Cookie- og Privatlivspolitik

Peter og dragen

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Filmen har en varm og let grundstemning. Den indeholder dog flere dramatiske scener med dragejagt og forfølgelser, og i en voldsom scene er flere hovedpersoner i livsfare på en bro, som bryder i brand. I en anden scene efterlades en lille dreng alene efter et biluheld. Da de dramatiske scener hurtigt forløses positivt, og da fortælletempoet er roligt, og filmen også indeholder humor og varme, vurderes den kun at kunne virke skræmmende på børn under 7 år.

Se mere på medierådet.dk
13.10.2016
| |
1 time 43 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Pete's Dragon
|
Versioner: se alle
2D - dansk tale, 2D - eng. tale (u/undertekster), Babybio 2D - dansk tale
|

I eventyrfilmen 'Peter og dragen' bliver en forhutlet dreng fundet i skoven. Åbenbart har han boet der i adskillige år, efter hans forældre døde i en ulykke.

En skovfoged, der har fundet drengen, opdager, at der er en helt særlig grund til hans mirakuløse overlevelse. En stor, grøn og pelset drage har nemlig passet på Peter ude i vildnisset.

Men ikke alle mener, at dragen Elliott er helt ufarlig og vil derfor jage ham ud af skoven.

Disney-eventyret er en nyfortolket udgave af filmen 'Peter og dragen Elliott' fra 1977. Den gamle version kombinerede tegnefilm med rigtige skuespillere, som det også kunne opleves i Mary Poppins, hvorimod den nye udgave benytter sig af computeranimation til dragen.

Genindspilningen af 'Peter og dragen' kommer i selskab med rækken af Disneys filmatiseringer af deres kendte, ældre tegnefilm som Junglebogen og Eventyret om Askepot. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (372 votes)
4.7
3.7

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • BT

  "’Peter og dragen’ er en varm og vellavet film om familie, natur og venskab. Og selvom der også er masser af drama, så kan alle glæde sig over en lykkelig og familievenlig slutning." (Henning Høeg)

 • Jyllands-Posten

  "Animationen er [...] fejende flot, og sammensmeltningen af virkelige mennesker og den enorme drage fungerer glimrende." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "Drengen fænger bedre end den nye grønpelsede drage, hundehvalpskluntet, men nærmest charmeforladt." (Søren Vinterberg)

 • Weekendavisen

  "'Peter og dragen' er en stille, bevægende og (på den gode måde) gammeldags historie." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
S. Rico

Jeg kendte ikke historien og har aldrig set den gamle tegnefilm. Så jeg var spændt på, hvad Disney havde skruet sammen til os. Den starter ud med et biluheld og måske filmhistoriens mindst udpenslede dødsfald. Det er så mildt skildret, at selv de mindste børn umuligt kan blive skræmt. Og det er min største anke til filmen, at den overhovedet ingen kant har.

Historien starter ud som Mowgli i Amerika. Senere går den over i E.T. og lidt King Kong, hvorefter den slutter i bedste sødsuppe stil. Filmen er for lang, og jeg kedede mig bravt den sidste halve time. Jeg ville gerne have givet den 3 stjerner for den tekniske udførsel og de fine scener, der er mellem Peter og den ultra-rare familie, der tager sig af ham. Men samlet set er filmen for flad og kedelig til, at den kan honoreres med et "ok".

Kim

God film, flot lavede og det hele, men har intet med den oprindelige historie at gøre, så det ødelægger den meget for mig, havde de kaldt den noget andet, så havde den nok været meget bedre for mit vedkommende, fordi mine forventninger var at det var den gode gamle historie, men skuffet blev jeg da i den grad at jeg ikke gad se mere af den, og nu sidder og skriver denne anmeldelse.

Søren Karstensen

Meget flot genindspilning/nyfortolkning af Disneys klassiske historie.
Godt skuespil hele vejen igennem, cinematografien er smuk og effekterne er gennemførte.
Både min datter og jeg gneb en tåre eller to. :)

Jannieuser/349161

Virkelig skøn film, selvom min søn på 7 år græd som pisket fordi han på et tidspunkt syntes den var så sørgelig.

Wayne

Disney har lavet en plan - samtlige klassikere fra arkivet skal genindspilles med almindelige skuespillere, blandet med ny animations teknik. Og det lader til at det sender en ny generation i biografen, så hvorfor ikke?

Grundhistorien er der altså ikke noget nyt i - det er en opdatering af den gamle udgave, som delvist var animeret. Venskabet mellem en dreng og en "fantasi-ven" - som ikke er ren fantasi. Det omgivende samfund forstår selvfølgelig ikke at sådan en drage kan være venligsindet - og så opstår det forventede drama.

Sonia

Den mindede om Drengen og jern-kæmpen på så mange områder, at overhovedet ikke var overrasket over handlingen fra start til slut. Den var dog sjov og rørende, men den får ikke mere end 3 stjerner, da den ikke havde et overraskende moment. Et fabeldyr i en film, og der samtidig blev magi, hang bare ikke så meget sammen, når der ikke var andre magiske elementer - udover dragen. Enten burde de droppe dragen, og bruge et virkelig dyr, ellers skulle de skrue en lille smule op for magien, så man føle magien og filmens "troværdighed".

christina

Var en udemærket film mig og min søn var underholdt det eneste der var en byrde var de forældre der sad og snakket med deres børn under filmen og ikke tog hensyn til andre mennesker end dem selv, En MEGET kedelig udvikling. At jeg skulle tysse på voksne mennesker var ikke lige det jeg forventer!

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.