Cookie- og Privatlivspolitik

Old Henry

Afventer censur

Se mere på medierådet.dk
31.03.2022
| |
1 time 33 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Old Henry
|
Old Henry

Westernfilmen 'Old Henry' handler om den mutte bonde Henry og hans unge søn Wyatt, der bor og lever af deres afsidesliggende landbrug.

En dag falder Henry dog over en skudsåret mand og en taske fuld af penge. Henry vælger både at tage pengene og den døende mand med hjem for at pleje ham.

Henry og hans søn får imidlertid nu tre cowboys med sherifstjerner på jakkerne efter sig. De gør krav på pengene, som Henry benægter at være i besiddelse af.

Mændene ved dog ikke, at den gamle bonde bærer på en fortid, som ikke rigtigt harmonerer med et møjsommeligt bondeliv.

Tim Blake Nelson, der bl.a. er kendt fra Coen-filmene O Brother, Where Art Thou? og The Ballad of Buster Scruggs, ses i titelrollen som Henry.

'Old Henry' har desuden Stephen Dorff (True Detective) og Trace Adkins (The Lincoln Lawyer) på rollelisten.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (10 votes)
4.9
3.8

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Filmland P1

  "Det er en vellavet lille film. [...] Tim Blake Nelson er som sædvanlig fantastisk som Old Henry, der faktisk ligner en mand, som har klippet sit eget hår lige siden konen døde. Stephen Dorff er tilpas ubehagelig som den veltalende leder af skurkene." (Per Juul Carlsen)

 • Filmmagasinet Ekko

  "'Old Henry' lander ikke i et identitetspolitisk gunstigt klima. Men der er noget beroligende velkendt ved filmen. Den er en uprætentiøs western af den gamle skole – stramt skåret, smukt og klart fotograferet i grålige widescreen-billeder. Og så har den et twist, der vil få genrefans til at godte sig." (Flemming Kaspersen)

 • Information

  "Potsy Poncirolis ’Old Henry’ er overvejende et tilfredsstillende og gedigent bud på en nutidig western med den karakteristiske og ret fantastiske Tim Blake Nelson i hovedrollen." (Lone Nikolajsen)

 • Jyllands-Posten

  "Potsy Ponciroli træder måske ikke nye stier med sin western 'Old Henry', der heldigvis er både underholdende og overbevisende." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "Der bliver ikke skruet ned for volden i 'Old Henry', der er blevet kaldt en vintage western, men man skal ikke forvente sig en film, der kun romantiserer cowboyhat-helten og idealiserer det vilde vesten. Det står meget hurtigt klart, at man ikke bare har villet lave en beskidt western, men en, der nærmer sig en rå og realistisk udgave af fortællingen om nybyggerlivet." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Soundvenue

  "'Old Henry' er en fejring af western-genren, nogle gange på bekostning af selve fortællingen. Men med sin snævre handling og fremragende persongalleri er den drønspændende fra start til slut." (Kjartan Hansen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Brian

Meget seværdig western

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.