/*');">*/
Cookie- og Privatlivspolitik

Persiske lektioner

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har en dramatisk og ildevarslende stemning, hvor døden hele tiden er en reel trussel for filmens karakterer, da den foregår i en koncentrationslejr. I filmen ses flere scener med brutale henrettelser og mishandling af uskyldige mennesker, og i et enkelt klip vises en blodigt udpenslet fremstillinger af en overskåren hals. På grund af filmens fremstilling af behandlingen af mennesker i en koncentrationslejr, vurderes det, at den vil kunne virke skræmmende på de yngste i aldersgruppen 11-15 år, og filmen får derfor en 15-års-grænse.

Se mere på medierådet.dk
05.08.2021
| |
2 timer 7 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Persian Lessons
|

Krigsdramaet 'Persiske lektioner' udspiller sig i det besatte Frankrig under Anden Verdenskrig. Her møder man den jødiske Gilles, der bliver arresteret af SS-soldater for herefter at blive sat i koncentrationslejr.

Ved ankomsten til KZ-lejren undgår Gilles imidlertid at blive slået ihjel, da han overbeviser vagterne om, at han ikke er jøde, men derimod persisk.

Nu bliver Gilles således sat til at undervise lejrens leder i farsi, eftersom han har en drøm om at åbne en restaurant i Iran, når krigen slutter.

De to mænd udvikler imidlertid nu et umage venskab, som dog skaber jalousi blandt både fanger og vagter. Men hvor lang tid kan Gilles mon holde på hemmeligheden om at være jøde?

'Persiske lektioner' er instrueret af Vadim Perelman, der debuterede i 2003 med dramaet House of Sand and Fog.

Det er ikke første gang, en film lader sit drama udspille sig i en KZ-lejr. Han kan man bl.a. også nævne Drengen i den stribede pyjamas.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (15 votes)
4.1
5

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

  • Berlingske

    "Og det er det eneste, vi kan gøre, nemlig at huske navnene og mindre ofrene, hvilket denne film gør på smukkeste vis." (Bent Blüdnikow)

  • Politiken

    "Var filmen ren fiktion, kunne nogle nok få trang til at kategorisere den som offerglorificerende. Men først og fremmest er det dystre kammerspil det rene galskab. Fordet det tegner virkeligheden under Anden Verdenskrig." (Nanna Frank Rasmussen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Ursulauser/892113

Imponerende skuespil af især Lars Eidinger, som øverstkommanderende Klaus Koch der vil lære persisk. Så da kz-lejr fange Gilles (Nahuel Pérez Biscayart) påstår at være perser og ikke jøde, bliver han Kochs underviser ved at opfinde sit eget sprog og bilde Koch ind, at det er persisk. Nervepirrende!

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.