Cookie- og Privatlivspolitik

Music for Black Pigeons

Tilladt for alle
Det vurderes, at filmen ikke indeholder elementer, som kan virke skræmmende på børn.

Se mere på medierådet.dk
26.01.2023
| |
1 time 32 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Music for Black Pigeons
|
Music for Black Pigeons

Dokumentarfilmen 'Music for Black Pigeons' er instrueret af Jørgen Leth og Andreas Koefoed og handler om jazz-musikkens passionerede væsen.

Filmen undersøger således musikkens kraft, væsen og den kreativitet, der ligger bag de ofte improviserede toner i jazzen.

Man får i selskab med en række fremtrædende musikere her et indblik i bl.a. deres arbejde med og tanker om musikkens mange nuancer. Her agerer den danske musiker og komponist Jakob Bro filmisk omdrejningspunkt, mens man blandt øvrige medvirkende finder andre af vor tids mest indflydelsesrige jazzmusikere.

Dokumentaren har været lang tid undervejs, da filmholdet bag har fulgt netop Jakob Bro gennem hele 14 år. På den måde giver filmen et indblik i hans møder med diverse jazz-kollegaer på tværs af generationer og landegrænser.

Jørgen Leth står bag en lang række dokumentarer siden debuten i 1963, herunder bl.a. 'Det perfekte menneske', Stjernerne og vandbærerne samt En forårsdag i Helvede, videre til nyere titler som De fem benspændDet erotiske menneske og Jeg går.

Andreas Koefoed har tidligere haft stor succes med bl.a. kunstmysteriet The Lost Leonardo fra 2021, hvor han gik på jagt efter sandheden bag et maleri, der måske/måske ikke var malet af mesteren Leonardo da Vinci.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (10 votes)
5.1
4.6

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Hvis du ikke kan lide Jørgen Leths måske sidste film, så hader du kunst." (Kristian Lindberg)

 • Filmmagasinet Ekko

  "Jørgen Leth og Andreas Koefoed har skabt en brandgodt fortalt dokumentar, der bedre end nogen anden film indkapsler, hvad det giver os at spille og høre musik." (Niels Jakob Kyhl Jørgensen)

 • Information

  "Med den danske guitarist Jakob Bro som omdrejningspunkt nærmer 'Music for Black Pigeons' sig musikken som en gåde, men også som et rum for dybe venskaber." (Rasmus Steffensen)

 • Jyllands-Posten

  "Er man villig til at blive charmeret, så venter der en stor oplevelse i Jørgen Leth og Andreas Koefoeds jazzede dokumentar, 'Music for Black Pigeons'." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "Måske er det på sin plads med en Jørgen Leth-deklaration, som man alt efter temperament kan tage som en advarsel eller en anbefaling." (Kim Skotte)

 • Soundvenue

  "En slentretur gennem jazzens, tidens og den kunstneriske skabelses væsen, der er indbydende og let som et lyst stykke nordisk jazz. Eneste anke er, at filmen huser næsten lidt for mange eksklusive legender, som den begejstret vil nå at introducere os for. " (Henrik Reinberg Simonsen)

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.