Cookie- og Privatlivspolitik

På nært hold

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har en let dramatisk og melankolsk grundstemning. Den indeholder scener, hvor personer udsættes for et stærkt psykisk pres og rummer sekvenser med skildringer af voksen seksualitet. I en scene bliver en person skudt bag fra. Da det dramatiske og erotiske indhold imidlertid ikke fremstår udpenslet og fordi filmen overvejende er fortalt uden brug af voldsomme effekter på billed- og lydsiden, vurderes det, at filmen kun vil kunne virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
12.05.2022
| |
1 time 56 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Nahschuss
|
Billetter

Den tyske film 'På nært hold' (The Last Execution) foregår i Østberlin, 1981.

Den ambitiøse forsker, Franz, rekrutteres af statens sikkerhedstjeneste og sendes på hemmelig opgave i Vesttyskland. Han tager opgaven til sig med stolthed og gå-på-mod, men begynder efterhånden at betvivle statens værdier og missionens moralske præmis.

Hans åbenmundede kritiske holdning til systemet begynder langsomt at skabe problemer for ham og han risikerer at blive dømt for landsforræderi.

Dertil kommer han og hans livs kærlighed på den ultimative prøve, er kærligheden stærkere end staten og frygten for de fatale konsekvenser? 

Filmen er baseret på den sande historie om den sidste henrettelse i det tidligere Østtyskland og er et gribende historisk drama instrueret af Franziska Stünkel. En autentisk skildring af den barske virkelighed der herskede under DDR-styret og dennes ødelæggende indvirkning på individet.

Ligesom film som De andres liv og Værk uden skaber, lader 'På nært hold' sig influere af virkelige menneskers dilemmaer, prøvelser og sorg under tiden i DDR. 

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (3 votes)
5.4
4.2

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Filmmagasinet Ekko

  "I Franziska Stünkels spændende og indtrængende film er vi tilskuere lagt på et filmisk operationsbord i et værk lavet med håndholdt kamera og uden anden musik end den, filmens aktører selv hører fra radio eller grammofon. Som en dogmefilm om et etisk dogme." (Peter Wivel)

 • Jyllands-Posten

  "'På nært hold' er endnu en streng, konsekvent udført og hård film om DDR. Bag de faktuelle begivenheder gemmer der sig også en debatfilm om dødsstraf. Vi transporteres til et sted, hvor en historie fortælles sort i sort med skidenbrune nuancer. Det er et hårdt – men også nogle gange et nødvendigt – sted at være." (Jacob Wendt Jensen)

 • Politiken

  "'På nært hold' er altså ikke en formfuldendt film om konsekvenserne af Stasis klamme metoder i DDR som f.eks. ’De andres liv’ (2006). Men det er en uromantisk spionfilm med en brillant præstation af Lars Eidinger som manden, der blev offer for sin egen samvittighed." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Soundvenue

  "'På nært hold' er blottet for underlægningsmusik, hvilket giver dramaet endnu et tungt slør og lader fortællingens alvor tale for sig selv. De stilistiske valg formidler virkningsfuldt den klaustrofobiske situation, Franz befinder sig i. Lige såvel som det portrætterer et kvælende politisk system, hvor man må undlade at stole på nogen." (Lise Stenbæksgaard)

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.