Cookie- og Privatlivspolitik

Nerve

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har en actionpræget stemning og viser en lang række scener, med unges dialog på nettet og optagelser med deres mobiltelefoner. Dette giver billederne et realistisk præg og gør dem særligt påtrængende, når de viser unge der filmer deres stadigt mere risikable adfærd, hvor de udsætter sig selv for fare. Således ser vi unge, som vi har lært at kende, ligge under rullende tog, kravle mellem bygninger på en vakkelvorn stige eller miste taget i en kran og falde fra stor højde. I en længerevarende scene er det uafklaret for seerne, om en af de centrale personer i handlingen er død. Da det dramatiske imidlertid ikke er blodigt eller udpenslet, og da det kun i få tilfælde omfatter personers vold mod andre, vurderes det, at filmen kun vil kunne virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
25.08.2016
| |
1 time 36 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Nerve
|
Versioner: se alle
2D, 2D Eng. Tale, Babybio, Særvisning
|

I thrilleren 'Nerve' er teenageren Vee blevet udvalgt til at deltage i et onlinespil baseret på "Sandhed eller konsekvens". Spillet indeholder en serie af udfordringer, der anonymt lægges på nettet af brugerne.

Vee bliver hurtigt grebet af spillet og præmierne, der næsten virker som skræddersyet til hende. Hendes holdkammerat, Ian, spiller med i de gradvist mere risikable udfordringer, men i finalen spiller de med livet som indsats.

'Nerve' er instrueret af makkerparret, der også stod bag 'Catfish' (2010) og Paranormal Activity 3, og thrilleren sætter fokus på mængden af information vi giver andre adgang til gennem vores online tilstedeværelse. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (448 votes)
5
2.5

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "I rollerne som Vee og Ian er hverken Emma Roberts, med sin Anne Hathaway'ske skønhed, eller den sixpackede Dave Franco overbevisende." (Jeppe Krogsgaard Christensen)

 • BT

  "'The Nerve' er en højaktuel thriller midt i en sommer, hvor jagten på digitale Pokémons har udviklet sig til en pandemi - men mon de mange Pokémon-jægere tænker over, hvem der egentlig følger i deres egne digitale fodspor?" (Birgitte Lorentzen)

 • Jyllands-Posten

  "Den er instrueret af to gutter, der ikke kan lave film og slet ikke få en historie til at hænge sammen eller de unge skuespillere til at agere." (Johs. H. Christensen)

 • Politiken

  "Instruktørerne [...] fremstiller dette fremtidsdystopiske spil forførende og samtidsdiagnostisk, men til sidst bliver det hele lige så naivt som gymnasieelevers gammelkloge Kroniker om 'deres generation' i Politiken." (Katrine Hornstrup Yde)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Laura

Man kan sagtens lave en god film ud af denne historie. Bare ikke denne gang. Og med andre skuespillere...

Abdul

Super fed film. Helt undervurderet.
En must film for alle filmelsker. Kan klart ses af alle da den opfylder alt.

Andreas

Super god film, spænding igennem hele filmen!
Filmen formår at lave en spændende film, samtidigt med at sætte fokus på internet sikkerhed og anonymitet.

Gustav

Den her film er simpelthen så fed! hele konceptet falder mig så interesant og jeg ville næsten ønske at et sådan spil fandtes i virkeligheden.

are you a WATCHER or PLAYER?

Tjah, jeg anbefaler i hvertfald alle mine medmennesker til at købe en billet og lege Watcher i 1 time og 36 minutter, for det vil i ikke fortryde.

HeleneColor

Overraskende god!
Havde ikke de store forventninger til filmen, inden jeg gik ind i biografsalen. Faktisk havde jeg ingen. Jeg kunne dog godt lide traileren, første gang jeg så den, men så var det også det

Fortællingen reflektere faktisk et godt fremtidslook på, hvor grænseoverskridende og hvor langt, de sociale medier, vil gå. Men dog sker der faktisk lidt aller det, der sker i Nerve, som vi har i dag.(tænker Pokemon Go....)
- Det er monster uhyggeligt og nervepirrende !

Nerve ville jeg sagtens kunne opleve igen. Den var underholdende og noget frisk til filmuniverset. Fortællingen er scary, så man kan vel håbe på, at der bliver sat en grænse på enternettet, i fremtiden...who knows ?

Carinauser/130391

Det er virkelig den bedste film i verden.

louise

Jeg har var inde og den. Den er fantastisk, masser af spændning og godt at der også er lidt kærlighed med i den, da det giver et lille afbræk fra alle de udfordringer de nu endgang skal igennem. plus at det gør filmen mere intressant. det eneste jeg er noget overasket over at aldersgrænsen ikke er højere da der er en del af de ting der sker i filmen der ikke er for mindre børn.

René Munch Nielsen

Sagt med korte ord. Nerve er en must see film. Simpelthen hen fantastisk.

Lindauser/915940

super film, med masser af spænding, romantik

Cecilie

Da jeg tog ind for at se denne film, så havde jeg rigtig store forventninger.
Traileren til filmen så rigtig god ud, og anmeldelserne jeg havde hørt ovre fra USA;- hvor filmen allerede havde premiere sidste måned, var også rigtig lovende.
Da jeg så endelig kom ind at se filmen, så skete det utænkelige:- den var bedre end mine forventninger, og tro mig, det sker ikke tit.
Filmen har noget for alle, den første del er rigtig sjov og underholdende, mens at spændings niveauet bliver ved med at stige hen imod anden halvdel.
For hver "dare" hovedpersonerne får, jo mere intens bliver filmen.
Tæt på slutningen, så blev jeg ligefrem bogstavelig talt nødt til at sidde ude på kanten af mit sæde. Filmen formår at blive så intens, at man ikke kan tænke på andet end:- hvad der sker lige nu og her og hvad der mon sker næste gang?
Man bliver suget ind i filmens univers, og der er ingen vej tilbage, mine tanker har stadig dagen efter ikke helt efterladt filmen.
Ikke nok med det spændende og sjove plot, så er alt andet ved den her film også lavet rigtig godt. De to hovedepersoner Emma Roberts og Dave Franco har en rigtig god kemi, soundtracket er passende til filmen og indeholder mange fængende sange.
Alt det visuelle ved filmen er rigtig smukt lavet, jeg følte det som om jeg var i New Yorks gader, og til tider at jeg virkelig så med som en seer i 'Nerve spillets' univers.
Den sidste ting som virkelig var fantastisk ved filmen;- som nok er det som har gjort det største indtryk på mig, er selve konceptet.
Hvor sygt det end er at tænke på, så kunne der i teorien godt findes et spil ligesom Nerve i virkeligheden. Vores sociale medier er allerede kommet så langt ud, så hvorfor ikke en hjemmeside med en masse konsekvenser man skal udføre for at få penge og blive kendt, mens dem som ikke tør spille med ser med bag deres skærme i stedet for.
6 ud af 6 funklende stjerner, den her film skal ses.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.