/*');">*/
Cookie- og Privatlivspolitik

Perlemorsknappen

Afventer censur

Se mere på medierådet.dk
19.11.2015
| |
1 time 22 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
El botón de nácar
|

Dokumentaren 'Perlemorsknappen' er en fortælling om vand, og hvordan det binder menneskeheden sammen. I dette tilfælde den chilenske befolkning og i særlig grad det oprindelige patagoniske folk.

Historien om vand er også historien om glemte forbrydelser og ugerninger mod menneskeden. Men havet glemmer aldrig, og det hele starter med to perlemors-knapper på bunden af Stillehavet.

Patricio Guzmán fik stor anerkendelse for dokumentarfilmen Lysets nostalgi, der får dansk premiere til december, og følger op med en ny fortælling om Chiles foruroligende historie.

Med 'Perlemorsknappen' har han skabt en lige dele poetisk og gribende dokumentar om en glemt historie, der på Berlinalen modtog Sølvbjørnen for Bedste manuskript. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (14 votes)
4.1
5

Instruktør

Instruktører

Relaterede nyheder

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Guzmans film er som en bølge, der river dig med i sin tankestrøm og får dig til at skabe dine helt egne tankehvirvler undervejs." (Louise Kidde Sauntved)

 • Ekstra Bladet

  "... generelt har Guzman et godt blik for at se det store i det små og omvendt." (Henrik Queitsch)

 • Filmland P1

  "Guzman tilbyder noget andet, noget nyt. Og han gør det med en opfindsom og fantasifuld billedpoesi. Det er vildt, virkelig vildt, det her." (Per Juul Carlsen)

 • Politiken

  "... med knapperne som symbol, med sin egen stemme og med billeder af naturen før og nu skaber Guzman en uforglemmelig smuk og sørgelig historie." (Dorte Hygum Sørensen)

 • Weekendavisen

  "... Guzmans stemme og ciselerede sprog, [...] bærer de store betragtninger. Den blide film fortæller også om et folkemord." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
S. Rico

Smuk blanding af naturfilm og dokumentar. Den handler primært om den oprindelige befolkning i det sydlige Patagonien og de triste omstændigheder, der førte til udrensningen af dem. Senere sammenkobles dette med folkedrabet under Pinochet’s styre (Pinochet nævnes dog aldrig ved navn).

Symbolet på liv - vand - spiller sideløbende en meget central rolle i denne poetiske fortælling. Interessant ja, men ikke det mesterværk, som den er udråbt til.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.