Cookie- og Privatlivspolitik

Napoleon Dynamite (2004)

Censur ukendt

Se mere på medierådet.dk
|
1 time 36 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Napoleon Dynamite
|

Napoleon Dynamite er fortællingen om en fyr, der absolut ikke har det hele, men opfører sig som om det er tilfældet.

Nørden med lidt for meget selvtillid mestrer det hele. Fra tegningens kunst til kampsport og politik. Sidstnævnte da han forsøger at hjælpe sin ven til en sejr i elevrådsvalget.

Napoleon Dynamite (et navn der oprindeligt er et Elvis Costello-alter ego) spilles af Jon Heder.

Vote for Pedro!

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (5 votes)
4.2
0

Instruktør

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
S. Rico

Der findes masser af ungdomsfilm med nørdede og kitchede typer. Men Napoleon Dynamite må siges at være i en klasse helt for sig selv. Den foregår i en lille by på bøh-landet i Idaho, og næsten alle hovedkarakterene taler på en underlig slow-motion-agtig måde - som om de var delvist imbecile eller i en konstant hash-rus. Det er ret svært at beskrive og meget underligt at være vidne til. Enten mister man hurtigt tålmodigheden med filmen, eller også fascineres man af denne ekstremt unikke stil.

Der er så godt som ingen handling. Man følger blot Napoleon i hans aparte hverdag med hans nørdede familie, nørdede venner og nørdede fritidsinteresser. Først efter en times tid kommer der et lille plotelement ind i historien ifm. at der skal vælges en ny elevrådsformand. Og dette leder frem til en af filmens højdepunkter: en dansescene der efterfølgende er blevet meget berømt.

Det er på ingen måde en lårklaskende sjov komedie. Men man sidder konstant med et bredt weird smil. Husk at se alle rulleteksterne færdig, for der kommer en lang end-credit scene på over 5 minutter til allersidst.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.