Cookie- og Privatlivspolitik

Olsen-banden (1968)

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år

Se mere på medierådet.dk
|
1 time 22 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
| |

I 'Olsen-banden' lander Egon i Vridsløse, fordi Benny og Kjeld klodser i det under et tyveriforsøg, men han kommer ud med en plan. Et kostbart tysk kunst-klenodie er udstillet i København - det bevogtes omhyggeligt af politiet, anført af Peter Steen som kriminalassistent Mortensen.

At stjæle det er lige en udfordring for Egon Olsen og hans bande, som har fast tilholdssted på et værtshus med Paul Hagen bag disken og Grethe Sønck som kærlig leder af en flok venlige "glædespiger", der gerne rækker de uheldige helte en hjælpende hånd. En serie-premiere, der præsenterer det populære trekløver præcist som vi senere kender og elsker dem - og så er det filmen, hvor Benny er forlovet med Lotte Tarp.

'Olsen-banden' er den første film i serien af danske folkekomedier.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (11 votes)
4.1
0

Instruktør

Relaterede nyheder

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Lars Michael

Starten på noget stort, inden for dansk filmverden.
Og det blev det så sandelig også.

Simon

Muligvis den film jeg har set flest gange. Den start der er her i denne film kan jeg virkelig godt lide, fordi at der er den der creepee musik i baggrunden. Men hvorfor har Kjeld tre børn i denne film, men i den næste har han kun Børge? Og Benny skulle have haft et barn, også. Men når jeg kigger tilbage på denne film, så bliver jeg tit glad. Tak Balling. Tak Bahs. I er den grund tilbage jeg kan lide film.

Wayne

Fin start på den legendariske filmserie. Ikke den bedste i serien, men god nok til at folk ville se mere. De havde næppe forventet at den ville køre så længe.

Nikolaj

Måske ikke den bedste men den har sin charme, og den gang har den været stor.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.