Cookie- og Privatlivspolitik

Vind biografbilletter hver uge

Oasis: Supersonic

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Dokumentarfilmen har på overfladen en gennemgående munter stemning. Men mange scener har en underliggende aggressivitet, som udspringer af konflikter mellem bandmedlemmerne, mellem bandet og publikum og i relationen til deres familie. Dette bliver generelt udtrykt i vrede ansigter og ukvemsord, men i enkelte scener vises aggressionerne visuelt: Et håndgemæng i et lydstudie og et slagsmål, som er tegnet/animeret. Det vurderes derfor, at filmen kun vil kunne virke skræmmende på de yngste børn.

Se mere på medierådet.dk
13.10.2016
| |
2 timer 2 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Supersonic
|
Versioner: se alle
2D, Særvisning
|

'Oasis: Supersonic' er en dokumentarfilm om det kontroversielle band, der er indbegrebet af 90ernes britpop-bølge.

I 1994 brød Oasis gennem lydmuren med 'Definitely Maybe', der blev det hurtigst sælgende debutalbum i britisk musikhistorie. Allerede året efter gjorde bandet det umulige, da albummet '(What's the Story) Morning Glory' blev et verdensomspændende fænomen.

Herefter gik det, som den slags gør. Den enorme kommercielle og kunstneriske succes førte til stofmisbrug, skandaler og uendelige skænderier mellem de to brødre og frontfigurer, Noel og Liam Gallagher. Alligevel blev det til syv albums, før Oasis endelig lukkede ned i 2009.

Nu får du hele historien i den officielle dokumentar, der er godkendt af Gallagher-brødrene selv. 'Oasis: Supersonic' er produceret af holdet bag Senna og Oscar-vinderen Amy. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (33 votes)
4.9
3.3

Instruktør

Instruktører

Relaterede nyheder

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "At høre Noel og Liam bande og svovle i to timer er en af filmens helt store attraktioner og er ofte hylende morsomt." (Michael Charles Gaunt)

 • BT

  "Brødrene hader hinanden og deres gensidige afhængighed. Men de elsker musikken. Og ’Oasis: Supersonic’ er et fint portræt af både tiden og psykologien bag eventyret." (Henning Høeg)

 • Ekstra Bladet

  "Hvis man kan leve med den noget alternative fortolkning af begivenhederne, så er 'Oasis: Supersonic' bestemt værd at se. Et noget med nuanceret syn på sagen får vi forhåbentlig en anden gang." (Henrik Queitsch)

 • Politiken

  "... genopfører med ærkebritisk popnostalgi rocksæbeoperaen uden en eneste eftertanke. Musik og monobryn er fede nok, men som dokumentar dumper 'Supersonic'." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "Hvis den velfortalte, rigt dokumenterende film har et problem [...] er det kontekstløshed. [...] vel sagtens fordi, brødrene er producenter på filmen, og ifølge dem skete der intet andet overhovedet i England i 90’erne end Oasis. Hvilket vel allerhøjest kun er halvt sandt." (Lars Bukdahl)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Kristofferuser/918805

Ekko, Gaffa og Soundvenue giver alle filmen 5 stjerner. Skal de ikke være med eller hvad? Det er i øvrigt en fremragende dokumentar og jeg har virkelig ingen anelse om hvad Kim Skotte tænker på!?

FilmFyr

Kino.dk viser anmeldelser fra faste blade/sider, såsom Berlingske, BT, Ekstra Bladet, Jyllands Posten, Politiken og Weekendavisen.

Det er bestemt ikke med den bagtanke at de ikke vil vise positive anmeldelser til filmen, men blot for at holde det overskueligt. Det ville kræve for meget arbejde, og blive en anelse uoverskueligt hvis der var 15-20 anmelderes mening, selvom det ville give et mere troværdigt gennemsnit :)

Kristofferuser/918805

Det kan dog undre, at DK's største filmmagasin EKKO ikke er inkluderet?

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.