Cookie- og Privatlivspolitik

Personal Shopper

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har en mystisk og trist grundstemning og indeholder flere scener med skræmmende indhold. I flere scener optræder truende ånder ved brug af gyseragtige virkemidler, og i en scene bruges der intens spændingsopbygning til fundet af et meget blodigt lig. I en anden scene skydes en mand ned. Det vurderes, at filmen kan virke skræmmende på de yngste børn i aldersgruppen 11-15, og den får derfor en 15års-grænse.

Se mere på medierådet.dk
06.07.2017
| |
1 time 45 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Personal Shopper
|

I dramaet 'Personal Shopper' arbejder assistenten Maureen som tøj-indkøber for en berømt kvinde.

Maureen er ikke tilfreds med sit arbejde og har egentlig kun taget jobbet i Paris, fordi hun håber at få kontakt til sin afdøde tvillingebror fra den anden side.

Imens bliver Maureen udsat for flere mystiske hændelser, efter en ukendt afsender begynder at skrive tekstbeskeder til hende.

'Personal Shopper' kan bedst beskrives som en kunstfilm med overnaturlige elementer i et spændingsdrama. Olivier Assayas, der har vundet instruktørprisen i Cannes, har tidligere instrueret Kristen Stewart i Skyerne over Sils Maria.

Skuespillerinden blev verdenskendt, da hun spillede Isabella Swan i ungdomsfænomenet Twilight, men har efterfølgende holdt sig primært til roller i kunst- og indiefilm. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (69 votes)
4.2
4.6

Instruktør

Relaterede nyheder

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "... der [er] tale om et dybt originalt værk." (Louise Kidde Sauntved)

 • BT

  "Assayas formår [...] at blande den overnaturlige uhygge og afdæmpede poesi med uventede daglige detaljer, der nærmest gør 'Personal Shopper' til en genre helt for sig selv." (Henning Høeg)

 • Ekstra Bladet

  "... har man mod på en tur på gyngende eksistentiel grund, hvor der stilles spørgsmål til livet både før og efter døden, venter der en uforglemmelig oplevelse forude ..." (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  "... [Kristen Stewart] er endnu bedre i 'Personal Shopper', end hun nok nogensinde har været." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "Som den søgende Maureen yder Kristen Stewart karrierens hidtil mest interessante præstation. Det, der gør hende til noget særligt, hendes rastløse sårbarhed, folder sig nu helt ud." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "... det er det bedste ved filmen: at den dokumenterer en mystisk sensibilitet og dertil er et fint portræt af en ung kvinde." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Bjarneuser/118641

Er man ikke til det overnaturlige, så lad være med at se denne film. Jeg kunne jo også bare have ladet være. Men nu så jeg den, og synes at det nok er en af de dårligste film, jeg har set. Læssevis af løse ender, som ikke kan bruges til noget som hest. Ikke en gang af den type, hvor man kan sidde og tænke over, hvad der mon er sket. Vores "nabosæder" var enige i at det var noget bras.
Kan absolut ikke anbefale at bruge penge på at se filmen. Kristen Stewart spiler fint, men jeg vil heller ikke sige, at det er den sværeste rolle at spille.
Øv.

Peruser/694587

Den er lidt svær at få styr på, men på en eller anden måde, har den bidt sig fast.

Fatter slet ikke EKKO's negative anmeldelse af Kristen Stewarts evner som skuespiller...

Hun er jo suveræn her. Som hun er det i Camp X-ray.

HeavenOfHorror.dk

Personal Shopper har en række interessante (og til dels ubehagelige) karakterer. Og de er ikke alle sammen levende! Er du til snigende uhygge og decideret anti-Hollywood tempo, så er dette en film for dig!

Dette er ikke en film for alle, men det er uden tvivl en film, der kan ses af mange, der ikke umiddelbart havde overvejet at give den en chance.

Det er en spøgelsesfilm, og der ér altså overnaturlige elementer fra de første scener i filmen. Fokus kommer så i en periode over på Maureen's (Kristen Stewart) andre livsudfordringer, men hun opsøger undervejs hele tiden det overnaturlige på diverse måder.

Filmen har en intens og dyster stemning, der byder på en af den mest uhyggelige scener, jeg har set for nyligt. En helt lavpraktisk form for uhygge, som vi alle kan forholde os til. Der er nemlig et løbende element af stalking i filmen. Det foregår via beskeder på mobiltelefonen og er altså virkelig ubehageligt – især i én scene, som selv den mest garvede gyserfan vil nyde!

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.