/*');">*/
Cookie- og Privatlivspolitik

Olsen-banden går amok (1973)

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år

Se mere på medierådet.dk
|
1 time 40 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Olsen-banden går amok
|

Egon må til sin forfærdelse konstatere, at Benny og Kjeld er begyndt at udføre borgerligt arbejde i en købmandsforretning, hvor Benny tilmed er forlovet med købmandens datter. Det hele får dog en brat afslutning ved Egons løsladelse fra fængslet. Nu går jagten nemlig ind på 6 millioner sorte kroner i et hus på Christianshavn.Værst af alt er Dynamit Harry på vandvognen...

'Olsen-banden går amok' er den femte film i serien af danske folkekomedier.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (29 votes)
4.4
0

Instruktør

Relaterede nyheder

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Lars Michael

En af de bedste Olsen banden film.

Simon

Ejner Federspeil fik mig til at skraldgrine, Birgitte Federspiel irriterede mig, men jeg tilgiver filmen da den er underholdende, sjov, rummer nogle af de fedeste og mest genkendelige scener i hele serien, Dynamit Harrys anti pilsner ramt, som endelig kun slås af Samuel L. Jackson i Pulp Fiction, og det hele gøres med lækker, charmerende og rendyrket dansk, Balling stil.

”Du har måske en pilsner?”
”Nej det har jeg ikke! Der er ingen pilsnere i dette hus, og det kommer der sandelig heller ikke, for pilsnere er roden til alt ondt. Alt min ulykke kommer af pilsnere. Du har kendt mig i mit tidligere liv. Jeg tænkte ikke på andet pilsnere, pilsnere, spiritus og kællinger. Frygtet. Jeg væltede mig i pilsnere, og kællinger og... et svin var jeg. Et suttet kvat, et liderligt møgdyr, og en fordrukken svamp, der ødelagde alting for mig, og bragte min venner. Mine gode venner. I ulykke...Nej en pilsner har jeg ikke, men du kan få en sodavand.

joan

En af de film jeg Holder meget af, Dynamit Harry er med - og filmen har Ejner Federspiel som købmand på rollelisten. En ganske fornøjelig film der rummer mange fine scener.

Nikolaj

Men stadig underholdende.

Michaeluser/15017

Det blev og bliver ikke større. Her er alt samlet som til alle tider vil udgøre det ypperligste af dansk film.

S. Rico

Den er ikke så helstøbt som forgængeren (Olsenbandens store kup), og den skal lige igang. Den slutter til gengæld forrygende.

Wayne

Da de var bedst. Charmerende og smukt, og geniale kup.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.