Cookie- og Privatlivspolitik

Nine

Tilladt for alle

Se mere på medierådet.dk
14.01.2010
| |
1 time 55 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Nine
|
'Nine' er en all-star musical, baseret på et Tony-vindende stykke, der instrueres af Rob Marshall, som også overførte den Oscar-vindende 'Chicago' til filmlærredet.

Filminstruktøren Guido Contini (Daniel Day-Lewis) befinder sig i sit livs værste kreative og personlige krise. Kunstner, som han er, spejler han sin krise i kvinderne i sit liv:

Konen (Marion Cotillard), hans elskerinde (Penélope Cruz), hans filmstjerne-muse (Nicole Kidman), hans fortrolige og kostumier gennem mange år (Judi Dench), en amerikansk modejournalist (Kate Hudson), luderen fra hans ungdom (Stacy Ferguson) og hans mor (Sophia Loren).

Guido Contini er stærkt inspireret af virkelighedens Federico Fellini, der legede med den fiktive selvbiografi i sin berømte '8½'.

Bemærk: 'Nine' er en del af Biografklub Danmarks program.
VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (1032 votes)
2.6
3.5

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "... dragende dynamisk og lettere lummer - 'Nine' er spækket med korte skørter, lange støvler, strømpeholdere, pailletter og razzle dazzle." (Ebbe Iversen) ()

 • Børsen

  "Det bliver gumpetungt ret hurtigt. Samtidig er der noget tarveligt over de meget afklædte kvindelige stjerner... Er der noget som alligevel redder filmen på målstregen er det superholdet af megastjerner... [Det er] svært at ignorere, at denne film grundlæggende er ligegyldig." (Morten Dürr) ()

 • BT

  "Det er en flot film – men uden overbevisende magi og gnist. Mærkværdigt, for 'Nine' er skabt af samme mand – Rob Marshall - som gav os den viltre, skønne 'Chicago', hvor musical-numrene ER handlingen. I sammenligning virker 'Nine' anstrengt og udspekuleret." (Birgitte Grue) ()

 • Ekstra Bladet

  "... selvom de medvirkende helt bestemt gør, hvad de kan, så har filmen desværre hverken personlighed nok til at være sin helt egen, dynamik nok til bare at blæse os helt tilbage i sædet eller charme nok til at forføre os og lade os glemme dens mangler for en stund." (Kirstine Krefeld) ()

 • Jyllands-Posten

  "... lykkes måske ikke helt, men den romantiske musical er i den grad underholdende og dynamisk med som sagt enkelte magiske øjeblikke." (Frederikke Lett) ()

 • Politiken

  "... filmen [formår] ikke helt af bære sin pointe – at kvinderne ikke er passive muser for kunsten, men derimod dem, der skaber den – igennem. Det kan man glemme i den opløftede parringsdans, men når lyset atter er tændt og virkeligheden skinner ind, mangler der noget. Den helhed, der kunne have gjort ’Nine’ til et mesterligt ægteskab mellem erotik, stjerner og kunst i stedet for en heftig flirt..." (Erik Jensen) ()

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Frank

Dårlig film

Stephanie

Lyder som om alle hader filmen, men jeg går så imod jer og siger sangene var gode, og scenerne var interessant, syntes karakterene/skuespillerne var super fede, og elskede penelope cruz, alt i alt en fed musical :D

tinnauser/865120

Øv havde glædet mig til en flot film, men blev så skuffet.

Helleuser/293043

Spild af penge

Ireneuser/307046

For første gang i livet var vi 4 personer, de rudvandrede efter ca. 45 minutter. Det er dog det mest kedsommelige og uinteressante, vi endnu er blevet præsenteret for i Biografklub Danmark

Liseuser/505090

Dårlig

Smil

Havde forventet mig noget helt andet og det gik desværre ud over oplevelsen af filmen.. tog mig den første time inden jeg havde omstillet mig!
Tror den skal ses igen, nu hvor jeg ved hvad jeg går ind til så tror jeg også at jeg vil få en bedre oplevelse!

Men igen, en anderledes film.. ikke at det behøver at være skidt, men lige i dette tilfælde var det for mig!

Kasperuser/416656

Det er svært at komme udenom 'Nine's utroligt imponerende hold af film-stjerner i den helt tunge liga, ligeledes er billedsiden utrolig lækker, og sangene er da bestemt underholdene. Alligevel halter den dårligt fortalte historie så meget, at man, når filmen er slut, mest af alt sidder tilbage med en følelse af ligegyldighed.
Instruktøren af 'Chicago', og et helt hold af film-stjerner, kan ikke ændre på det faktum, at hvad der ser godt ud på papiret, ikke altid lykkes på skærmen.

Christinauser/149195

Virkelig mærkelig og ringe musical/ film...

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.