Cookie- og Privatlivspolitik

No Country for Old Men

Tilladt for børn over 15 år

Se mere på medierådet.dk
07.03.2008
| |
2 timer 2 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
No Country for Old Men
|
Versioner: se alle
Originalversion, Særvisning
|

'No Country for Old Men' følger Llewellyn Moss (Josh Brolin) der på grænsen mellem Texas og Mexico nærmest falder over en mislykket narkosmugling: blodige lig og en taske fuld af penge.

Uden at tænke nærmere over konsekvenserne tager Llewellyn og hans naive kone (Kelly MacDonald) pengene. Men når man stjæler penge fra den mexicanske underverden og en korrupt forretningsmand fra Texas, har det nogle livstruende konsekvenser.

Llewellyn befinder sig hurtigt på meget dybt vand og tingene udvikler sig snart i en helt forkert retning, da han opdager en sporingsanordning i tasken.

Han har nu både den lokale sherif (Tommy Lee Jones) og den notoriske lejemorder Chigurh (Javier Bardem) efter sig.

'No Country for Old Men' er baseret på Cormac McCarthys roman af samme navn, og filmen vandt Oscars for Bedste film, Bedste instruktion, Bedste adapterede manuskript og Bedste mandlige birolle (Javier Bardem).

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (151 votes)
4.8
4.8

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  Det er på det ydre lag en thriller, der ganske vist leger med genrekonventionerne, men ved første øjekast virker en smule skuffende. Men »No Counry for Old Men« vokser i betydning, når man ser på det, der bliver sagt i sprækkerne af handlingen. Coen-brødrene, der om nogen har den samlede filmhistorie siddende på rygraden, foretrækker den underspillede stil, hvor filmkunsten ligger i detaljerne. ()

 • BT

  ... En meget lang dags rejse ... imod ingenting. ()

 • Ekstra Bladet

  Der er de sjældne film, hvor man blot skal få sekunder ind i forløbet, før man bare instinktivt ved, at det her bliver en oplevelse af de helt store. 'No Country for Old Men' er en af den slags film. ()

 • Jyllands-Posten

  Denne besættende og enestående historie forløses storslået på lærredet, men følelserne - i personerne, i filmen, i tilskueren - forbliver nok skræmte, men især nedkølede. ()

 • Politiken

  Er det en ny pestilens eller go’ gammeldags grådighed i nye cowboystøvler? Eller er det bare sådan, verden ser ud, når Gud har forladt den og overladt sit værk til tilfældighedernes spil? ()

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Nikolaj

Tja min egen titel til filmen, kan jeg næsten bedre lide end den oprindelige. For det er jo decideret en western i den moderne verden, som vidst også kunne have blevet kaldt for The good the bad the ugly, da plottet på mange måder minder om den, bare med meget mere fokus i den realistiske nutidig verden. Det er en flot velinstrueret film, med en simpel men god handling. Den får 5 stjerner herfra!

Simon

Meget underlig film. En mand finder de her penge, og instanly er en psykopat morder efter ham, da han har sat en censor i den lille bag. Man kan godt mærke at den er lavet af Coen brødrene.

Den har en lille snert af Psycho, en af mine personlige favoritter. Man skal lægge mærke til klipningen. Mega fedt redigeret iøvrigt. Men, se f.eks. scenen hvor en fremmed dame spørg Moss om en øl. Da vi så skifter over til Lee Jones (hvor kom han fra?!) som sidder i bilen hvor han finder de der personer (jeg har ikke sagt hvem) døde. Den er sort i 2 sekunder, og så sker det. Se den, så vil du forstå det.

Jeg så den her til en drenge aften, hvor jeg prøvede at få min ven overtalt til vi ikke skulle se den. Men nej nej, vi skal da se No Country For Old Men. Der er en masse som trækker ned. Skuespillerne er fantastiske, især Javier Bardem som den sindsyge morder, Anton Chigurh. Men historien og tempoet er i den grad sin ejen. Den skulle havde været en halvtime kortere. Jo længere vi kommer ind i filmen, jo dør flere. Det er ligesom en slags "dødstrip". Ti minutter inde i filmen, har vi set 20 døde folk. Ti minutter længere inde i filmen, har vi set 25 døde. Og når filmen er slut, har vi set 150 døde folk. Eller lig. Når man er færdig, så tænker man: "Hvad fanden var det lige jeg så?"

Vi starter meget hurtigt ud, men vi har ingen anelse over hvor vi er. Ingen, anelse. Den er ikke god, og de Oscars den fik skulle havde gået til nogle andre (udover Bardem's Oscar).

Nitroxisuser/14591

Du er helt blæst.

Denne film er en af de bedste thriller-film der er lavet efter år 2000.

Du må enten have været skæv eller stiv hvis "Hvad fanden var det lige jeg så?" var din tanke ved filmens slutning.

Det tyder på, at det er genren og ikke selve filmen der går dig på.

Simon

Hvis der er en her der er helt "blæst" her, Yoda, så er det sgu dig.

Jeg kunne lide den første gang, men anden gang fandt jeg den kedelig og dum.

Når du er så klog og kan se det gode i denne "thriller", kan du så fortælle mig hvad der er så godt ved den? Lad vær med at nævne Javier Bardem, ham er vi enige om er go'. Men alt andet. Vi bliver dumpet lige direkte ned i historien, og ved overhoved ikke hvor vi er.

DU, mener at det er en af de bedste thriller film siden 2000. Det er din mening.

Man kan iøvrigt godt se at du ikke har set hvilken film der er min favorit. Det er ikke min søsters børn i Egypten, bare rolig. Du kan se min top 10 her:

1. The Godfather
2. The Godfather Part 2
3. Pulp Fiction
4. Psycho
5. Fight Club
6. GoodFellas
7. Schindler's list
8. Django Unchained
9. The Departed
10. Gladiator

Er du overrasket? Du må enten have været skæv, stiv eller så havde du lige været på toiletet og fundet ud af, at du sked skævt, og derfor smittede du dit dårlige humør på mig, da du skrev det. Det må være din egen hemmelighed, Yoda.

Thomas

Intet soundtrack, lidt dialog og ekstremt anti-klimatisk, men helt ufatteligt flot filmet, og suverænt spillet. En god historie som efterlader en del stof til fortolkning og eftertanke. Klart værd at se

FoodProcessor

Jeg kan rigtig god lide den her film! Jeg følte ikke at den var langtrukken overhovedet. Skuespillerne er gode og jeg må sige at Javier Bardem's præstation som psykopat/lejemorder var skræmmende god! Jeg fandt ham bogstaveligtalt uhyggelig.

En film som helt klart skal ses!

Frank

Fremragende Thriller

Lars Michael

jeg vil ikke sige at den er lig så høj som True Grit men stadig en ok film, Som allesammen kan være med på, en rigtig aftens film med dine venner.

Mike

FIlmen skal da ses, selvom den kunne ha' været en anelse bedre var det stadig en kanon god film, havde en god historie men nogle få kedelige scener hvor man ventede på noget relevans for filmen :)

Jeff

Superb! Great story, excellently directed and the acting is out of this world. Can’t fault it.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.