/*');">*/
Cookie- og Privatlivspolitik

Patriots Day

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har en ildevarslende, dramatisk og realistisk stemning. Den indeholder mange langvarige scener med voldsomme eksplosioner, med desperate og paniske mennesker, og blodige scener, hvor man ser mennesker som kommer alvorligt til skade. I en voldsom scene ser man blodige, lemlæstede kroppe og paniske, grædende børn. Over flere scener holdes en skrækslagen ung mand, der frygter for sit liv, gidsel af koldblodige terrorister. Da filmens fremstilling af vold og lemlæstelse er udpenslet og filmens stil er meget realistisk, vurderes det, at filmen kan virke skræmmende på børn under 15 år.

Se mere på medierådet.dk
16.03.2017
| |
2 timer 13 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Patriots Day
|
Versioner: se alle
2D, Seniorbio, Babybio
|

'Patriots Day' handler om terrorbombningen under maratonet i Boston 2013 og ikke mindst den efterfølgende menneskejagt.

Politibetjenten Tommy Saunders er med til at holde styr på den sportslige begivenhed, sammen med resten af politistyrken, da flere eksplosioner pludseligt rammer nær målfeltet.

Kaos følger, og Saunders slutter sig sammen med overlevende, beredskabsfolk og efterforskere i et kapløb med tiden for at fange gerningsmændene, før de slår til igen.

Filmen markerer det tredje samarbejde mellem Mark Wahlberg og instruktøren Peter Berg efter Lone Survivor og Deepwater Horizon, der også var baseret på virkelige hændelser.

'Patriots Day' er den første af to film baseret på terrorangrebet. Den anden hedder Stronger og får premiere til efteråret.VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (121 votes)
4.3
3.4

Instruktør

Relaterede nyheder

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "[Filmen] er hæsblæsende, rørende og ofte spændende. Hvilket er noget af en præstation - når enhver ved, hvordan det ender." (Jeppe Krogsgaard Christensen)

 • BT

  "Nu var Boston-dramaet i sig selv chokerende og rigeligt dramatisk. Men Peter Berg formår at føje nyt til ved at komme ind bag nyhedsfacaden og vise katastrofens menneskelige ansigt." (Henning Høeg)

 • Ekstra Bladet

  "Selv om man kender til begivenhederne fra medierne, så fungerer 'Patriots Day' yderst effektivt som både rendyrket spændingsfilm og skræmmende dokumentation." (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  "Det er instruktøren Peter Bergs anden film på ét år. Først 'Deepwater Horizon' og nu denne. Begge lavet med håndelag, men uden personligt præg." (Johs. H. Christensen)

 • Politiken

  "[Peter Berg] er forblændet af løgnen om Boston som en borg, der blev offer for den ydre fjendes ondskab." (Joakim Grundahl)

 • Weekendavisen

  "'Patriots Day' er et atmosfærestærkt myldrebillede [...] Filmen fejrer begrebet Boston Strong i to timer. Det er på én gang for lidt og for meget." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Poul Wegener

Bygget over en virkelig hændelse, så jeg var usikker på hvor god den var, men jeg blev glædelig overrasket.
Der var action og god underholdning hele vejen igennem.

Wayne

Historien er kendt, men Peter Berg bevarer stadig et seværdigt drama med helt almindelig mennesker.

Dog ikke noget som går over i historiebøgerne, men fin underholdning.

Christinna

Den er virkelig god! Positivt overrasket.
Synes den er så godt lavet, skuespillerne er pisse gode, den har humor selvom det er et alvorligt emne. Troværdigt og det virker ikke til at der er pyntet på de rigtige begivenheder for at lave en federe film. Ind imellem med rigtige optagelser og opringninger fra selve dagen og den efterfølgende efterforskning osv., som virker virkelig godt.

Jeg kunne godt se den igen lige nu. Vil anbefale alle at se den.

Benji Blaakilde

Så er det at lave ducodramaer af nylige tragedier blevet Peter Berg's ting nu? Deepwater Horizon og nu den her; så længe han holder den kvalitet, så klager jeg ikke.

Så Patrots Day er en biografisk genfortælling af bombeangrebene ved marathonløbet i Boston, hvor vi følger civile, efterforskere og gerningsmænd alike, imens og i særdeleshed efter den forfærdelige terrorhandling fandt sted.

Det er sjældent at en film beseret på virkelige hændelser kan holde en på kanten af sædet på den her måde, men denne film formår at gøre netop det. Efter en lidt rodet start med introduktion til adskilege personer (som selvfølgelig alt sammen har et pay-off senere) rammer katastrofen pludseligt og alt er kaos. Ligesom i Deepwater Horizon tidligere på året, er Peter Berg rigtig god til at give en meget kaotisk følelse, som det 100% også har været i situationen. Det den lykkedes med så godt, er at vise situationen fra så mange synspunkter og vinkler og sådan bliver det ved i resten af filmen. Filmen er i virkeligheden bare rigtig godt skruet sammen.

Så kommer vi til den efterfølgende menneskejagt, som virkelig er der filmen accelerere og bliver en rigtig neglebider også selvom man ved, hvad den ender med. Det er også en meget interessant film, som giver et indblik i alle de mekanismer der sættes i gang efter sådan en hændelse finder sted, og det er bare spænende at følge med i.

Patriots Day er flot udført med gode præstationer over hele linjen og er en hyldest til de heltegerninger udført af uniformerede personel såvel som helt almindelige mennesker. Slutningen er lidt et antiklimaks, men det kan man jo ikke ændre på, når det er virklige begivenheder man skildrer, og det skal også siges, at den bliver en smule for amerikansk hen imod slutningen, men ikke nok til at det gør så meget, fordi Patriots Day er så godt udført som man kunne håbe på, også selvom man kan synes, at det er lidt for tidligt.

JB69user/72434

God film der fangede mig i begge 2 timer. Er dog ikke så meget for det med når de amerikanerne bliver lidt selvfede og det bliver de til sidst med udtalelserne fra dem der oplevede det i virkligheden, men lad det nu ligger. Det vil fint nok. Var lige ved at ende på 5 stjerner men endte på 4 gode stjerner og tag roligt og se den. Og hvad er der i øvrigt lige sket med John Goodman. Han har da godt skiftet fysisk form…..

Joakim

God og spændende film. Man lever sig ind i hvordan det er forgået. Godt lavet med masser af spændning.

Wayne

Det bliver afgjort en film jeg skal se, men jeg forventer langt fra noget mesterværk.

P

Den næste katastrofefilm bliver helt sikker valget 2016. om den orange mand mod den grå dame :)

bambiexplorer

... og mon ikke at det snarere er 90% af amerikanerne der kan huske Boston? Og måske op i mod 50% af os i den "vestlige" verden? Det tror jeg! Når det er sagt, så ser traileren noget pladder patriotisk ud ...

Lukasuser/1242662

Det jo næsten lige før man skulle tro en stor del af tragedierne der sker i Amerika er planlagt af de grådige Hollywood mennesker, så de har en mulug for at tjene endnu flere penge.
Har ikke noget imod film af denne type, ville udmærket kunne forstå en film om 9/11 da det var en tragedie der rent faktisk ændrede Amerika for altid og som er husket af alle generationer. Jeg har medfølelse for de udsatte af denne tragedie, men om den fortjener en film omkring noget 10% af alle mennesker kan huske, er mig en gåde.
Skam jer, Hollywood

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.