Cookie- og Privatlivspolitik

Ordet (1955)

Censur ukendt

Se mere på medierådet.dk
11.11.1969
| |
2 timer 6 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Ordet
|
Versioner: se alle
2D, Foredrag med rum, Særvisning, Særvisning Dansk Tale, Særvisning Dansk Tale
|

'Ordet' er baseret på Kaj Munks skuespil af samme navn.

'Ordet' dissekerer skarpt den dobbeltmoral, der opstår, når tro bliver til regler og vaner i stedet for følelser og hengivelse. I et vestjysk sogn er grundtvigianeren Morten Borgen den største gårdejer. Den mellemste af hans tre sønner, Johannes, er blevet sindssyg og tror, han er Jesus. Den yngste søn kan ikke få lov at ægte datteren af den lokale indremissionske leder, Peter Skrædder.

Da den ældste søns kone, Inger, dør i barselsseng, beder hendes otteårige datter Johannes, om ikke han vil vække moderen til live igen. Barnets enfoldige tro får ham til at udvirke det mirakel, der gør de interne kirkelige modsætninger ligegyldige. Filmen er rendyrket minimalistisk, kølig perfektion og en rejse ind i det næsten ordløse.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (29 votes)
4.8
0

Instruktør

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
S. Rico

Man kan jo ikke gå rundt og sige, at man er filmfan og stor Lars von Trier fan uden at have set et eneste værk fra dansk films godfather nummer ét: Carl Th. Dreyer. Så da jeg så, at Filmstriben har en stor samling af hans vigtigste film liggende, så var det bare med at komme igang.

Der er rigtig mange ting, der fungerer godt i Ordet. Jeg blev fanget af historien, den historiske stemning og den vestjyske lokation lige fra starten. Desværre skete der det efter en god times tid, at dialogen blev lige lovlig tung i længden. Og så kombineret med et ret tungt religiøst tema, så kom jeg faktisk til at kede mig den sidste halve time. Og det er ellers der, hvor der sker mest i filmen.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.