Cookie- og Privatlivspolitik

Mordet i Orientekspressen

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har en spændingspræget og let dramatisk grundstemning, og den indeholder flere scener, hvor mennesker trues eller kommer til skade. I én langvarig scene ses liget af en mand, som er blevet dolket mange gange i brystet. I en anden dramatisk scene trues og skydes en hovedperson. Da man ikke ser udpenslet vold, og da fortællingen også indeholder positiv forløsning, vurderes filmen kun at kunne virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
23.11.2017
| |
1 time 54 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Murder on the Orient Express
|
Versioner: se alle
2D, Supreme, Babybio, Seniorbio, Strikkebio, 70mm
|

Filmen 'Mordet i Orientekspressen' er baseret på bogen af Agatha Christie, hvor den excentriske detektiv, Hercule Poirot, skal opklare et mord.

Offeret er en berømt, amerikansk forretningsmand, som har forbindelser til en sag om børnekidnapning, og som derfor har en masse potentielle fjender.

Mordet sker ombord på Orientekspressen, hvor en større samling personager udgør Poirots liste over mistænkte og vidner.

Kenneth Branagh spiller hovedrollen som belgiske Poirot, ligesom han har instrueret krimien. Bogen er tidligere blevet filmatiseret i 1974, hvor Ingrid Bergman vandt sin anden Oscar for præstationen som Greta - en rolle som Penélope Cruz har overtaget i en latinoversion som Pilar Estravados.

'Mordet i Orientekspressen' er allerede blevet nævnt som den første i rækken af nye filmatiseringer af Christies værker.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (846 votes)
4.1
3

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "... alvoren bag mordet [...] bliver aldrig rigtig vedkommende, præcis som filmen aldrig bliver rigtig spændende, men mest ligner en kærlig pastiche eller satire over romanen." (Jeppe Krogsgaard Christensen)

 • BT

  "... Kenneth Branagh finder sin helt egen tone og sin egen version af Poirots legendariske overskæg. Og sammen med holdet af veloplagte filmstjerner i klædelige biroller nyder han tydeligvis at dykke ned i alle de sirlige detaljer ..." (Henning Høeg)

 • Filmland P1

  "Alt ser fantastisk ud, historien er god og skuespillerne er skønne at se på. Men der er altså en irriterende mislyd i øjnene." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "Der optræder et væld af nutidens stjerner [...] i filmen, men det er spildte kræfter. De får næsten ingen tid til at spille sig ud ..." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "Skuespillerne er smukt klædt i 30'ernes modetøj i de lækre kulisser, men de minder på mærkværdig vis om statister i 'The Branagh Show'." (Joakim Grundahl)

 • Weekendavisen

  "Man nyder [filmen] som en delikatesse." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Antaeus

En skuffende film, som ikke fungerer særlig godt. Den er dårlig fortalt og de gode skuespillere formår slet ikke at brænde igennem. Den er et godt stykke fra den langt bedre 1974-version. Se den gamle version i stedet, den vil du synes bedre om.

Poul Wegener

Alternativ til Sherlock Holmes. Det er langsom action, der er meget snak og meget lidt action.
Det er en spændende film, men langtrukken.

Camillauser/126109

Jeg synes at filmen var super spændende og med et lidt plot twist til sidst.

Super godt

Filuppa

Den her film havde jeg ventet med længsel på. Især fordi Johnny Depp er med. Men den skuffer dybt. Slog tiden ihjel med den på vej til New York.

Cathrine

God historie, jeg har faktisk aldrig hørt om den før jeg så filmen, den var ikke lige til at gennemskue og man fik tankerne igang! En god oplevelse.

bentuser/87315

Gode skuespils præstationer og clouet var godt.
Der manglede alligevel en del førend filmen kan få mere end fire stjerner

Ellenuser/222749

Jeg er yderst skuffet over filmen, og den får udelukkende kun 1 stjerne pga. landskabene.
Hvis man kender Agatha Christie, og kender historien - og TV-versionen m. fantastiske David Suchet - så falder filmen her HELT til jorden! Alle spændende opdagelser og information bliver nævnt så hurtigt og fremgår slet ikke som om man opdager dem men som noget Poirot bare allerede ved - fordi han har læst manus....Jeg er i hvert fald dybt skuffet, når jeg kender til fortællingen i forvejen. Æv..

Steen

Hvis man kan lide Agatha Christie er dette en rigtig god fortolkning af hendes bog

Jacksonuser/418500

Havde jeg ikke haft konen med, så var jeg faldet i søvn efter 20 min. - men fik en albuen og klarede mig igennem. Flotte billeder og en en rigtig god lyd - historien er sådan set ok - men generelt en meget langtrukken film

Eva

Kan man lide de gamle Hercule Poirot tv serier; ja så er denne udemærket. Hverken værre eller bedre. Plottet er tyndt og dårligt og i biograf regi simpelthen ikke underholdende nok. Man kunne måske nok have forsøgt at modernisere filmen når man nu genindspiller den - hvorfor ellers gøre det? Det er Hercule Poirot - nu med lidt følelser. Gaaaaab!

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.