Cookie- og Privatlivspolitik

Operation Valkyrie

Tilladt for børn over 11 år

Se mere på medierådet.dk
06.02.2009
| |
2 timer 3 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Valkyrie
|

'Valkyrie' er historien om et af de modigste men mindst kendte episoder fra anden verdenskrig, nemlig attentatet på Hitler.

Oberst Claus von Stauffenberg vender efter at være blevet hårdt såret i kamp hjem fra Afrika, og slutter sig til den tyske modstandsbevælgelse, hvor han hjælper med at udtænke Operation Valkyrie.

Valkyrie er en kompleks plan, der skal give en skyggeregering mulighed for at overtage efter Hitlers død. Men skæbne og omstændigheder går at Stauffenberg, fra at være en blandt mange, nu må tage en central dobbeltrolle i selve kuppet. Ikke alene skal han lede kuppet og sikre kontrol over landets regering. Han skal også dræbe Hitler.

Bryan Singer ('The Usual Suspects') har instrueret 'Valkyrie', og Tom Cruise spiller Oberst Claus von Stauffenberg.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (1459 votes)
4.1
3.7

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "... man oplever 'Operation Valkyrie' som nydelig og tydelig samt redelig og kedelig". (Ebbe Iversen) ()

 • Børsen

  "... så nervepirrende, at man får klamme håndflader". (Morten Dürr) ()

 • BT

  "Det store, professionelle action-skyts er kørt i stilling: Her er spektakulære krigsscener, kameraføring som svævende rovfugle, tordnende lydspor og super effektiv klipning". (Birgitte Grue) ()

 • Ekstra Bladet

  "Den er fuldt ud tilfreds med at være en spændende thriller baseret på virkelige begivenheder under 2. verdenskrig. Og ser man den som sådan, fungerer den upåklageligt". (Henrik Queitsch) ()

 • Jyllands-Posten

  "Selvfølgelig er den drejet med sikkert håndelag, spektakulært fylder Singer billedet ud, men er afdæmpet i både heroiseringen af Stauffenberg og skildringen af naziregimets udskejelser. Så man kan godt se den, men næppe igen". (Johs. H. Christensen) ()

 • Politiken

  "... spændende, stram og velfortalt fra første til sidste billede." (Kim Skotte) ()

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Nikolaj

En af Tom Cruises bedste roller.

En ret spændende film, som virkelig er interessant.

Nikolaj

Jeg har aldrig været stor fan af Cruise, men synes slet ikke at han passer ind i denne film. Hans præstation er ikke særlig troværdig og det får filmen til at halte voldsomt. Selve filmen er bygget okay op, men er langt fra nogen mindeværdig film. Den er ikke værd at se.

Sune

Ikke en fed film, men tilgengæld meget autentisk..

Lars Michael

Om filmen er god tja , men jeg elsker de der film fra 2 verdenskrig og den her skal man da også se.
og så må folk selv sige om den er god eller dårlig.

Frank

God film

S. Rico

Jeg havde meget svært ved at sluge, at alle tyskerne talte engelsk med britisk accent. I krigsfilm er man jo vant til enten rigtig tysk eller engelsk med (som regel dårlig) tysk accent. Jeg ville klart have foretrukket en ringe udført tysk accent frem for det rene engelske. Det gav for mig en helt forkert stemning i filmen.

Andre ankepunkter er et lidt rodet manuskript. Hen mod slutningen blev jeg dog for alvor involveret i handlingsforløbet, og selv om vi alle kender udfaldet, så var det vældig interessant at følge, hvor tæt de egentlig var på at få succes med kuppet.

Wayne

til at leve op til andre Cruise film.

Brock

Taget i betragtning af at det er en hændelse der er blevet filmatiseret, så er den troværdig. Hver og en detalje passer omkring Oberst von Stauffenberg :D

søren bo

En af mange om attentatet på Hitler. Denne er rigtig god. Spændende.
Tom Cruise er på toppen.

Charlotte

En super god og dejlig film.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.