Cookie- og Privatlivspolitik

Når dyrene drømmer

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har en gennemgående mørk og foruroligende stemning. Filmsproget er præget af realisme, hvorfor de skræmmende scener virker stærke. Disse scener knytter sig på den ene side til uhygge i hjemlige, genkendelige omgivelser. Hovedpersonen oplever et overgreb fra sin far og en læge midt om natten, finder et familiemedlem druknet i familiens badekar og bider i et drikkeglas så hendes mund flyder af blod. På den anden side anvender filmen grafiske og blodige scener, eksempelvis en, hvor hovedpersonen, som monster, bider struben af en mand og spytter den ud. På baggrund af disse scener vurderes det, at filmen kan virke skræmmende på børn og unge under 15 år.

Se mere på medierådet.dk
12.06.2014
| |
1 time 24 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Når dyrene drømmer
|
Versioner: se alle
Originalversion, Særvisning, DoaS
|

Filmen 'Når dyrene drømmer' handler om 16-årige Marie, der bor på en lille ø ud for den jyske kyst. Hendes mor sidder i kørestol lammet af en mystisk sygdom, som ingen vil tale om.

Marie begynder at arbejde på øens fiskefabrik, hvor hun bliver mobbet af alle undtagen den jævnaldrende Daniel. Til at begynde med er hun for genert til at gøre noget ved mobberne, og hendes voksende interesse i Daniel, men en dag vågner noget i hende. Et raseri hun aldrig tidligere har mærket.

Samtidig begynder der at vokse pels over hele hendes krop… ’Når dyrene drømmer’ er en dansk gyser, som er en del af den nye bølge af skandinaviske, overnaturlige film kaldet Nordic Twilight. Det er en genre, som sætter magiske, uhyggelige handlinger ind i de socialrealistiske verdener, som skandinaviske filmskabere er specialister i.

Jonas Arnbys første film blev udtaget til den prestigefyldte Semain de la Critique på årets filmfestival i Cannes, som er en konkurrence for nye instruktører, hvor bl.a. Bernardo Bertolucci og Jacques Audiard fik deres debut. Den 19-årige Sonia Suhl gør sin debut som filmskuespillerinde i hovedrollen som Marie. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (43 votes)
3.3
4.2

Relaterede nyheder

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "[...] et godt eksempel på, hvorfor gyserfilm kan bruges som platform til at indspille film, der kombinerer det kommercielle med det kunstneriske." (Kristian Lindberg)

 • BT

  "Skiftene fra psykologisk drama til horrorfilm kommer abrupt og uforklaret med overrumplende effekt." (Niels Lind Larsen)

 • Ekstra Bladet

  "Den skal nok blive kult - også uden for landets grænser." (Henrik Queitsch)

 • Filmland P1

  "Det er nærmest som at se en Nils Malmros-film med en varulv i hovedrollen." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "'Når dyrene drømmer' er en ambitiøs, ilter og fængslende bastard af en debut [...]." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "Jonas Arnbys flot fotograferede debut har overskud på så mange konti, at jeg fint lever med den relativt beskedne uhygge." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "Filmen er seværdig og tegner godt for Arnbys videre virke. Noget mesterværk er den ikke." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Lotte

Den kan ses, men det er vist også det.
Hold op med at lave sådan nogle film, da dansk filmindustri åbenbart ikke har hvad der kræves, eller også vil de bare ikke ikke gøre det der skal til.
At kalde den en del af Nordic Twilight, håber at det er en joke, men det gør mig bange for at der kommer flere
Til jer der ikke har set den: Den kan ses, men det er ikke en gyser (eller også er det bare en meget tam en af slagsen).

Mads Frederik

Vi møder den unge pige Marie som bor sammen med sin far og handicappede mor i det trøstesløse, Hanstholm. Marie og hendes familie er udenfor resten af byen pga. noget Maries mor har gjort mod nogen russere. Skuespillet er stort set ok, men historien knækker allerede efter de først 25 minutter og derefter går det stødt ned af bakke og det ses tydeligt ved at handlingen går simpelthen i stå flere steder. Og slutningen som selvom den dryppede med blod, så var den ekstrem tandløs. Du efterlades simpelthen med alt mange ubesvarede spørgsmål til slut og hele filmens potentiale tabes på gulvet.

Derfor 2 stjerner herfra!

Amalie user/932433

kom en "Varulv-gyser"! Film med vampyrer og varulve har jeg savnet. Elsker bøgerne derom. Filmen Når Dyrene Drømmer, er svær at forstå - i starten - og det er vel meningen, for at "fange" os. Men efterhånden kommer sammenhængen. Spændende, fængslende og god. Personerne (far, mor, datter ligner en "rigtig" familie), miljø, opsætning og lyd passer godt sammen. Og maskering af varulven er FANTASTISK! Jeg havde efterfølgen filmen "i hovedet" - kunne ikke "slippe" den, der var noget at tænke over.

Star

Det her er nok den første danske gyser film jeg skal se! Og den ser også ret god ud! ;)

Line FS

'Når Dyrene Drømmer' har virkelig problemer med sine karakterer, som den ikke får uddybet nok eller gjort troværdige.Der er store problemer med karakterne handlinger og filmen mangler at vise hvorfor folk gør som de gør, og hvad de overhovedet føler. Man kan ikke identificere sig med nogen, og man mangler svar på næsten alting i filmen!!
Meget er sådan halvt gjort. Hun undersøger sådan lidt, hendes mors dokumenter - ser nogle billeder, besøger en båd. Men det er så egentlig hovedsageligt det. Man ser ikke om hun FÅR et resultat, om hvornår tingene går op for hende, hvis de gør. Ved hun hun er varulv? og hvis hun gør, hvornår fuck finder hun så ud af dét?? Jeg har en del spørgsmål og ting, som jeg ikke får svar på.
Skuespillet er okay, men intet specielt. Visuelt er den flot. Men når hun så rent faktisk forvandler sig til varulv, så er det bare nej nej nej! Please, lad hellere være, når I ikke kan gøre det ordentligt. Ligner seriøst en blenheim hund (har søgt, og tror den hundetype hedder det).
Den er helt gal med lyden i filmen. mindst 10 gange kunne jeg ikke høre hvad de sagde!!! WTF!!! - kan sgu da ikke være rigtigt!! virkelig sikker på jeg missede noget handling pga. det!!

FilmFyr

Da jeg så den, kedede jeg mig så bravt.
Der var ikke nok gys, effekterne var dårlige, musikken var underlig, og lyden var upoleret.

Det endte også med, at et af de steder hvor man skulle sidde og gispe, at halvdelen af salen bare grinede, fordi det blev mere komisk end skræmmende.

Jeg forstår ikke de anmeldelser filmen har fået af anmelderne.

Hvis man vil se en dansk gyser, så hellere vent til Dannys Dommedag, og gå i en lang cirkel udenom denne.

Birgituser/227495

Filmen jeg SKAL se!

Vakse Viggo

Jeg fik rat. Det er en vareulvefilm.

Amalie user/932433

Åh hvor jeg glæder mig - det er lige mig - med lidt u-hygge!

Procella

Hell no...

Den ser ud som noget der giver folk lyst til at begå ritueltselvmord bagefter, for at have brugt halvanden time af deres liv på...

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.