Cookie- og Privatlivspolitik

Parallelle mødre

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har en gennemgående konfliktfyldt stemning. I en intens og følelsesladet scene ses to kvinder i fødsel. I flere scener kommer hovedkaraktererne i følelsesmæssig affekt - græder, bryder sammen og kaster op. Der er også scener med voksensex og opgravede skeletter. Da fødselsscenen, de seksuelle skildringer og scenerne med skeletter ikke er stærkt udpenslede, og da det konfliktfyldte har en positiv forløsning, vurderes det, at filmen kun vil kunne virke skræmmende og grænseoverskridende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
03.03.2022
| |
2 timer (ekskl. reklamer og trailers)
|
Madres paralelas
|
Versioner: se alle
2D, Eng. subtitles, Babybio, Særvisning
|
Parallelle mødre

Filmen 'Parallelle mødre' handler om to kvinder, der møder hinanden på hospitalet, da de tilvældigvis skal føde samme dag.

Kvinderne Janis og Ana er begge blevet gravide ved et uheld og skal være alenemødre. Den ældre karrierekvinde Janis glæder sig over situationen, mens den meget unge Ana er bange og traumatiseret.

Sammen finder de to trøst i hinanden på fødegangen, og de danner et helt unikt bånd, som uventet udvikler sig og ændrer begge deres liv for altid.

'Parallelle mødre' er instrueret af den spanske mesterinstruktør Pedro Almodóvar, der også har stået bag film som Alt om min mor og Huden jeg bor i.

Penélope Cruz er Oscar-nomineret for sin hovedrolle som Janis, mens filmen også har fået en nominering for Bedste filmmusik. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (37 votes)
4.5
5

Instruktør

Relaterede nyheder

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Pedro Almodóvars film minder mig om et citrontræ. De er smukke, livskraftige, klare i farven og frugterne syrlige i smagen. Det er ikke altid, at instruktøren rammer helt plet, men når han gør, som det er tilfældet med hans aktuelle 'Parallelle mødre', går man knust af sindsbevægelse fra biografen." (Kristian Lindberg)

 • Børsen

  "Hvem er jeg, hvor kommer jeg fra, hvad knytter mig til andre, og hvad giver jeg videre til en lille ny? 'Parallelle mødre' undersøger alle disse spørgsmål på en rørende og nytænkende måde, så man fælder en tåre og får lyst til at give sin mor et ekstra kram." (Michael Solgaard)

 • Dagbladenes Bureau

  "'Parallelle mødre' lader undervejs replikkerne forklare mere, end de behøver, men det rykker ikke ved, at det her er en filmoplevelse med vid og bid. Et smukt kunstnerisk samarbejde mellem en stor skuespillerinde og en vilter instruktør." (Casper Hindse)

 • Filmland P1

  "'Parallelle mødre' fungerer altså. Den er gribende og voldsom. Men det er bestemt ikke svært at forestille sig, at Almodóvar kunne vikle et stærkere drama ud af sårene fra borgerkrigen." (Per Juul Carlsen)

 • Filmmagasinet Ekko

  "'Parallelle mødre' er et værk fra en kunstner på toppen af karrieren. Det mærker man særligt i den elegante vekslen mellem Janis og Anas historie og den større tematik om borgerkrigens nedarvede traumer, der på raffineret vis holder den lille historie op imod den store." (Wendy Ide)

 • Information

  "Med udgangspunkt i de myrdede fra Den Spanske Borgerkrig undersøger instruktør og manuskriptforfatter Pedro Almodóvar kærligt efterkommernes lidelser og kamp for at skabe ny mening – og nyt liv." (Ralf Christensen)

 • Jyllands-Posten

  "Fortiden ligger lige under overfladen i Pedro Almodóvars personlige og uvant afdæmpede drama 'Parallelle mødre'." (Katrine Sommer Boysen)

 • Soundvenue

  "Takket være de to velinstruerede og overbevisende præstationer træder Janis og Ana frem som spillevende og mindeværdige karakterer. Med en vekslen mellem humor, tyngde og den karikatur, som Almodóvar ofte mestrer, bliver filmen en smuk behandling af et sørgmodigt traume i Spanien." (Lise Stenbæksgaard)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
S. Rico

Som næsten altid i en Pedro Almodóvar film er der fuld smæk på melodramaet, farvemætningen, og en hær af karismatiske kvinder. Og som så ofte før foregår den i et kunstnermiljø. Denne gang er hovedpersonen (Janis) fotograf, og den anden hovedpersons (Anas) mor er teaterskuespiller.

De to kvinder støder sammen på fødegangen, hvor de føder samme dag. Senere møder de hinanden igen under meget særlige omstændigheder. Dette fører til et usædvanligt og yderst kompliceret venskab, som giver ordet dilemma helt ny mening.

Man kan nogenlunde hurtigt gætte filmens ”tvist”. Men det er ikke denne drejning i sig selv, som er interessant. Men derimod hvordan det bliver taklet af Janis, der spilles fænomenalt af Penelope Cruz.

4½ stjerner.

Segoyuser/116755

Tak for din skrivelse om filmen, måske jeg lige må ind og se den:-))

S. Rico

Ja, skynd dig, mens den stadig går i biffen :-)

MOONuser/316583

Jeg mener ikke at alle Almodovars film er mesterværker. Han har do nogle stykker, og denne film er klart en af dem. Velspillet, forunderlig formet mellem komedie og drama. Og vigtigst af alt, underholdt fra start til slut.

Bolio

6/6

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.