan få sin gris igen og herved også opretholde sit levebrød. Med på rejsen får han selskab af den unge trøffelhandler Amir.

Den umage duo kører nu til storbyen Portland, hvor Rob må trække på gamle kontakter fra sin fortid, som han nu tvinges til at konfrontere og se i øjnene.

'Pig' er i høj grad et karakterbåret drama med fokus på den martrede Rob og hans indre og ydre rejse, hvor temaer som fortid, afsavn, sorg, kærlighed og familie er i spil.

Nicolas Cage spiller den mutte Rob, hvilket er en præstation, der har fået stor kritikerros på samme måde som også filmen har klaret sig godt på bl.a. diverse filmfestivaler. 'Pig' er desuden i skrivende stund skuespillerens højest ratede film på Rotten Tomatoes.

Den Oscar-vindende skuespiller har man tidligere kunnet opleve i dramatisk intense roller i bl.a. Leaving Las Vegas, Orkidétyven, Bad Lieutenant: Port of Call New Orleans og Joe. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (18 votes)
4.7
4.3

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Børsen

  "'Pig' er en fascinerende rejse ind i det at finde det væsentlige i livet og se smerten og sorgen i øjnene." (Michael Solgaard)

 • Filmland P1

  "'Pig' er en visuel oplevelse. Men der er bestemt også grund til at se den, fordi den har fundet sin helt egen afkørsel fra alt det, vi plejer at se på film." (Per Juul Carlsen)

 • Filmmagasinet Ekko

  "'Pig' er en film med hjerte, og den bliver siddende i kroppen. Nicolas Cage er mere nedtonet end længe set. Hans præstation minder om den, han gav i det fine indiedrama 'Joe' fra 2013. Det er meget langt fra den vilde og manierede spillestil, han er kendt for, og som han selv kalder ”vestlig kabuki." (Flemming Kaspersen)

 • Information

  "Nicolas Cage stråler med en aktiv vulkans tilbageholdenhed i den fremragende 'Pig'." (Ralf Christensen)

 • Jyllands-Posten

  "I et hævndrama med flere forfriskende overraskelser får vi et helt og aldeles moderne bud på genren.Med en velkommen hudfletning af gourmetverdenens pompøse facade og rå kanter." (Jacob Wendt Jensen)

 • Politiken

  "Nicolas Cage er god som eneboer på jagt efter sin kidnappede trøffelgris i en dekadent restaurantbranche. Men som kulturkritisk gastrofilm om frelsen i det simple køkken bekræfter 'Pig', at god mad er dårlig filmkunst." (Joakim Grundahl)

 • Soundvenue

  "Nicolas Cage leverer en af karrierens mest ømme præstationer i den rørende anti-hævnfilm 'Pig', der dog ikke helt lever op til sin hovedrolleindehavers tårnhøje niveau." (Jakob Freudendal)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Lars Michael

Nicolas Cage er en skuespiller man aldrig ved hvor man har ham henne.
I filmen Pig gør han det ganske udmærket.

Filmen er en god blanding af både jagten på en gris os så ens fortid, og til sidst sidder man med en god fornemmelse.

Nicolas Cage gør det rigtig godt i filmen, om det er en af hans bedre karakter kan man altid diskutere, men flot er det.

S. Rico

En virklig god præstation fra Nicholas Cage, som viser at han sagtens kan spille indadvendt og samtidig brænde igennem. Man kan i den grad mærke hans smerte og hans ønske om at holde sig for sig selv. Historien er herlig anderledes, og ”hævndramaet” er i langt højere grad en indre rejse end egentlig forløsning på det ydre plan.

Filmen er ikke særlig lang, men alligevel kom jeg desværre til at kede mig lidt undervejs.

3½ stjerner.

Helle

Helvede, det var en helt fantastisk film. Jeg er ikke en stor filmfan i dag, da jeg ikke kan forbinde mig med mange film derude... Jeg kan altid have en tendens til at fornemme de skuespilfalskheder, der kastes ind i feltet af store filmstudier.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.