Cookie- og Privatlivspolitik

Murina

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har en konfliktfyldt grundstemning, og den indeholder scener med dramatisk indhold. I en scene er en ung kvindes liv i fare, da hun desperat forsøger at flygte fra en mørk grotte. I en anden scene er en forælder utilregnelig og opfører sig voldsomt truende over for sin datter. Idet det voldsomme ikke er blodigt udpenslet, vurderes det, at filmen kun er skræmmende for børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
28.07.2022
| |
1 time 36 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Murina
|

Filmen 'Murina' stråler af glinsende solbrun hud og åbne skjorter, men i de varme kroatiske nætter ulmer et farligt faderopgør hos teenageren Julija.

Modsat sin mor nægter hun at underkaste sig sin patriarkalske far. Raseri og begær kommer i spil, da familien får besøg af en amerikansk rigmand, der kan redde familiens økonomi, men som til faderens store fortrydelse fatter interesse for Julija.

Martin Scorsese er executive producer på denne coming-of-age fortælling, der vandt debutprisen på Cannes Festivalen i 2021, og har danske Danica Curcic (FasandræberneSkyggen i mit øje) på rollelisten.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (5 votes)
3.8
3.8

Relaterede nyheder

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Filmens idylliske omgivelser ligner et solbrændt fængsel, og der er passager, hvor man selv får åndenød og længes efter at komme op til overfladen og trække vejret frit." (Sarah Iben Almbjerg)

 • Filmmagasinet Ekko

  "Serbiskfødte Danica Curcic er begyndt at medvirke i flere film fra Balkan-området, og hun stråler i rollen som Nela med en blanding af blid omsorg og gammel sorg - en nagende tyngde fra et liv kontrolleret af andre." (Ida Rud)

 • Information

  "En ung kvinde skal finde modet til at kaste sig ud på det dybe vand i det solbeskinnede og nervepirrende kroatiske faderopgørsdrama 'Murina', der blandt andre har danske Danica Curcic på rollelisten." (Christian Monggaard)

 • Politiken

  "Skuespillet fejler absolut intet, og fotografen Hélène Louvart leverer både smukke og gådefulde undervandsbilleder, men man savner den alvorligt tirrende og flirtende uhygge." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Soundvenue

  "Solbrændt debutfilm er et stramt styret stykke middelhavs-noir med en ulmende understrøm af begær og (ud)længsel." (Henrik Reinberg Simonsen)

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.