Cookie- og Privatlivspolitik

Onkel

Tilladt for alle
Filmen er fortalt i et meget roligt tempo. Den indeholder enkelte scener, hvor personerne er ude af balance, kede af det og græder. I en scene modtager en af hovedpersonerne et telefonopkald og bryder grædende sammen. Da scenerne er meget korte og de filmiske virkemidler meget afdæmpede, vurderes filmen til ikke at kunne virke skræmmende på børn og unge.

Se mere på medierådet.dk
14.11.2019
| |
1 time 50 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Onkel
|
Versioner: se alle
2D, 2D (m/ eng. undertekster), Særvisning
|

Den danske film 'Onkel' følger den 27-årige kvinde Kris, der lever som landmand på en mindre gård i Sønderjylland.

Gården ejes af hendes onkel - en surrogatfar der efter et alvorligt slagtilfælde nu er halvinvalideret og dybt afhængig af sin niece. 

Deres rolige tilværelse er fyldt op af pligter og hverdagsrutiner, men er forankret i et nært og varmt bånd onkel og niece imellem. Det er derfor et svært dilemma, Kris ender i, da hun en dag redder en kalv under fødslen, og hendes interesse for dyrelægefaget atter dukker op til overfladen.

Situationen spidser til, da Kris begynder at hjælpe den lokale dyrlæge Johannes og samtidig får følelser for den unge mand mike. For hvad skal man vælge, når man både ønsker at passe på sit kæreste familiemedlem og samtidig har drømme om en helt anden fremtid?

Dramaet 'Onkel' er særdeles dansk i sit sønderjyske ophav og lokation, men det centrale dilemma er så universelt, at filmen fik verdenspremiere og endda vandt hovedprisen i Japan på Tokyo International Film Festival.

Instruktøren Frelle Petersen har i sin research til filmen boet og hjulpet til med arbejdet på den gård, hvor filmen foregår og har castet indenfor en radius af 15 km for at opnå den helt rette accent af sønderjysk. De to hovedroller spilles af virkelighedens onkel og niece Jette Søndergaard og Peter Hansen Tygesen.

Petersens debutfilm var Hundeliv, mens han før det var instruktørassistent på Hvidstengruppen, R og Tarok. (Copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (376 votes)
5.2
5

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Vi ser ikke mange film som 'Onkel' herhjemme, hverken udefra eller af egen avl. Den er sin egen." (Stephanie Caruana)

 • BT

  "En film drevet af 100 procent hjerteblod, som kan mærkes helt nede på bagerste række i biografen." (Thomas Brunstrøm)

 • Filmland P1

  "Det er en åbenbaring. Ganske enkelt." (Per Juul Carlsen)

 • Politiken

  "Faktisk er 'Onkel' med sine ganske få replikker og endnu færre dramatiske scener [...] en af de bedste danske film, jeg længe har set om det arketypiske menneskelige drama, som udspringer af konflikten mellem lyst og pligt." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "Især er det fornemmelsen for stedet, som gør filmen til noget særligt. Landet er fugtigt, og solen kommer sjældent frem. Himlen er lav. Selvfølgelig må man tage farve. 'Onkel' er også en smuk hjemstavnsskildring, som ser både drømme og realiteter." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Lars Michael

Onkel er en rigtig fin fortælling, en meget rørende historie som man ikke lige bare glemmer.

Mikkel

Stærk film der varmt kan anbefales til andre.

Rolf

Kan virkelig anbefales.

Miklas

Fantastisk film som alle burde se. Nærværende og intens.

jeanette

Virkelig flot film om at hjælpe sin onkel og så glemme sig selv lidt.. : )

Louise

Smuk nærværende og intens.

Lars

Stærk dansk film

Peruser/694587

og bliv klogere...

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.