Cookie- og Privatlivspolitik

Notre-Dame i flammer

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har en tiltagende nervepirrende og dramatisk stemning. Den indeholder adskillige scener med voldsom brand og brandfolk i livsfarlige situationer. I en scene bæres en person ud af den brændende bygning, og i en anden scene kastes en person omkuld, da et brændende loft styrter sammen. Da det voldsomme indhold ikke er udpenslet, vurderes det, at filmen vil kunne virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
01.09.2022
| |
1 time 50 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Notre-Dame brûle
|
Billetter
Notre Dame i flammer plakat

Den franske film 'Notre-Dame i flammer' handler om branden i den ikoniske, parisiske kirke i 2019.

2. påskedag den 15. april 2019, klokken 18:17 startede brandalarmen i Notre-Dame katedral i Paris, der har været et af byens vartegn siden 1345.

Ilden bredte sig imens brandfolkene forsøgte at nå frem, men vejarbejde, trafikpropper og den stigende panik blandt de mange mennesker på gaderne i den milde aften førte til, at ilden fik bedre fat. 

Det blev starten på en lang række fejltagelser, misforståelser og uheld, der ledte til, at katedralen kun med held, overmenneskeligt mod og enestående selvopofrelse undgik, at tårnene og de uvurderlige genstande blev flammernes bytte og katedralen totalt og aldeles udslettet.

Instruktøren Jean-Jacques Annaud har tidligere stået bag Rosens navn.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (10 votes)
4.1
4.2

Skuespillere

Instruktører

Skuespillere

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Visuelt bringer Jean-Jacques Annauds 'Notre-Dame i flammer' mindelser om angrebet på World Trade Center, men i modsætning til de fleste spillefilm om 9/11 er filmen utrolig spændende." (Kristian Lindberg)

 • Filmmagasinet Ekko

  "Det glasklare ildfokus gør filmen lige dele oplysende og skræmmende, og den actionprægede film efterlader én med en dybt humanistisk fornemmelse i kroppen." (Astrid Maan Thomsen)

 • Information

  "Jean-Jacques Annaud genskaber på imponerende vis et nyligt fransk traume i sin "true fire"-katastrofefilm 'Notre-Dame i flammer', men glemmer karaktererne i kampens hede." (Eva Novrup Redvall)

 • Politiken

  "Annaud har blik for det absurde. Og det brænder virkelig igennem i 'Notre-Dame i flammer'." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Soundvenue

  "Branden, der nær havde gjort en ende på en af Europas største kulturskatte, og de brandfolk, der heroisk kæmpede for at redde den, bliver rekonstrueret på imponerende vis i veteranen Jean-Jacques Annauds patriotiske og velproducerede katastrofefilm." (Peter Kruse Dam Jensen)

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.