Cookie- og Privatlivspolitik

On the Waterfront (1954)

Censur ukendt

Se mere på medierådet.dk
|
1 time 48 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
On the Waterfront
|

Klassikeren 'On the Waterfront' (I storbyens havn) handler om Terry Malloy, der drømmer om at blive professionel bokser, mens han tjener til dagen og vejen ved at hjælpe den korrupte fagforeningsboss Johnny Friendly.

'On the Waterfront' modtog otte Oscars, bl.a. Bedste film og Bedste mandlige hovedrolle (Marlon Brando).

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (9 votes)
5.2
0

Instruktør

Relaterede nyheder

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
S. Rico

Kæmpe præstation af Marlon Brando. Ingen tvivl om det. Hvis man kun har set ham som halvgammel og tyk i 70'erne, så skylder man sig selv at tjekke nogle af hans tidligere film ud. Han er fænomenal!

Historien er også ganske udmærket og meget samtidsrelevant. Desværre trækker slutningen ned, hvor det hele afgøres på typisk tåbelig amerikansk håndgemæng vis.

Simon

Fantastisk 50'er klassiker med Marlon Brando. 1954 var et konge år for film (Rear Window, Seven Samurai & Dial M for Murder) men stadig vandt den otte Oscars.

Filmen handler kort om den tidligere bokser Terry Malloy, (som håber på at blive bokser igen, da han først og fremmest var glad for det, og fordi at han havde muligheden for at vinde en titel) som arbejder på havnen for den korrupte fagforeningsboss Johnny Friendly, der har Terry's bror som sin højre hånd.

Filmen vandt som sagt otte Oscars, men også tilbage i 50'erne tænkte mand sig nogle gange ikke om. Blandt andet vandt denne film ikke Bedste Musik. Leonard Bernstein's musik er simpelthen bare fantastisk. Glad, trist, intens, spændene er bare nogle af de tillægsord som beskriver den musik han skrev til denne film.

Filmen er måske fra 1954, men den holder 100%. Der er ingen psyko-effekter, hvilket gør den superholdbar. Den er ikke engang cheesy! Elia Kazan er en sand mester!

Virkelig vildt skuespil af Eva Marie Saint, Karl Malden og Lee J. Cobb. Og selvfølgelig Marlon Brando. Personligt synes jeg at Terry Malloy er en af de bedste (sejeste) karakterer i filmhistorien. Dels fordi Marlon Brando leverer så god en præstation at det er helt latterligt, og fordi han jo er splittet mellem det her valg. Man føler med ham, og så er han cool, han er bare sådan en karakter en hver instruktør vil have i sin film. Og så er han med i en af filmhistoriens bedste scener. Nemlig den hvor snakker med Charley i bilen (som er virkelig sørgelig). Jeg tror alle sagt: ”I coulda had class. I coulda been a contender. I coulda been somebody, instead of a bum, which is what I am, let's face it. It was you, Charley.” Sindsoprivende skuespil.

Prøv at opdag hvor mange gange jeg har brugt ordet 'filmhistorien'. Det er fordi den bare er så god!

10/10, 100%, A+, 6/6, 5/5, Thumbs Up, hele lortet. Fantastisk film. Nok 50'ernes bedste film.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.