/*');">*/
Cookie- og Privatlivspolitik

ParaNorman

Tilladt for børn over 11 år

Se mere på medierådet.dk
20.09.2012
| |
1 time 32 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
ParaNorman
|

I animationsfilmen 'ParaNorman' føler Norman Babcock sig med rette misforstået. Han kan nemlig tale med de døde, men når han fortæller alle de andre om sin særlige evne, bliver han skældt ud og anset for en særling. 

At han bor i en by, der hvert år fejrer en 300 år gammel hekseproces med masser af uhygge, gør ikke tingene nemmere, og hvis ikke det var for den tykke Neil, der også er vant til at blive mobbet, ville Norman være helt alene... altså bort set fra alle dem, der hilser venligt på ham fra graven. 

Men da hans mærkelige onkel dukker op og fortæller Norman om en ganske særlig familietradition, begynder hans ellers uforklarlige samtaler med det hinsidige næsten at give mening... lige indtil onklen falder død om, inden han helt præcis får forklaret, hvad Norman egentlig skal gøre. Og snart begynder de døde at rejse sig fra deres kister.

'ParaNorman', der blander adventure, uhygge og komedie, er en stop-motion film fra studiet bag den beslægtede 'Coraline' (2009), som ikke mindst henvender sig til børn, der har følt sig lidt udenfor.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (45 votes)
3.9
3.8

Relaterede nyheder

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "... sjov og underholdende, men også en smule ujævn: Enkelte passager er mesterlige, mens andre ikke er synderligt mindeværdige. Alt i alt er der dog dømt veloplagt gyserkomik for små og store." (Louise Kidde Sauntved)

 • BT

  "... en kulsort komedie med både hjerte og hjerne... hele vejen igennem er den ualmindelig smukt produceret og filmet. Derudover er historien gennemtænkt, smart og overraskende." (Henning Høeg)

 • Ekstra Bladet

  "... formår ganske overbevisende at kombinere mild uhygge med en klassisk, opbyggelig outsider-fortælling, og selv om den især mod enden løber en anelse løbsk, er den krydret med gode bifigurer, original animation (i 3D) og masser af visuelle hilsner til gysertraditionen." (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  "... ikke fuldkommen vellykket, men den indeholder forfriskende tiltag og en sørgmodighed, som man sjældent ser animeret." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "Heksen er et flot inferno af et uvejr, mens kirkegårdens dødbidere er grønslimede parodier, om end alligevel regulært skræmmende for yngre børn – teknik, dynamik og chokvirkninger fejler ikke noget." (Søren Vinterberg)

 • Weekendavisen

  "Laikas makabre univers er et flot alternativ til den runde stil fra Pixar, Disney og Dreamworks, som det bliver stadig sværere at se forskel på." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Wayne

Historien fænger ikke for alvor, der er opfindsomme dele i filmen men det er set bedre.

FilmFaxuser/1051580

Nok er 'ParaNorman' ikke en banebrydende zombiefilm i forhold til dens opbygning, eller en født klassiker, men den fungerer som en okay, gedigen, zombie-animationfilm, hvor den grønne magi, sorte humor, og de akavede zombier, nok skal give sit publikum noget at snakke over, når filmen er slut - især blandt de små (uden sarte sjæle). Alt i alt er filmen okay, for jeg blev desværre ikke særligt imponeret, som jeg ellers havde håbet på at blive. Heldigvis er humoren velplaceret i konceptet, så tro mig, at der gang på gang er noget at grine over, under de mærkelige dialoger fra vores klodsede helte. Derudover byder filmen fint på hvad man forventer af genren, og det blev jeg trods alt overrasket over. Men desværre følger filmen ikke trop. Mine forventninger var måske lidt for høje, da jeg oven i købet havde forventet en rendyrket animeret gyser-film med en børnevenlig fasong, som den vi så i 'Monster Huset' og 'Coraline'. Desværre er det meste af indholdet ujævnt, specielt på den måde filmen prøver på både at gøre handlingen småbørns-venlig og underholdene for unge, som bare ikke fungere når det skal kombineres.

Animationen er trods alt lovende, for jeg elsker børnefilm med et dejligt Twisted brug af både animation og stop motion. 3D er flot, der er dog ikke særligt mange effekter, men dem vi støder på under de 89min., var til at blive imponeret over. Filmen udspiller sig på en fin lille og gennemtænkt outsider-fortælling, der både har med hekse(kunster) og zombier at gøre, så en fiktiv moral skal du nok regne med at støde på. Underholdning er der faktisk nok af, så tro mig at filmen aldrig vil snurre sig uden om en indholdsmæssigt okay, og god filmoplevelse. Du skal bare ikke forvente at filmen kan mere, en hvad traileren beskriver, for så vil du sikkert kunne forstå, hvorfor jeg kun giver 'ParaNorman' tre stjerner.

- Skrevet af: Sofie

S. Rico

Den er på ingen måde på højde med Coraline. Hverken i originalitet eller uhygge. Den har dog et par scener, som godt kan skræmme de mindste. Dens kvalitet er primært nogle enkelte vældig sjove episoder og så op til flere referencer til kendte gyserfilm, Harry Potter og andre.

Og som altid med stop motion må man imponeres over det kæmpe arbejde, der ligger bag. Det er suverænt flot lavet. Men historien er jævn.

octopus_luke

This kids' horror animation has tone and plotting problems, but with such a fabulous voice cast, dazzling stop-motion visuals and horror send-ups in their abundance, who cares?!

Read my full review here:
http://366movies.com/2012/12/06/339paranorman/a

Julie K

Historien er fin, man skal ikke drille børn selv om de er anderledes, hvem ved om det de går og tror på findes.
Men drop det 3D, for det virker ikke optimalt.
Hvis det ikke var fordi der var 1/2 pris den dag var der ikke lige filmen jeg ville se i biografen.

Nikolaj Alexander

Jeg syntes traileren er god, men jeg skal først se den i dag. Jeg glæder mig, og det bliver sikkert sjovt!

YOOOOOOOOOOOOOO!

mathilde

Jeg forstår ikke hvorfor man skal være over 11 for at se den, men den ser sjov nok ud:D

Rasmus

Sjov og mørk fortælling om zombier. Norman er en nedern karakter, men som man faktisk går hen og holder af og det er bare én af de ting jeg kan lide ved denne film! Stop motion er også rigtigt godt lavet og flot og 3D var nok det bedste!

Sarah

lyder sjov

Hazel

Det var dog trist at man ikke kan se den på engelsk tale :(
Og sådan er det med næsten alle andre animationsfilm som kommer ud i år.
Danske biografer tror åbenbart at animationsfilm kun er for børn, og gider ikke bruge penge på at vise dem på engelsk længere.
Det er meget unfair for animationsfans der har glædet sig til at høre de engelske stemmeskuespillere, og jeg synes personligt ikke at danske stemme skuespillere er helt så gode som de har været, det er som om de er lidt ligeglade fordi det "kun er til børn" Men derfor burde man stadig behandle filmene med den respekt de fortjener og ikke tro de kun er til børn på grund af animation.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.