Cookie- og Privatlivspolitik

Pan

Tilladt for børn over 11 år
Filmen, der foregår i et urealistisk eventyrunivers, har en intens og spændingsladet grundstemning. Der er talrige lange og hæsblæsende actionscener med intense slåskampe, sværddueller og truende eventyrvæsener som forfølger filmens hovedfigurer. I en scene sparker en ondsindet pirat en uskyldig dreng i døden fra stor højde. I en anden scene ser et barn i et minde hvordan hans mor i en sværdduel dræbes i kamp mod en ond, dæmonlignende sørøver. I en tredje scene likvideres en fange koldblodigt ved skud og han opløses i en røgsky. Selvom filmen rummer mange komiske elementer, samt de mange actionscener foregår i et karikeret eventyrunivers, vurderes de alligevel at være så intense på billed- og lydside og til tider uhyggelige, at de vil kunne virke skræmmende på børn i 8-9 års alderen.

Se mere på medierådet.dk
08.10.2015
| |
1 time 51 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Pan
|
Versioner: se alle
3D, 2D, IMAX 3D
|

I eventyrfilmen 'Pan' bliver babyen Peter efterladt af sin mor foran et børnehjem.

Da Anden Verdenskrig bryder ud, er han blot en dreng, der mistrives på børnehjemmet og især mistænker den lede forstander for at gøre livet surt for børnene.

I et forsøg på at afsløre sin nemesis, bliver Peter kidnappet af en bande pirater i et flyvende sørøverskib. Før han har set sig om, befinder den unge dreng sig på Ønskeøen, der huser indianere, pirater og magiske feer. De har alle ventet på en dreng, der kan flyve, og som kan stå op imod den onde piratkaptajn Blackbeard. 

'Pan' er den seneste fortolkning af eventyret om Peter Pan. Denne gang er der tale om en prequel og ikke en direkte filmatisering af J.M. Barries børnebogsklassiker. Eventyret vender da også op og ned på ellers velkendte elementer i historien, og mest bemærkelsesværdigt er Kaptajn Klo hverken Peters fjende, en pirat eller i besiddelse af en klo.

Filmens modstander er i stedet Blackbeard, og han spilles af Hugh Jackman, der normalt folder sig ud som Wolverine i X-Men-filmene. Derudover er der roller til Garrett Hedlund, Rooney Mara og Amanda Seyfried.

'Pan' er instrueret af Joe Wright, der tidligere har bearbejdet litterære værker i form af Pride and Prejudice og Atonement. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (122 votes)
4.1
2.6

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Det er alt sammen meget alvorligt og dramatisk – og desværre, de mange farver til trods, også temmelig humorforladt." (Louise Kidde Sauntved)

 • BT

  "Jeg spår filmen stor succes trods dårlige anmeldelser og ser selv frem til en ’Pan 2’, hvor vi med garanti skal følge Peter Pans venskab med James Klo blive til fjendskab, for jeg følte mig okay underholdt." (Michael Lind)

 • Ekstra Bladet

  "Jeg kan nærmest ikke forestille mig noget, der ligger længere væk fra ånden i Barries værk end denne øresønderrivende maveplasker af en film." (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  "Flot er den ganske vist, men det føles som staffage, når historien er så tyndbenet." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "Samlet set føles det som to intense timer med fripas i en pimpet version af Djurs Sommerland." (Katrine Hornstrup Yde)

 • Weekendavisen

  "Det er svært at dræbe en klassisk historie. Det lykkes dog mere eller mindre i Pan." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Nicolaj

Et magisk univers, fantastiske figurer = familiefilm. Der er tale om en rigtig god film, med et fedt tvist end det vi ellers kender fra Peter Pan universet - og man står tilbage med en masse (gode) spørgsmål.

Wayne

Med et budget på 150 milioner dollars - og et salg som gik i stå ved 35. Så kommer den fortsættelse, som filmen lægger op til med garanti ikke - og det er en skam. Et godt eksempel er Det Gyldne Kompas, som led samme skæbne.

Hvorfor den ikke er blevet en succes er svært at sige. Måske burde man bare have taget den oplagte løsning, og have valgt Johnny Depp til rollen som Sortskæg. Ikke at Hugh Jackman gjorde det dårligt, men han mangler lige lidt vanvid og magi.

Jeg købte historien, og synes det er en skam at ikke flere gjorde det samme. Flotte effekter, fint eventyr garneret med humor og en overraskende helt i James Hook.

Vi mangler historien som starter Pan's og Klo's fjendskab - og hvor Klo mister sin hånd. Desværre får vi nok ikke mulighed for at se den i denne omgang.

S. Rico

Pudsigt så meget denne film har delt vandene. Enten er folk super positive, eller også rakker de den ned for ikke at være i strid med litteraturen, humorforladt, dårlig CGI osv.

