Cookie- og Privatlivspolitik

Nobels testamente

Tilladt for børn over 15 år

Se mere på medierådet.dk
07.06.2012
| |
1 time 35 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Nobels testamente
|

I den svenske thriller 'Nobels testamente' uddeles verdens mest prominente pris i Stockholm.

Midt på dansegulvet, blandt den uendelige række af indflydelsesrige gæster, myrdes den kontroversielle, israelske nobelpristager Aaron Wiesel, og Nobelkomitéens formand, Caroline von Behring.

Nedskydningen sker for øjnene af kriminalreporteren Annika Bengtzon (Malin Crépin), der nu står med sit livs historie på hånden, men som nøglevidne får hun ytringsforbud mod at udtale sig om sagen.

Det er en frustrerende journalistisk mundkurv for Annika, men værre er det, at den også gælder hendes egen teori om, hvor langt visse personer vil gå for den mest prestigefyldte pris af dem alle.

'Nobels testamente' er baseret på Liza Marklunds roman fra 2006 og instrueret af Peter Flinth ('Ørnens øje', Arn-filmene).

Filmen er en del af Biografklub Danmark.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (326 votes)
3.9
2.5

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "'Nobels testamente' er belastet af alle de klichéer, man kan forestille sig i en kriminalfilm fra Sverige... fortalt som en pixi-bog... Hamrende urealistisk." (Jacob Wendt Jensen)

 • BT

  "... forglemmelig, fladt fortalt og lidet spektakulært filmet... " (Steffen Jungersen)

 • Børsen

  "... i en post-Lisbeth Salander-verden bliver Annika Bengtzon-karakteren for kedelig og tam. Det gør filmen også." (Morten Dürr)

 • Ekstra Bladet

  "Flinth løfter såmænd opgaven glimrende på det handlingsmæssige plan. Men historien er hverken særlig god eller synderligt spændende." (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  "Knogleskørt skelet af en krimi er velproduceret - men ligegyldig." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "... så hullet eksekveret at man må korse sig... At filmen så i øvrigt er garneret med klicheer ... gør ikke sagen bedre. Romanen var ikke just fremragende, men filmen er endda værre." (Sophie Engberg Sonne)

 • Weekendavisen

  "Thriller er så meget sagt. Malin Crépin er engageret og dekorativ som Annika B, men plottet kræver, at man sluger mange kameler." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Finn

nu læser jeg ikke så meget, så blir man heller ikke skuffet. så jeg synes filmen var god.

Wayne

Har instruktøren ikke læst bogen?

Der er så mange ændringer fra bog til film, at det skriger til himlen.

Hvor er Annikas privatliv? Hendes hus (og mordbranden)?

Hvor er Bosse?

Og hvad med Kattens brækkede ben?

Jeg ved godt at man ikke kan have hele handlingen med fra en bog, men det her er virkelig skidt.

Der er lavet ufatteligt mange ændringer - dårligste forsøg på overførsel fra bog til film jeg nogensinde har oplevet.

Mette

Den kunne absolut ikke leve op til bogen. Det er ikke ok at pille en bog ud af en serie - og så filmatisere den. Der mangler hele sammenhængen

Per

Plakaten er flot og spiller op til noget, filmen ikke lever op til. Det er et urealistisk plot, en uinteressant heltinde og noget rod uden suspense.

Anny

Jeg havde læst bogen... var advaret om, at filmen var af begrænset værdi. Men da det var den sidste af filmene i "klubben", syntes jeg, at den skulle have en chance. Men desværre, jeg gik skuffet ud, og overvejer om jeg i næste sæson vil være en del af Biografklubben, da der efterhånden er så mange andre tilbud.

Lars

Så filmen igår, uden at have læst nogen anmeldelser af den.

Måske er jeg farvet af, at jeg de sidste par uger har fordybet mig i Christopher Nolans film, så mine krav er sat højt. Men den her var simpelthen bare en skuffelse. Filmen er én stor kliché, og slutter alt for brat. Havde det været en miniserie i 2 afsnit på DR 1, havde jeg været fuldt tilfreds. Men af en biograffilm forventer jeg mere.

Simone

Kedeligt og ikke særlig imponerende præsentationer. Minder alt for meget om hvad man ellers har set, og handlingen er for flad og ligetil. Man kan hele tiden regne ud hvad der sker og den formår derfor ikke at skabe spænding!

susanne

Rigtig god film, man ikke bliver skuffet over at se når man har læst bogen. Dog er der nogen huller i handlingen. Bl.a. hvor det andet medlem af komiteen dør.

Lisette Melgaard

Filmen er okay, men det er en film som man sagtens kunne vente med at se til den kom på DVD.

Honeymonster!user/107119

?

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.