Cookie- og Privatlivspolitik

Nope

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har en ildevarslende stemning og gør ofte brug af gysergenrens virkemidler på billed- og lydside. En del scener har meget voldsomt indhold, og i nogle tilfælde er det tydeligt udpenslet, f.eks. da der vises en person, der har fået flækket sit øje. I andre mareridtsagtige sekvenser ses et dyr pludselig gå amok på personer og bl.a. ødelægge ansigtet på en person, mens et desperat barn blot kan se på fra et gemmested. På grund af de nævnte elementer, vurderes det, at filmen kan virke skræmmende på børn og unge under 15 år.

Se mere på medierådet.dk
18.08.2022
| |
2 timer 20 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Nope
|
Versioner: se alle
2D, 2D IMAX, 2D 4DX
|

Filmen 'Nope' er den nyeste gyser fra instruktøren bag Get Out og Us, Jordan Peele, der har fornyet og ændret den moderne horror filmgenre.

I 'Nope' bliver det, der kunne have været en klassisk sommerfilm, til et nyt grumt mareridt. I en ensomliggende kløft i Californien gør indbyggerne en uhyggelig og rystende opdagelse, som for evigt vil forandre deres liv.

På rollelisten ses bl.a. Keke Palmer (Hustlers) og Oscar-nominerede Steven Yeun (Minari), og for Jordan Peele bliver det også til et gensyn med Daniel Kaluuya, som spillede hovedrollen i 'Get Out'. I øvrige roller medvirker Michael Wincott (Hitchcock) og Brandon Perea (The OA, American Insurrection).

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (55 votes)
4
4

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Filmmagasinet Ekko

  "Det er den konstante sammenblanding af glittet popkultur og indgroet kulturhistorie, der gør Nope til en både indbydende og forvirrende herlighed. Hver indstilling synes ladet med betydning og åbner en verden af fortolkningsmuligheder." (Nicki Bruun)

 • Information

  "Jordan Peeles tredje film må regnes som hans tredjebedste, hvis man holder af narrativ stringens og tydelige pointer, men som hans bedste, hvis man foretrækker at få fyret referencer, symboler og spektakulære rumvæsner i hovedet." (Lone Nikolajsen)

 • Jyllands-Posten

  "Gyset er ikke så intenst i Jordan Peeles seneste genrebastard 'Nope', men den er alligevel både interessant og dragende på sine helt egne præmisser." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "I 'Nope' kigger gyser- mesteren Jordan Peele mod himlen for at finde nyt stof til sin afroamerikanske dekonstruktion af Hollywood. Men trods ufoer, sorte ranchejere og blodtørstige chimpanser ligner han en mand, der trænger til et nyt projekt." (Joakim Grundahl)

 • Soundvenue

  "Jordan Peeles mål er at få os til at se på uskyldige skyer på himlen på samme måde, som folk så på havet efter at have set 'Jaws'. Han rækker op for at nå Spielberg'ske højder. Det lykkes ikke helt, [...] men jeg elsker ham for forsøget, og Jordan Peele har allerede solgt mig en billet til sin næste film." (Niki Vraast-Thomsen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Steven

Strålende! Sådan et kreativt bud på, hvad der kunne have været en typisk Alien-film. Karaktererne var sympatiske, meget intense scener, der involverede UAP, og humoren var passende. Jeg foretrækker dette frem for os, men Get Out regerer stadig. Men jeg ser dem alle som individuelle kunstværker. Hver med et unikt bud på gysergenren.

Anders

Jeg har set mange film - også virkeligt dårlige film og den her...

Den er langsom, langtrukken, effekterne giver ikke rigtigt mening og der er et sub-plot som virker påklistret.
Idéen bag UFO'en fungerer godt, men er effektmæssigt halvskidt udført - mange interaktioner foregår uden for skærmen, og minder mere om en klassisk rum-gyser fra 1950'erne.

Ros til dem der fortjener det, og skuespillerne gør det eminent med en tynd kop thé af en historie.

Grundpræmissen er som nævnt god, men udførslen er virkelig mangelfuld.

Denne film er for mig spild af tid, men når jeg ser alle de rosende omtaler den har fået, så kan det være at jeg bare ikke har forstået den.

Mathias

nope er verdens bedste gyserfilm som jeg nogensinde har set i biografen i cinemaxx i aarhus i bruunsgalleri aarhus det er chorkerende god og chorkerende virkelig og chorkerende skræmmende at se i biografen i cinemaxx i bruunsgalleri i aarhus hvis du er hjertepatient eller har nemt ved at få blodpropper eller få hjertestop så skal du ikke og må ikke om nogenomstændighedder gå ind og se nope i biografen i cinemaxx i bruunsgalleri i aarhus

Rene

Den dårligst film jeg har set i år, langtrukken og plat

rene

Mega fed film skal ha den når den kommer på 4k

MarkusStepH

Filmen starter langsomt men den bliver stille og roligt mere spændende. Jeg synes ikke søskende paret fungerer så godt.

Filmens idé om hvordan UFOen fungerer er rigtig godt tænkt.
Det er en idé jeg ikke har set andre film bruge.

Jeg kan godt lide at deres mål af at få et billede af den så de kan blive kendte.

Filmen bruger lyd rigtig godt og scenerne med det mystiske objekt er rigtig spændende og episk.

Den er mere thriller ind gyser. Der er et par jumpscars men den er ikke grafisk. Filmen minder om Jaws.

Det er en film der skal opleves i biografen. Peele viser sin klasse igen. Jeg kan klart anbefale den.

Annelise

Idc, hvad nogen siger, jeg så denne film 3 gange i biografen, tre uger i træk, og jeg elskede den. Det er en fantastisk sommerfilm, og Sfx garanterer det store skærmur.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.