Cookie- og Privatlivspolitik

Nøgle Hus Spejl

Tilladt for alle
Filmen har et roligt forløb, og en varm stemning. Den indeholder enkelte scener med dramatik, i form af skænderier og håndgemæng. Da dramatikken dog hovedsageligt foregår på et indre plan, vurderes det at filmen ikke vil kunne virke skræmmende på børn.

Se mere på medierådet.dk
12.11.2015
| |
1 time 32 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Nøgle Hus Spejl
|
Versioner: se alle
Særvisning, 2D, Danske undertekster, 2D - Babybio, 2D - Seniorbio
|

Dramaet 'Nøgle Hus Spejl' handler om den 76-årige Lily, der er flyttet på plejehjem sammen med sin syge mand, Max.

Hverdagen går med at passe ægtemanden, og det eneste afbræk sker, når deres voksne datter indimellem kommer på besøg. En dag flytter en ældre svensk mand ind i lejligheden overfor.

Herren går under navnet Piloten, og hans livsglade væsen er en direkte kontrast til den sengeliggende og mentalt fraværende Max. Lily bliver tiltrukket af sin spændende genbo, men snart bliver hun konfronteret af familien og de øvrige plejehjemsbeboere, der ikke forstår den ældre kvindes valg.

Ghita Nørby spiller hovedrollen som den viljestærke Lily i filmen, der giver et virkelighedstro indblik i livet på et plejehjem, men samtidig er det en fortælling om vanskelig kærlighed i tilværelsens sidste år. Sven Wollter, som herhjemme er kendt fra rollerne i Englegård og Bille Augusts En sang for Martin, spiller Piloten, og Trine Pallesen er Lilys voksne datter.

'Nøgle Hus Spejl' er et sjældent blik væk fra kriminaliteten for instruktøren Michael Noer, men realismen fra R og Nordvest er bibeholdt til fulde i filmskaberens nyeste værk. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (204 votes)
4.7
3.8

Instruktør

Relaterede nyheder

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Ghita Nørby er fremragende; bestemt, halsstarrig, sårbar, skrøbelig, forvirret og forelsket. Hun får alle nuancer med." (Louise Kidde Sauntved)

 • BT

  "Ghita Nørby er med i hver en scene og viser med sit skrøbelige og nøgne spil, hvorfor hun er blandt Danmarks bedste." (Michael Lind)

 • Ekstra Bladet

  "Intentionerne fejler bestemt intet, men filmen ender trods sit tema om at holde fast i livslysten, kærligheden og erotikken til det sidste, som en lidt temperamentsløs sag, der aldrig for alvor griber eller bevæger." (Henrik Queitsch)

 • Filmland P1

  "... først og fremmest lever 'Nøgle Hus Spejl' så intenst, fordi nogen har set, at ældre mennesker også kan være livskraftige og initiativrige. Det lyder ikke af noget særligt. Men det er det." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "... jeg [skal] ikke glemme at nævne Trine Pallesen, der spiller Lilys datter. Hun præsenterer en enestående autentisk kvalitet i sit spil." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "'Nøgle Hus Spejl' er et fint og gribende hverdagsdrama fortalt fra et befriende anderledes miljø." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "... fortællemåden er skuffende konventionel - og mere pædagogisk end nødvendigt. [...] Omvendt har Ghita Nørby lejlighed til at spille sin karakter helt igennem. Det gør hun med en livskraft, som endelig er uden alder." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Lars Michael

Bravo Ghita , hun spiller som hun er, man kan bare ikke lade være med at holde af den kvinden .
Igen igen spiller hun bravo godt
Hun er et mesterværk

Annauser/53809

Jeg var nok lidt for "ung" til at kunne lide denne film. Den tager et vigtigt emne op, men handlingen var simpelthen for langtrukkent. Jeg kedede mig meget undervejs i filmen, men det er nok smag-og-behag. Skuespillet var dog godt.

Amalie user/932433

En dejlig, "tænksom" film -
som livet nu ER - men med varme og "håb" forude!
Jeg kunne lide den. og Ghita spiller som sævanlig FANTASTISK, en nydelse - og "flot", som hun tør "udlevere" sig selv . . .

Jørgenuser/391207

Ghita Nørby`s præstation er i verdensklasse, kan ikke gøres bedre.Kunne jeg give 10 stjerner gjorde jeg det. Og så er den jo taget lige ud af hverdagen,som den er for ældre.

Ulla

God film med gode skuespilpræstationer. Men dog noget urealistisk.

Randiuser/746460

Irriterende med al den hæder til Ghita Nørby - men hun fortjener det. Og denne film føjer sig smukt til rækken af fornemme præstationer. En film, der brænder sig ind på nethinden ligesom fx Dansen med Regitze i sin tid. Githas seneste store film handlede om retten til en værdig død - at tage sig af dage, når der ikke er nogen vej tilbage pga. sygdom. Denne gang handler det om retten til et værdigt liv med glæder og kærlighed, også i den allersidste del af livets efterår. Og på trods af omgivelsernes fordømmelse og modstand. Men filmen handler samtidig om vanskeligheden ved at erkende eget forfald. Og hertil en bittersød spot-on beskrivelse af livet på velfærdsstatens fortravlede plejehjem. En meget stærk og velfungerende film - nok mest for voksne....

katbalus@mail.dkuser/418931

En dejlig sandfærdig film, Gitta Nøregård er en super god skuespiller...

Jan Engel

Blændende spillefilm om alderdom, plejehjem, demens, forelskelse og fysisk kærlighed mellem folk i firsårsalderen.

Alle uanset alder vil nyde filmen. Miljøet er spot on og skuespillet og instruktionen er i top.

conny

En rørende og sjov film hyggelig

Spidermanuser/166287

Denne film er rørende, velspillet og tankevækkende. Der sidder mange familier i vores lille land og oplever hvad Lily og nærmeste kommer ud for af udfordringer.
Ghita er og bliver formidabel i dansk film

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.