Cookie- og Privatlivspolitik

Petite Maman

Tilladt for alle
Filmen indeholder ingen elementer, der vurderes at kunne virke skræmmende på de yngste børn.

Se mere på medierådet.dk
20.01.2022
| |
1 time 12 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Petite Maman
|
Billetter
Petite manan plakat

Den franske film 'Petite Maman' handler om pigen Nelly, der netop har mistet sin mormor. Familien tager ud for at tømme mormorens hus, som samtidig er moren Marions barndomshjem, og mens hendes far pakker sammen, går Nelly på opdagelse i de omkringliggende skove.

I sin leg mellem træer og buske møder Nelly pludseligt en anden pige, der ligner hende selv på en prik. Pigen hedder Marion, og hun spørger Nelly, om hun vil hjælpe hende med at bygge et træhus.

'Petite Maman' er et drama med elementer af det fantastiske, hvor Nelly graver ned i sin families fortid med overraskende udfald.

Instruktøren Céline Sciamma, der tidligere har lavet den prisvindende og anmelderroste Portræt af en kvinde i flammer, som også inkorporerede mystik i en stilsikker og fintfølt fortælling. (Copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (5 votes)
5.8
4.6

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "... uden at hamre folk oven i hovedet med sine pointer siger 'Petite Maman' noget fint og poetisk om den kløft, der altid vil opstå mellem forældre og børn med tiden, og at vi allesammen – uanset om vi vil det eller ej – er et produkt af vores forældre." (Thomas Brunstrøm)

 • Filmmagasinet Ekko

  "'Petite Maman' bliver en bevægende fortælling om relationer mellem generationer. [...] 'Petite Maman' er en lille film, der har en stor, dragende effekt." (Patricia Smollerup)

 • Jyllands-Posten

  "... Céline Sciammas udpræget fine 'Petite Maman', som på kun lige over en time leverer en absolut fyldestgørende emotionel meditation over sorg og tab i børnehøjde." (Frederik Asschenfeldt Vandrup)

 • Politiken

  "Efter 'Portræt af en kvinde i flammer' vender Céline Sciamma tilbage til børnenes land med et udsøgt naturalistisk eventyr." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Soundvenue

  "'Petite Maman' er en tankevækkende og bevægende fortælling med en filosoferende tilgang til tiden. Med en magisk nostalgi bliver filmens portræt af mor-datter-relationen kraftfuld og rørende." (Lise Stenbæksgaard)

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.