Cookie- og Privatlivspolitik

Om heste og mænd

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har ikke været indsendt til vurdering hos Medierådet for Børn og Unge. I henhold til filmloven påføres ikke-vurderede film 15 års-mærkatet.

Se mere på medierådet.dk
19.06.2014
| |
1 time 21 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Of Horses and Men
|
Versioner: se alle
Originalversion, Særvisning
|

Filmen 'Om heste og mænd' foregår i et lille islandsk samfund, hvor kærligheden mellem mand og hest er løbet fuldstændigt løbsk. Der er fx parret Kolbeinn og Solveig.

De elsker hinanden, men Kolbein er bare lidt mere forelsket i sin prisvindende hest Grana, der samtidig kun har øje for hingsten Brunn. Og så er der hesten Jarpur, der nærer varme følelser for sin alkoholiske ejer Vernhardur, mens Vernhardurs fiskerven Gengis er vild med heste som Jarpur… og sådan fortsætter relationerne, der i bund og grund kun kan gå grueligt galt. 

Den islandske komedie ’Of Horses and Men’ vandt Politikens publikumspris på dette års PIX Filmfestival - og ikke uden grund. Filmen er proppet med kulsort humor og byder på et meget alternativt kig på de menneskelige elementer i heste og vice versa. Og som om dette ikke var nok, opleves de mange absurde skæbner og kærlighedsintriger gennem hestenes øjne. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (54 votes)
4.5
4.8

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Når filmen slutter, er du opslugt af Erlingssons univers - og har sandsynligvis fået lyst til at tage en tur til Island for at fange din helt egen pony." (Louise Kidde Sauntved)

 • BT

  "Det er på én gang rørende og afsindig absurd, og det er den dobbelthed 'Om heste og mænd' fanger med glimt i øjet." (Niels Lind Larsen)

 • Ekstra Bladet

  "'[...] dybt fascinerende debutfilm, der vidner om et helt enestående filmisk talent." (Henrik Queitsch)

 • Filmland P1

  "Endelig. Endelig en film, der tager heste alvorligt. Endelig en film, der ikke beskriver heste på menneskets betingelser." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "Filmen former sig som en underspillet ensemblekomedie med absurd deadpan-komik og en uimodståelig fornemmelse for det sære i tilværelsen." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "[...] landskabsbillederne er kun en af mange årsager til, at man skal se 'Om heste og mænd' og uvægerlig komme til at tænke i sagabaner." (Søren Vinterberg)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Kim

Super sjov film - Ikke mindst for de tre hestepiger som altid snakker om deres hesteliv og deres rideudstyr
Vi kan klart anbefale filmen.

Anne

Fantastisk - endelig med en film om og fra det skønne Island. Lidt mystisk og kryptisk, samtid med den er morsom og kikset - på den gode måde.
Men altid lækkert at se det smukke Island og masser af lækre Islændere.

Josefine Harder

Ikke den bedste film, men den var okay.

Marta

Jeg er helt vild med Island og normalt køber alt, der kommer derfra, uanset om det er musik, litteratur eller film. Men den her film er jo for mærkelig. Jeg kunne virkelig godt lide nogle enkelte scener, som f.eks. den med en russisk skib eller den med touristen, men den virker ikke som helhed, i hvert fald ikke for mig.

Birgitteuser/97106

Om Heste og mænd er en skøn og mærkelig film. Man var rigtig godt underholdt og fik en interessant historie - og filmen var ret morsom, ikkemindst på de mere kiksede mænds bekostning. men bagefter ville jeg ikke kunne have fortalt, hvad den egentlig handlede om.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.