My Sweet Pepper Land

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har ikke været indsendt til vurdering hos Medierådet for Børn og Unge. I henhold til filmloven påføres ikke-vurderede film 15 års-mærkatet.

Se mere på medierådet.dk
Premiere: 
24.04.2014
Originaltitel: 
My Sweet Pepper Land
Genre: 
Spilletid: 
1 time 40 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
4.4
4
VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (6 votes)

Resumé

Filmen 'My Sweet Pepper Land' foregår i år 2003, og Saddam Hussein er blevet væltet som diktator. Kurdistan har fået en uafhængig regering, hvis tanker om demokratiet baserer sig på hårde straffe.

Sikkerhedsofficeren Baran er tidligere kurdisk frihedskæmper, der har fået nok af tilstanden i hovedstaden Erbil. Derfor lader han sig forflytte til en lille dal ved grænsen til Tyrkiet. Han slår sig ned som sherif i området, men det er lovløst territorium med smugling i højsædet.

Alligevel nægter han at lade sig kue af bandelederen Aga Azzi, og et opgør venter mellem ordensmagten og banditterne. Som plottet afslører, er ’My Sweet Pepper Land’ noget så usædvanligt som en kurdisk western med alt, hvad der hører til genren af lovløse bander, storslåede scenarier og en hårdtprøvet sherif.

Det er samtidig en politisk film, der tager udgangspunkt i tiden efter Saddam Husseins fald, og som skildrer det problemfyldte skifte med masser af sort humor. (copyright: kino.dk)

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "'My Sweet Pepper Land' er let i tonen og så underholdende, at det først er bagefter, at det går op for én, hvor meget den egentlig har at sige om et land, hvor fred er et relativt begreb [...]." (Louise Kidde Sauntved)

 • Filmland P1

  "Form og indhold kvæler hinanden. Westernfilmen får ikke plads fordi den hele tiden skal forholde sig til en kurdisk virkelighed og den kurdiske virkelighed bliver for firkantet når den skal presses ind i en westernform." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "'My Sweet Pepper Land' er ingen helstøbt film, og dens pointer stritter i mange retninger [...]. Men det er bestemt en del af filmens særegne charme." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "[...] selv om Hiner Saleem ikke gør noget for at minimere de problemer, den barske og uciviliserede udørk står over for, vinder skønheden over mørket i filmens tonebillede." (Sophie Engberg Sonne)

 • Weekendavisen

  "'My Sweet Pepper Land' er en af forårets skæve og derfor livsnødvendige film." (Bo Green Jensen)

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.