Cookie- og Privatlivspolitik

Orla Frøsnapper

Tilladt for alle

Se mere på medierådet.dk
01.06.2011
| |
1 time 20 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Orla Frøsnapper
|

Familiefilmen 'Orla Frøsnapper' handler om en 10-årig dreng ved navn Victor, en lille søvnig by, en hund der hedder Pølse og en ubehagelig bølle ved navn Orla - bedre kendt som Frøsnapper.

Det er ingredienserne i filmen, der fortæller om den sommer, hvor Victor og hans bedste ven Jakob må se deres værste fjende, den modbydelige, grimme, tyranniske og dumme Orla Frøsnapper, i øjnene.

’Orla Frøsnapper’ er en dansk animationsfilm baseret på Ole Lund Kirkegaards populære børnebog.

Den er blevet filmatiseret en gang før i 1980 under titlen ’Lille Virgil og Orla Frøsnapper’.

De danske stemmer er af store skuespillere som Nikolaj Lie Kaas, Thure Lindhardt, Nicolaj Kopernikus og Ole Thestrup, mens filmen instrueres af Gert Fredholm (At klappe med een hånd, 2001) og Peter Dodd, der tidligere har været animator på ’Fantastic Mr. Fox’ (2009).

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (128 votes)
4.2
3.8

Relaterede nyheder

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "... en skæg og hyggelig hyldest til en stor forfatter." (Iben Albinus Sabroe - Information)

 • BT

  "... en rigtig hyggelig familiefilm..." (Birgitte Grue)

 • Ekstra Bladet

  "... har som sådan både hjerte og humor, men ikke helt nok til at dække over den meget lille historie." (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  "... kommer desværre aldrig på højde med hverken det litterære forlæg eller Fredholms første live action-filmatisering." (Katrine Sommer Boysen)

 • Radio24syv

  "... det er filmens tilforladelige tempo, og det faktum at Ole Lund Kirkegaards humor har overlevet transformationen fra bog til animationsfilm, der gør ’Orla Frøsnapper’ til et mindre scoop." (Søren Søndergaard)

 • Politiken

  "Og med dagens premiere på ’Orla Frøsnapper’ som digital 3D-animation lykkes det endelig helt: at genskabe det særegne miks af naivistisk fabuleren, grotesk figurtegning og børnevenlig situationskomik, som gjorde bøgerne enestående." (Søren Vinterberg)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Wayne

Det er ikke en Pixar animation, men det er dansk i ganske fin kvallitet - og den ligger sig tæt op af de originale tegninger fra bogen. Historien bevæger sig en smule mere frit, uden at det går ud over forståelsen.

Diskozilla

Kunne godt havde holdt sig lidt mere til bogen, men smeden (Ole Thestrup) er for sej... var flad af grin!
Kunne godt havde undværet hunden Pølse... gab!

Dorthe

God underholdning for børn og barnelige sjæle :)

Pivdyr

Så den med min nevø og vi var altså begge to top underholdt. Så både til børn og barnlige sjæle (alias mig peger på mig selv )

Mathilde

humoren fungerede fra start til slut, og det må jeg indrømme eftersom jeg ikke havde forventet det, alligevel blev jeg ret skuffet over de flere ulemper med grimme karaktere vi støder på undervejs. Nok en film dansk børn vil have som klassikker, desværre mangler den en del for at få seks stjerner, men alt i alt okay specielt fordi jeg flere gange grinede troværdigt, og fordi jeg så filmen færdig!

Sanne

Denne film kan jeg anbefale for det yngre publikum, Jeg havde min to drenge med ind og se den, (5 år og knap 3) og de var begge godt underholdt. Det var jeg også. Filmen er ikke så lang, vhilket jeg tit savner ved børnefilm. At de ikke behøver at vare knap to timer. Denne film er 1 time og 20 min. Den er fyldt med sjove replikker, som især Nikolaj lie Kaas klarer til den store guldmedalje. Fin film, som er tro mod den gamle historie!

Nellie

Filmen som helhed er rigtig god. Men den afviger fra den ''rigtige'' historie - altså den filmatiserede udgave af Orla Frøsnapper.. Nu var jeg med mine 22 år, nok en af de ældste - hvis man ser bort fra børn med deres forældre, der var inde og se den, og jeg oplevede flere gange at jeg måtte styre mig for ikke at komme til at grine for højt..
- Det er en gennemført og hyggelig familiefilm med mange gode replikker.

Mortenuser/532701

Den animeret version af Ole Lund Kirkegaards udødelige og tidsløse klassiker Orla Frøsnapper er en lune fuld oplevelse for store og små børn, replikkerne er sjove og der er lagt vægt på humoren det er dejligt at se. Filmen handler også om det magtspil der er mellem den lidt ældre og berøgtet dreng Orla og den lille dreng viktor. Den kan anbefales men er primært for de mindste børn

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Aktive debatter