Cookie- og Privatlivspolitik

Philadelphia (1993)

Censur ukendt

Se mere på medierådet.dk
|
2 timer 5 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Philadelphia
|

Filmen 'Philadelphia' handler om Andrew, der er advokat. Og homoseksuel.

Det store advokatfirma, hvor han er ansat, fyrer ham - tilfældigt nok kort tid efter, at de erfarer, at han er homoseksuel. Nu slæber han dem i retten, hjulpet af den homofobiske advokat Joe.

'Philadelphia' modtog to Oscars for Bedste mandlige hovedrolle (Tom Hanks) og Bedste sang (Bruce Springsteen). Filmen er instrueret af Jonathan Demme, der to år forinden havde lavet Oscar-vinderen Ondskabens øjne.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (28 votes)
4
0

Instruktør

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Nikolaj

Filmens start ligger op til at plottet er langsommeligt, kedeligt og en anelse ukreativt. Da retssagen i filmen starter, kommer der dog en god intensitet og spænding ind i historien. Den udvikler sig pludselig til en fremragende og stærk film!

Jeg er en af dem der synes at Tom Hanks' to Oscars skulle være givet til ham for hans præstationer i "Saving Private Ryan" og "Cast Away" og måske ikke så meget for "Forrest Gump" og "Philadelphia". Ikke desto mindre leverer Hanks en rigtig god og solid præstation og fortjener absolut roser for denne rolle.

Maggie Smith

Ingen hemmelighed at jeg er enormt vild med Tom Hanks, men nu fik jeg endelig set den film som gav ham hans første Oscar. Jeg må konstatere, at jeg synes på alle måder at filmen er et mesterværk. Hanks og Denzel er så fantastiske i filmen, deres samspil er så godt sammen.

Aids var og er frygtelig, og det rammer mig hvordan at der ses ned på en mand, bare fordi at han homoseksuel. En ond skæbne, og må erkende at der røg flere tårer.

God, men enormt sørgelig film. Mesterværk.

Frank

Dårlig film

Lars Michael

Faktisk en film alle skal se,den fortæller hvor vigtig et liv er .godt skuespil.

Wayne

og meget aktuelt i tiden da Aids var den store frygt. Tiden er dog løbet lidt fra den.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.