Cookie- og Privatlivspolitik

Nelly & Nadine

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Filmen er fortalt i et roligt tempo. Den indeholder enkelte scener, hvor personerne er kede af det og græder. Den indeholder desuden mange scener med fotografier og optagelser fra koncentrationslejre under 2. Verdenskrig, der på lydsiden ledsages af personlige beretninger fra krigen. Stemningen er under nogle af disse scener melankolsk og dyster. Da hovedfokus i beretningerne er oplevelser præget af varme og kærlighed, vurderes filmen til kun at kunne virke skræmmende på børn under 7 år.

Se mere på medierådet.dk
03.11.2022
| |
1 time 32 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Nelly & Nadine
|
Nelly & Nadine plakat

Filmen 'Nelly & Nadine' fortæller gennem dagbøger, postkort og smalfilm historien om forbudt kærlighed mellem to kultiverede kvinder, der fandt hinanden i en koncentrationslejr under krigen og indledte et livslangt forhold.

I gamle optagelser af overlevende fra Anden Verdenskrigs koncentrationslejre, der sejler ind på havnen i Malmø, stirrer en kvinde skælmsk ind i kameraet. Hvem er hun, hvad tænker hun på? Kvinden hed Nadine, og i Ravensbrück-lejren havde hun indledt et forhold til Nelly – en kvinde, hvis barnebarn Sylvie i dag forsøger at samle brikkerne i det puslespil, som hendes bedstemors liv var.

På sin gård i Frankrig har Sylvie en kiste fuld af breve, billeder og Super-8-film, som hun har fået af Nelly. I 20 år har hun ikke turdet kigge i kisten. Da hun åbner den begynder omskrivningen af familiens historie og forvandler sig til en smuk kærlighedshistorie mellem to kultiverede kvinder, der fandt sammen mod alle odds.

'Nelly & Nadine' er indstillet som en af tre kandidater til Sveriges Oscar-bidrag.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (7 votes)
5.7
4

Instruktør

Instruktører

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Filmmagasinet Ekko

  "Historien om 'Nelly & Nadine' er af det stof, som en Hollywood-film er gjort af. Det er virkelighedens drama med en problematisk kærlighedshistorie, som må siges at ende forholdsvis lykkeligt." (Bo Tao Michaëlis)

 • Information

  "Svenske Magnus Gertten tager en kvinde med på en sjældent dramatisk og følelsesladet opdagelsesrejse i kvindens mormors hemmelige fortid i dokumentarfilmen 'Nelly & Nadine'." (Christian Monggaard)

 • Kristeligt Dagblad

  "Således er 'Nelly og Nadine' ikke kun en historie om to mennesker, der elsker hinanden, men en fortælling om homoseksuel kærlighed med verdenshistorien som voldsomt bagtæppe..." (Per Juul Carlsen)

 • Politiken

  "Dokumentaren om to kvinder, der forelskede sig i hinanden, mens de var i koncentrationslejr, er en smuk historie om at redigere i sin erindring for at lade kærligheden overtage hovedrollen fra holocaust." (Joakim Grundahl)

 • Weekendavisen

  "Gerttens film er en stærk fortælling. Vi har ofte nok hørt, at kærligheden overvinder alt, når der blev sunget og digtet. Her skete det i virkeligheden. Dét er miraklet i 'Nelly & Nadine'." (Bo Green Jensen)

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.