Cookie- og Privatlivspolitik

ParaNorman

Tilladt for børn over 11 år

Se mere på medierådet.dk
20.09.2012
| |
1 time 32 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
ParaNorman
|
Versioner: se alle
Originalversion, Særvisning Dansk Tale
|

I animationsfilmen 'ParaNorman' føler Norman Babcock sig med rette misforstået. Han kan nemlig tale med de døde, men når han fortæller alle de andre om sin særlige evne, bliver han skældt ud og anset for en særling. 

At han bor i en by, der hvert år fejrer en 300 år gammel hekseproces med masser af uhygge, gør ikke tingene nemmere, og hvis ikke det var for den tykke Neil, der også er vant til at blive mobbet, ville Norman være helt alene... altså bort set fra alle dem, der hilser venligt på ham fra graven. 

Men da hans mærkelige onkel dukker op og fortæller Norman om en ganske særlig familietradition, begynder hans ellers uforklarlige samtaler med det hinsidige næsten at give mening... lige indtil onklen falder død om, inden han helt præcis får forklaret, hvad Norman egentlig skal gøre. Og snart begynder de døde at rejse sig fra deres kister.

'ParaNorman', der blander adventure, uhygge og komedie, er en stop-motion film fra studiet bag den beslægtede 'Coraline' (2009), som ikke mindst henvender sig til børn, der har følt sig lidt udenfor.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (45 votes)
3.9
3.8

Relaterede nyheder

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "... sjov og underholdende, men også en smule ujævn: Enkelte passager er mesterlige, mens andre ikke er synderligt mindeværdige. Alt i alt er der dog dømt veloplagt gyserkomik for små og store." (Louise Kidde Sauntved)

 • BT

  "... en kulsort komedie med både hjerte og hjerne... hele vejen igennem er den ualmindelig smukt produceret og filmet. Derudover er historien gennemtænkt, smart og overraskende." (Henning Høeg)

 • Ekstra Bladet

  "... formår ganske overbevisende at kombinere mild uhygge med en klassisk, opbyggelig outsider-fortælling, og selv om den især mod enden løber en anelse løbsk, er den krydret med gode bifigurer, original animation (i 3D) og masser af visuelle hilsner til gysertraditionen." (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  "... ikke fuldkommen vellykket, men den indeholder forfriskende tiltag og en sørgmodighed, som man sjældent ser animeret." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "Heksen er et flot inferno af et uvejr, mens kirkegårdens dødbidere er grønslimede parodier, om end alligevel regulært skræmmende for yngre børn – teknik, dynamik og chokvirkninger fejler ikke noget." (Søren Vinterberg)

 • Weekendavisen

  "Laikas makabre univers er et flot alternativ til den runde stil fra Pixar, Disney og Dreamworks, som det bliver stadig sværere at se forskel på." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Wayne

Historien fænger ikke for alvor, der er opfindsomme dele i filmen men det er set bedre.

S. Rico

Den er på ingen måde på højde med Coraline. Hverken i originalitet eller uhygge. Den har dog et par scener, som godt kan skræmme de mindste. Dens kvalitet er primært nogle enkelte vældig sjove episoder og så op til flere referencer til kendte gyserfilm, Harry Potter og andre.

Og som altid med stop motion må man imponeres over det kæmpe arbejde, der ligger bag. Det er suverænt flot lavet. Men historien er jævn.

octopus_luke

This kids' horror animation has tone and plotting problems, but with such a fabulous voice cast, dazzling stop-motion visuals and horror send-ups in their abundance, who cares?!

Read my full review here:
http://366movies.com/2012/12/06/339paranorman/a

Julie K

Historien er fin, man skal ikke drille børn selv om de er anderledes, hvem ved om det de går og tror på findes.
Men drop det 3D, for det virker ikke optimalt.
Hvis det ikke var fordi der var 1/2 pris den dag var der ikke lige filmen jeg ville se i biografen.

Rasmus

Sjov og mørk fortælling om zombier. Norman er en nedern karakter, men som man faktisk går hen og holder af og det er bare én af de ting jeg kan lide ved denne film! Stop motion er også rigtigt godt lavet og flot og 3D var nok det bedste!

Hazel

Det var dog trist at man ikke kan se den på engelsk tale :(
Og sådan er det med næsten alle andre animationsfilm som kommer ud i år.
Danske biografer tror åbenbart at animationsfilm kun er for børn, og gider ikke bruge penge på at vise dem på engelsk længere.
Det er meget unfair for animationsfans der har glædet sig til at høre de engelske stemmeskuespillere, og jeg synes personligt ikke at danske stemme skuespillere er helt så gode som de har været, det er som om de er lidt ligeglade fordi det "kun er til børn" Men derfor burde man stadig behandle filmene med den respekt de fortjener og ikke tro de kun er til børn på grund af animation.

Malte Milneruser/642308

Har været til forvisning på den, og kan roligt sige at det er nogle af de bedste danske stemmer nogensinde! :)

le Douchebag'user/656043

Kommer den ikke til at blive vist i original tale? Lamt.
Dansk dubbing ødelægger alting....

berte

Jeg vil så gerne se denne film! Det håber jeg også på at komme til.. men det er ikke sikkert :-(

Mette

Når I nu selv siger man skal være over 11 - hvorfor så ikke også vise den på origianal sproget? Hvis du som jeg elsker animationsfilm som de skal ses - nemlig i original version - så hjælp mig med at råbe importørene op. Har startet en FB gruppe med det formål https://www.facebook.com/groups/340491866038097/

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.