Cookie- og Privatlivspolitik

Optimisterne

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har ikke været indsendt til vurdering hos Medierådet for Børn og Unge. I henhold til filmloven påføres ikke-vurderede film 15 års-mærkatet.

Se mere på medierådet.dk
25.09.2014
| |
1 time 20 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Optimistene
|

Dokumentarfilmen 'Optimisterne' handler om et kvindeligt senior-volleyballhold. For hvem siger, at man ikke kan spille volleyball, når man er 98 år? 

Goro beviser i hvert fald det modsatte, når hun som alderspræsident på et hold kvindelige seniorer fra den norske by Hamar går forrest med sin viljestyrke, livsglæde og evige optimisme.

Selvom holdet har trænet en gang om ugen i 40 år, er der ikke blevet spillet en eneste kamp i de sidste 30 år. Det skal der ændres på nu, så Goro og de andre damer arrangerer en match mod et herrehold fra Sverige. Men er det ukuelige gåpåmod nok til at slå modstanderne? 

Sportsdokumentarer er ikke noget nyt, men vinklen i ’Optimisterne’ er anderledes end de fleste andre. Dokumentaren følger, som så mange andre i genren, holdet på og uden for træningsbanen - fra de beslutter sig for at spille kamp, over træningsforberedelserne til selve dysten står på.

Men filmen beviser yderligere, at alder ikke er nogen hindring for at realisere sine drømme, og selvom de grå hår blandt damerne er mere fremtrædende end tidligere, er der kun smil, holdgejst og store ambitioner at finde blandt de slagkraftige bedstemødre. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (15 votes)
4.6
4.3

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

  • Berlingske

    "[...] det er ganske enkelt umuligt ikke at blive forelsket i de skønne gamle krudtugler og deres livs- og gåpåmod." (Louise Kidde Sauntved)

  • Filmland P1

    "'Optimisterne' er en happy-go-lucky-dokumentar, fuld af humør, der bliver kraftigt forstærket af den alvorlige baggrund, at det hele er en skælmsk dans for næsen af Manden med den store Dommerfløjte." (Per Juul Carlsen)

  • Politiken

    "[...] en rørende film om at være værdigt og og godt gammel med den uafvendelige død i synsfeltets krans." (Dorte Hygum Sørensen)

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.