Cookie- og Privatlivspolitik

Old

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har en tiltagende ildevarslende og angstfyldt grundstemning. Den indeholder scener, med desperate og bange hovedpersoner, som oplever uhyggelige og overnaturlige ting. Hertil kommer scener med lig og brutale, blodige drab. Det vurderes, at filmen kan virke skræmmende på børn under 15 år.

Se mere på medierådet.dk
22.07.2021
| |
1 time 48 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Old
|

Thrilleren 'Old' er en ny film af M. Night Shyamalan, der tidligere har stået bag  The Sixth SenseUnbreakable og The Visit, der bl.a. er kendt for sine overraskende plottwists.

Filmen følger parret Guy og Prisca, da de med to børn tager til på en tropisk ferie. De besøger en ødeliggende og idyllisk strand, men her viser det sig dog snart for dem, at noget er helt galt.

På mystisk vis går tiden nemlig her hurtigere end normalt. Så meget, at familiemedlemmerne på grusom vis ældes for øjnene om hinanden. Faktisk så hurtigt, at deres liv ebber ud på blot én dag.

Familien må derfor nu forsøge at finde ud af, hvordan de slipper for den ellers tilsyneladende sikre død, der venter dem alle.

'Old' er baseret på tegneserien 'Sandcastle' af Pierre-Oscar Levy, og instruktør M. Night Shyamalan stod senest bag thrillerne Split og Glass.

Rollelisten byder på alsidige navne som Gael García Bernal (...Og din mor!), Vicky Krieps (Phantom Thread), Alex Wolff (Hereditary) og Thomasin McKenzie (Jojo Rabbit).

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (63 votes)
2.9
2.8

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Dagbladenes Bureau

  "Røb ikke slutningen! Men diskuter gerne dens uløseligt svære dilemma med de forhåbentlig mange andre, der også har set dette vellavede, chokerende og meningsfulde mysteriegys." (Helle Sihm)

 • Ekstra Bladet

  "Jeg kan dog godt afsløre, at der som sædvanlig er tale om en omgang fuldstændig nonsens. Hvilket såmænd kan være fint nok, hvis man forstår at servere det overbevisende. Det gør Shyamalan heller ikke her." (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  "Hvad skal man så som anmelder lægge vægt på? Når man på én gang både beundrer instruktøren, men også synes, han er enormt irriterende? På det, instruktøren rent faktisk kan, naturligvis. Spændingsopbygningen og så på den originalitet, vi trods alt får. Den har manglet i Hollywood alt for længe." (Jacob Wendt Jensen)

 • Politiken

  "Kammerspillet tynges nemlig af usandsynligt flade psykologiske karaktertegninger, voldelige udbrud og anfald, body horror-indslag og en afsluttende sentimental udpensling af virkeligheden bag turisternes uvirkelige oplevelser." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Soundvenue

  "M. Night Shyamalans seneste film – om en gruppe feriegæster på udflugt med døden – vil få dig til at tabe underkæben. Ikke af frydefuldt twist-chok, bemærkes, men over det faktum, at det endelig er lykkedes manden at begå et værk værre end 'The Happening', 'After Earth' og 'The Last Airbender'. Tilsammen." (Lise Ulrich)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
S. Rico

Præmissen er både interessant og spændende. Og det kunne faktisk have været en glimrende film, hvis det ikke var for den dårligt skrevne dialog - og ikke mindst de tåkrummende elendige skuespilpræstationer.

Man bør dog helt klart se den færdig, for slutningen skuffer ikke. Og det hæver den fra 2 til 2½ stjerner.

Ghita

Dette er en rigtig god gyser. Plottet er urealistisk, men gør det den skal - skræmmer. Jeg synes filmen var uhyggelig og sad helt ude på stolesædet.

sarahuser/765521

Elendigt skuespil - men kan man se bort fra det og bare lade sig rive med af historien, så er man godt underholdt af et plot, man ikke regner ud.

Bodil

Elendig film!!! Totalt forhastet juks.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.