Hold nu op! Pan er en eventyrfilm - inspireret af myten om Peter Pan, men i en selvstændig nyfortolkning. I sådanne nyfortolkninger er der 100% kreativ frihed. Og så er det altså fjollet at sidde og stirre sig blind på, om tingene stemmer eller ej med andre værker om samme karakterer. Det svarer lidt til at kritisere Thor-filmene for ikke at være korrekt ift. mytologien om Valhal og de nordiske guder.

Mht. det grafiske så lagde jeg ret hurtig mærke til, at CGI og farverne er holdt i en tegneserieagtig stil. Dette passer perfekt med, at der er tale om et eventyr med tegneserieagtige karakterer. Desuden er man jo vant til at se Peter Pan og Klokkeblomst i diverse animationsfilm, så farver og CGI er lige som det skal være.

Det er måske korrekt, at der ikke er frygtelig meget humor, og omvendt temmelig meget action. Det er dog fint i tråd med tidsånden. På samme måde som at superheltefilm og andre slags eventyrfilm tidligere var overfyldt med slapstick humor, så har der nu i lang tid været en bevægelse imod en mørkere stemning. Det er tilsyneladende det publikum gerne vil have, så det er logisk nok, at folkene bag filmen har prioriteret action højere end humor.

Pan er i bund og grund bare en god og underholdende familiefilm med eventyr og action. Lidt i stil med den fantastiske Stardust, men desværre ikke helt så charmerende og sprudlende.

Dog bør man lægge mærke til en af de første scener i Neverland, hvor alle slaverne synger Nirvarnas ”Smells Like Teen Spirit”. Genialt fundet på! Denne scene gør alene filmen værd at bruge tid på.

Heidi

En helt igennem fantastisk film med nogle griner scener. Kan klart anbefales

Camilla

Den bedste familiefilm jeg længe har set. Jeg er ikke så meget til familiefilm, men den her film var absolut FANTASTISK. Der var så mange ting i filmen, som jeg blev MEGET overrasket over. Og så er Hugh Jackmann én af mine ynglings skuespillere.
Filmen var helt klart en tur i biffen værd.

Mirob

... en fin action-eventyr film med en blændende Hugh Jackman (som jeg pga. udklædningen ikke opdagede var Hugh Jackman før jeg så rulleteksterne) samt gode og flotte effekter. Og så blev jeg introduceret til en dygtig Garrett Hedlund, som jeg er spændt på at se i kommende film. Selvom hans rolle er lidt plat skrevet og instrueret til tider, fejler hans skuespil dog ikke noget.

Alt i alt kan jeg godt lide denne forhistorie til Peter Pan, men desværre er der en del fejl der trækker filmen kraftigt ned. Nu er jeg ikke selv den store Pan kender, men min bio-veninde har læst Peter Pan flere gange, og hun informerede mig om filmens ukorrektheder. Bl.a. dør Tiger Lily's far i filmen, hvilket ikke giver mening, når han nu er i live i Peter Pan (altså efterfølgeren til denne film.) Og samtidig er Tiger Lily blegere end bleg, selvom hun i bøgerne er indianer. Jeg nægter simpelthen at tro, at der ikke kunne castes in Tiger Lily af indiansk afstamning. Derudover foregår Pan under 2. verdenskrig, og det gør Peter Pan også... Øhh... Jeg er med på filmen tager sig nogle friheder hvilket er ganske fint at gøre, men de skylder simpelthen sig selv at læse bøgerne før de piller for meget ved historien.

Afslutningsvis vil jeg lige nævne at Levi Miller kun leverer en delvis overbevisende Peter Pan. Han er glimrende i slutningen, men de mere følsomme og tidlige scener falder for meget igennem.

maiuser/505959

havde forventet mig mere eventyr. Igen en film ,man ikke har lyst til at se 2 gange,men det var ok at se den.
Flot visuelt, men for mørk, og hektisk.
Faktisk en forhistorie af en forvansket slags til Peter Pan historien.
Begynder i Charles Dickens stil med hittebarnet,der kommer på et frygteligt børnehjem omkring 2. verdenskrig i London.Filmen fortsætter desværre i det mørke forvirrede hektiske spor.
Alt for meget drama og kampe. For mange uvedkommende personer, indianerne og Tiger Lilly meget utroværdige.
Eneste lyspunkt er havfruerne,der har en lille rolle.
Og da man endelig kommer til feernes rige,hvor indflyvningen virker lovende,ender det hele igen i hektisk kamp,hvor horder af felys deltager.Elendigt sceneri.Pan spiller udmærket.Hvis filmen var gået fra mørk,og til et overdådigt ferige ,med indhold og feer man kunne se,og egentligt indhold i filmen, kunne den have været god.

Pia

Underholdende film og udmærkede præstationer. Den er flot i 3D. Det er et frisk pust til fortællingen om Peter Pan, som andre også har sagt, og jeg ser allerede frem til 2'eren. For den kommer helt sikkert.

