Music for Black Pigeons

26.01.2023
| |
1 time 32 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Music for Black Pigeons
|
Music for Black Pigeons
Få en påmindelse 3 dage før premieren.

Dokumentarfilmen 'Music for Black Pigeons' er instrueret af Jørgen Leth og Andreas Koefoed og handler om jazz-musikkens passionerede væsen.

Den danske dokumentar-pioner Jørgen Leth har sammen med instruktør-kollegaen Andreas Koefoed lavet en dokumentarfilm om jazz-musikkens forførende og passionerede væsen.

'Music for Black Pigeons' undersøger således musikkens kraft, væsen og den kreativitet, der ligger bag de ofte improviserede toner i jazzen.

Man får i selskab med en række fremtrædende musikere her et indblik i bl.a. deres arbejde med og tanker om musikkens mange nuancer. Her agerer den danske musiker og komponist Jakob Bro filmisk omdrejningspunkt, mens man blandt øvrige medvirkende finder andre af vor tids mest indflydelsesrige jazzmusikere.

Dokumentaren har været lang tid undervejs, da filmholdet bag har fulgt netop Jakob Bro gennem hele 14 år. På den måde giver filmen et indblik i hans møder med diverse jazz-kollegaer på tværs af generationer og landegrænser.

Jørgen Leth står bag en lang række dokumentarer siden debuten i 1963, herunder bl.a. 'Det perfekte menneske', Stjernerne og vandbærerne samt En forårsdag i Helvede, videre til nyere titler som De fem benspændDet erotiske menneske og Jeg går.

Andreas Koefoed har tidligere haft stor succes med bl.a. kunstmysteriet The Lost Leonardo fra 2021, hvor han gik på jagt efter sandheden bag et maleri, der måske/måske ikke var malet af mesteren Leonardo da Vinci.

Skal du se Music for Black Pigeons?
(3 stemmer)
SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.