Cookie- og Privatlivspolitik

Nitram

Tilladt for børn over 15 år

Se mere på medierådet.dk
07.04.2022
| |
1 time 52 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Nitram
|

Filmen 'Nitram' følger den unge mand Nitram, der - på trods af at være i slut-20'erne - stadig bor hjemme hos sin mor og far.

Fortællingen om enspænderen udspiller sig i 1996 i dagene op til et grusomt masseskyderi på øen Tasmanien i Australien, som han endte med at stå bag.
 
Nitram har det ikke nemt med hverken sig selv eller sine omgivelser. Han har ikke noget arbejde og ikke nogen venner, mens det ikke går meget bedre med det modsatte køn.

Dagene går blot med at slentre rundt på må og få, fyre krudt af og skyde til måls, mens han også går fra hus til hus i forsøget på at sælge sig selv til at slå naboernes græsplæner.

'Nitram' er et råt portræt af manden, der stod bag det brutale masseskyderi og historien om, hvad der gik forud for tragedien.

Hovedrollen spilles af Caleb Landry Jones, der for sin præstation i dramaet vandt prisen for Bedste mandlige hovedrolle på filmfestivalen i Cannes. Han er også kendt fra bl.a. Three Billboards Outside Ebbing, Missouri, Get Out og Antiviral. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (5 votes)
5
4.4

Instruktør

Skuespillere

Instruktører

Skuespillere

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Filmmagasinet Ekko

  "Caleb Landry Jones excellerer i en modig præstation som den forstyrrede mand, der er ved at blive et monster. Og det lykkes filmen at udforske det altid ubesvarlige spørgsmål – hvad gjorde mand til morder? – uden at vække sympati for ham." (Damon Wise)

 • Filmland P1

  "Og så er 'Nitram' et fremragende eksempel på, at det ikke gør spor, at vi ved, hvordan en historie ender. Pludselig begynder vi at lægge mærke til alt mulig andet. Alt bliver levende og nærværende. Detaljerne får en anden mening. De bliver ladet med intensitet. Alt sitrer nervøst for øjnene af os." (Per Juul Carlsen)

 • Information

  "Australske Justin Kurzels virkelighedsbaserede film 'Nitram' er et pågående, kontroversielt og fascinerende karakterstudie, hvor man kommer meget tæt på en massemorder." (Christian Monggaard)

 • Jyllands-Posten

  "[Filmens instruktør, red.] Justin Kurzel fortæller med intensitet og en imponerende evne til ikke at forfalde til banalpsykologi om australsk masseskyderi." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "Caleb Landry Jones er filmens prustende dynamo i hovedrollen. En naturkraft, når han flipper ud og kaster med ting, men også, når han sidder stille og smiler, så man lige får et snert af en kærlig dreng." (Joakim Grundahl)

 • Soundvenue

  "Den sætter sig i kroppen og river en i stykker i biografsædet på en ubehageligt insisterende måde, der efterlader en i en tilstand af akut håbløshed, som desværre ikke føles fortjent eller berettiget. Det er elendighed for elendighedens skyld." (Jakob Freudendal)

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.