Line FS

Ualmindelig dårlig..
Altså, regnede ikke med plottet ville være i så højt niveau, men at det visuelle også var så dårligt overraskede mig virkelig. Der er alt for meget dårlig green-screen, og en blanding af rigtig fin CGI og meeeega dårlig CGI. Samtidig er det bare visuelt kedeligt og ikke særlig nyskabende. Skuffende.
Det samme gælder for historien - uinteressant og på ingen måde underholdende. Usammenhængende og overfladisk. Meget kliché fyldt, og typisk dårlig børnefilm, som ikke gider gøre nok ud af dialog, karakterer og historie til at voksne også er underholdt.
Samtidig indeholder den den mest ubrugeligt og utroværdige og irriterende romance jeg har set siden Hobbitten. Karakterne var også bare overfladiske og uinteressante, Hook direkte irriterende. Tiger Lily accepterede jeg aldrig, og jeg kom mig aldrig over hvidvaskningen af hendes karakter.
Jeg er i chok over de seriøst har tænkt sig at lave flere film...

Positivt: Hugh Jackman var fantastisk!

Maggie Smith

Enten er anmelderne blevet for gamle eller for seriøse til, at kunne mene frit om denne film. Ellers har de bare haft en ufattelig dårlig dag inden, at de så denne film. Jeg fik en tur til Neverland, fyldt med eventyrlige effekter og spændende momenter.

Hvis man går ind og ser filmen, med troen på at det igen bare er en anden version af Peter Pans eventyr, så skal man tro om. Vi ser flere hentydninger til Pans univers, men også nytænkende og spændende momenter, samt et rigtig fint skuespil.

Vi ser en god Kaptajn Klo, som er venner med Pan. Dog vil jeg mene, at Garret Hedlunds rolle, er lige en tak for meget Indiana Jones i forhold til, at det er Peter Pans eventyr vi er i. Dog er det rigtig fint, at vi ser ham uden nogle former for livet som pirat, men en mand som alligevel tager Peter under sine arme. Vi ser en Smidsk, som på flere punkter er decideret dum, men også den klodsede mand, som egentlig bare gerne vil være en sød en, men som bliver fanget.

Rooney Mara spiller en sublim rolle, som Tiger Lily. For det første er hun den smukkeste version af Tiger Lily, som jeg har set i filmatiseringerne. Men samtidig er hun også en tydeligvis hjertevarm person, som jeg ikke kan glemme lige i forløbet. Det undrer mig, at ingen har kommenteret hendes skuespil decideret, da jeg mener det er sublimt og at hun gennemspiller rollen fuldstændig. Kæmpe cadeu til hende. Den unge mand Levi Miller, er også en dygtig ung skuespiller, som har kækheden og mod som Peter Pan har. Hvilket tydeligvis falder igennem gennem filmen - her har vi et stort talent, som jeg er sikker på vi nok skal se mere til, hvilket man allerede kan læse at man kommer til.

Sidst men ikke mindst, Hugh Jackman. Super, super, super rolle af ham. De har fået ham til, at ligne Johnny Depp til tider og det er satme godt spillet af ham. Han falder igennem rollen fuldstændig, som Blackbeard, hvilket jeg synes er gennemtænkt. Han lever sig ind i filmen fuldstændig. Super flot. Samtidig har de også gjort ham enormt uhyggelig, hvilket passer perfekt ind i filmen. Det skal siges, at piraterne generelt er en blanding af uhyggelige og morsomme skabelser i filmen.

Noget af det, som jeg synes er det mest fremragende jeg har set i film i år, er filmmussikken i Pan. Det falder fuldstændig igennem, og er fuldstændig perfekt. Det ramte mig virkelig i kroppen ved flere scener, bl.a. den første scene man ser Blackbeard for alvor, hvor alle står og synger, store som små. Det er en af de fedeste musikalske scener, som jeg længe har set. Det rykkede i mig, fuldstændig. Det er sjældent, at jeg tænker at en nominering for bedste filmmussik til en Oscar skal uddeles (Ikke just den mest prestigefyldte, men stadig en vigtig pris) Her vil jeg virkelig håbe og tror også, at vi vil finde Pan på listen. Det fortjener de i hvert fald.

Effekterne i filmen er strålende, det er magisk og eventyrligt og det er lige sådan, at man kommer tilbage til Neverland. Jeg er meget overrasket over anmeldernes hårde dom, selv er jeg måske revet lidt for meget med i stemningen, men jeg vælger at give den 5 og dermed fremragende, fordi at jeg synes den er fremragende. Filmens spilletid fløj af sted og de lidt over 2 timer, de kunne slet ikke mærkes. Den første halvanden time fløj afsted. Sublim film! Kan kun anbefales, hvis man vil med på et eventyr.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.