Cookie- og Privatlivspolitik

Paths of Glory (1957)

Censur ukendt

Se mere på medierådet.dk
|
1 time 28 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Paths of Glory
|
Versioner: se alle
Originalversion, Særvisning
|

1. Verdenskrigs meningsløshed er næppe beskrevet mere bidende end i Kubricks anti-krigsepos 'Ærens vej'. Oberst Dax får med sine franske styrker til ordre at indtage et højdedrag under tysk kontrol. Soldaterne er desillusionerede, men angriber alligevel. Angrebet er en katastrofe. Og da ansvaret skal placeres, rettes alles øjne mod Dax og hans mænd. Frem til 1970'erne var filmen bandlyst i Frankrig – og vækker stadig stærke følelser.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (8 votes)
5
0

Instruktør

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
S. Rico

Krigsfilm om 1. Verdenskrig, skyttegravshelvedet og interne stridigheder om strategi og diciplin.

Oberst Dax (Douglas) har kommandoen over en af Frankrigs frontlinier overfor den tyske fjende. Han får af sine generaler ordre på at storme tyskerne for at erobre en strategisk vigtig høj. Han adlyder, selv om det nærmest er en selvmordsmission. Resultatet er da også en fiasko, og de er tvunget til at trække sig tilbage. Men generalerne vil ikke acceptere fiasko og kræver en række soldater hængt for ulydighed og kujoneri. Oberst Dax er selvfølgelig rygende uenig, og så er der lagt op til en krigsdomstol.

Filmen er både et krigsdrama, et retssalsdrama og en action krigsfilm. Den er realistisk skildret, men meget af det, vi er vidne til, er så absurd, at det nærmer sig satire. De soldater, der begav sig ud på en selvmordsmission for sit land er smidt i fængsel og venter på deres dom. Samtidig lever de generaler, der anklagede soldaterne for at være feje, et luksusliv på et fint slot med fest og musik i sikker afstand fra fjenden. Så hvem er lige kujoner, og hvem er helte?

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.