Cookie- og Privatlivspolitik

Overlord

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har en brutal og angstpræget grundstemning med en række gyserelementer og chokeffekter. Den indeholder talrige scener med skudvekslinger, likvideringer, dræbte og mishandlede mennesker, torturscenarier, udpenslede og blodige beskrivelser af grusomheder. Der er flere scener, hvor civile udsættes for brutale medicinske eksperimenter, hvoraf nogle forvandles til frygtindgydende monstre. Det voldelige krigsinferno forstærkes af en voldsom og dyster lydside. Det vurderes derfor, at filmen vil kunne virke meget skræmmende på børn og unge under 15 år.

Se mere på medierådet.dk
08.11.2018
| |
1 time 49 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Overlord
|
Versioner: se alle
2D, 4DX 2D
|

Gyserfilmen 'Overlord' udspiller sig på D-Dag i slutningen af Anden Verdenskrig i 1944, hvor en lille gruppe amerikanske soldater skal sprænge et radiotårn i en fransk landsby.

Bag fjendens linjer får de sig dog noget af en overraskelse. Det er nemlig ikke kun grusomme nazister, som venter dem, men også de skrækindjagende resultater af en række hemmelige nazi-eksperimenter.

'Overlord' serverer blodig splat og gys, som vi kender det fra zombiefilm som 'Re-Animator' (1985) og 28 dage senere blandet med krigstemaer og uhyggelige nazi-fortællinger som dr. Mengele.

Filmen er produceret af Star Wars-instruktøren J.J. Abrams og har danske Pilou Asbæk på rollelisten som den onde nazist Wafner. Asbæk har medvirket i flere udenlandske projekter som Ghost in the Shell og tv-serien 'Game of Thrones'. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (71 votes)
4.1
3.5

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • BT

  "'Overlord' er på nærmest alle tænkelige parametre en B-film, men det ved den heldigvis godt selv og omfavner det faktum med alt, hvad den kan trække af gys og gak og hjernemasse." (Thomas Brunstrøm)

 • Filmland P1

  "Måske er der alligevel noget, du ikke har set før i 'Overlord'. [...] Det er da noget af en bedrift af en omgang amerikansk ramasjang og tjubang som 'Overlord'." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "Der serveres intet andet end den rene, uforfalskede (og naturligvis national-patriotiske) underholdning i den øverste ende af censurskalaen, hvor ingen indvolde er for delikate til ikke at blive delt." (Frederik Asschenfeldt Vandrup)

 • Politiken

  "Producer J.J. Abrams [...] borger for høj production value i perlerækken af voldsudfoldelser, mareridtsmaskeringer og festlige eksplosionsscener omkring vor helt." (Søren Vinterberg)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
S. Rico

Nej, hvor må det have været fedt at se denne film uden kendskab til handlingen. Det ville uden tvivl have været en rutchebanetur på højde med, da jeg så From Dusk til Dawn første gang og intet anende om det skift i plottet, der pludselig kom.

Men selv om jeg godt vidste, hvordan Overlord ville udvikle sig, så var det alligevel en kæmpe oplevelse. For filmen er virklig effektiv i sine virkemidler. Den traditionelle krigsfilm i starten virker perfekt. Den efterfølgende thrillerdel af filmen er herlig nervepirrende. Og starten af horrordelen er også glimrende. Kun til sidst går det over gevind, da Pilou Asbæk bliver ALT for meget. Indtil denne overgearede slutning er der til gengæld tale om 5-stjernet underholdning.

Anton Berg

Langt fra det bedste en krigsfilm kan tilbyde, men langt bedre end hvad en zombiefilm har lov til at være. Pilou Asbæk stjæler klart rampelyset, som den tyske oberst, som mareridt er lavet af. Historien er forholdsvist klogt sammensat, og filmen føles dejligt original. En god actionfilm at slå et par timer ihjel med, hvis man ikke har andre planer.

peter

Krigsfilm a la wolfenstein med lidt zombier i (flere kunne ønskes) meget fikseret på eksperimenterne og savner lidt mere gys og flere mørke scener og chok ønsker også at hovedpersonen var lidt mere mandlig end en slapsvans men pilou spiller sindssyg godt som nazisternes kommandant

Omid

Forfærdelig film :)

Klavs

Der er bestemt en b-film, men dog af en vis kvalitet (J.J. Abrams). Hvis man ikke forventer skuespil helt i verdensklasse, og man kan leve med at karaktererne ikke just opfører sig videre rationelt, så er man godt på vej. Kan man yderligere leve med, at hovedpersonen er en klon af utålelige Stormtrooper Finn, så er man rigtig godt på vej.

Starten i flyet med faldskærmstropperne er fed, så daler tempoet siden til et faretruende lavt niveau, men da først Finn/Boyce infiltrerer Nazi-basen, så kommer der atter gang i festen. En gal Nazi doktor, en ond kommandant (Pilou Asbæk), en masse tyske soldater og en masse zombier. Det er totalt Wolfenstein om igen.

Der er en rimelig mængde blod og vold, men det er mere en krigsfilm med zombier, end det er en horror film med soldater. For at have givet en bedre karakter, ville jeg have ønsket mig mere sort humor, flere zombie eksperimenter, mere lys i meget mørke scener, og meget mindre tøse-Finn. Den er værd at se, men det er ikke et mesterværk i genren.

Clemmeuser/280018

Første scene i flyet på vej over kanalen slår simpelthen benene væk under én. Et genialt træk er også at man følger en soldat, der er grundlæggende angst for krigen. Og så spiller Pilou Asbæk sin tyske officer til ug med kryds og slange.

Jan

Glæder mig virkelig til at se den, håber at den indeholder gode effekter ift lys og lyd. Fedt at Pilou også er med!

Amatør Kritiker

Overlord er en fantastisk film hvis man har spillet eller hørt om Wolfenstein, ikke at filmen er en direkte ripoff, tværtimod.

PLOTTET(UDENSPOILERS)

Plottet er meget simpelt, hvilket faktisk var rart for os seere, vi fik tiden til at nyde brugen af lyd og special effects

CGI?
En af de ting der giver point til filmen, er måden de bruger "Rigtige" effekter fremfor CGI, Eksplosioner var ikke et CGI Manifest, men et stykke kunst man kan beundre. samme gælder med zombierne, de var ikke CHI'et, men i stedet sminket (I følge Pilou Asbæk som til Galla eventet, tog det ham 5 timer at få makeuppen på)

OVERALL
God film der fortjener at man selv ser den, men det ikke en film der brager igennem. Dog fortjener den 4,5 stjerner ud af 6.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.