Mordet i Orientekspressen

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har en spændingspræget og let dramatisk grundstemning, og den indeholder flere scener, hvor mennesker trues eller kommer til skade. I én langvarig scene ses liget af en mand, som er blevet dolket mange gange i brystet. I en anden dramatisk scene trues og skydes en hovedperson. Da man ikke ser udpenslet vold, og da fortællingen også indeholder positiv forløsning, vurderes filmen kun at kunne virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
Premiere: 
23.11.2017
Originaltitel: 
Murder on the Orient Express
Genre: 
Spilletid: 
1 time 54 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
Versioner: se alle
2D, Supreme, Babybio, Seniorbio, Strikkebio, 70mm
4.2
3
VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (436 votes)

Resumé

Filmen 'Mordet i Orientekspressen' er baseret på bogen af Agatha Christie, hvor den excentriske detektiv, Hercule Poirot, skal opklare et mord.

Offeret er en berømt, amerikansk forretningsmand, som har forbindelser til en sag om børnekidnapning, og som derfor har en masse potentielle fjender.

Mordet sker ombord på Orientekspressen, hvor en større samling personager udgør Poirots liste over mistænkte og vidner.

Kenneth Branagh spiller hovedrollen som belgiske Poirot, ligesom han har instrueret krimien. Bogen er tidligere blevet filmatiseret i 1974, hvor Ingrid Bergman vandt sin anden Oscar for præstationen som Greta - en rolle som Penélope Cruz har overtaget i en latinoversion som Pilar Estravados.

'Mordet i Orientekspressen' er allerede blevet nævnt som den første i rækken af nye filmatiseringer af Christies værker.

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "... alvoren bag mordet [...] bliver aldrig rigtig vedkommende, præcis som filmen aldrig bliver rigtig spændende, men mest ligner en kærlig pastiche eller satire over romanen." (Jeppe Krogsgaard Christensen)

 • BT

  "... Kenneth Branagh finder sin helt egen tone og sin egen version af Poirots legendariske overskæg. Og sammen med holdet af veloplagte filmstjerner i klædelige biroller nyder han tydeligvis at dykke ned i alle de sirlige detaljer ..." (Henning Høeg)

 • Filmland P1

  "Alt ser fantastisk ud, historien er god og skuespillerne er skønne at se på. Men der er altså en irriterende mislyd i øjnene." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "Der optræder et væld af nutidens stjerner [...] i filmen, men det er spildte kræfter. De får næsten ingen tid til at spille sig ud ..." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "Skuespillerne er smukt klædt i 30'ernes modetøj i de lækre kulisser, men de minder på mærkværdig vis om statister i 'The Branagh Show'." (Joakim Grundahl)

 • Weekendavisen

  "Man nyder [filmen] som en delikatesse." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

Cathrine

God historie, jeg har faktisk aldrig hørt om den før jeg så filmen, den var ikke lige til at gennemskue og man fik tankerne igang! En god oplevelse.

Stem op!
0
Stem ned!
0
(reset)
bentuser/87315

Gode skuespils præstationer og clouet var godt.
Der manglede alligevel en del førend filmen kan få mere end fire stjerner

Stem op!
0
Stem ned!
0
(reset)
Ellenuser/222749

Jeg er yderst skuffet over filmen, og den får udelukkende kun 1 stjerne pga. landskabene.
Hvis man kender Agatha Christie, og kender historien - og TV-versionen m. fantastiske David Suchet - så falder filmen her HELT til jorden! Alle spændende opdagelser og information bliver nævnt så hurtigt og fremgår slet ikke som om man opdager dem men som noget Poirot bare allerede ved - fordi han har læst manus....Jeg er i hvert fald dybt skuffet, når jeg kender til fortællingen i forvejen. Æv..

Stem op!
2
Stem ned!
0
(reset)
Steen

Hvis man kan lide Agatha Christie er dette en rigtig god fortolkning af hendes bog

Stem op!
0
Stem ned!
0
(reset)
Jacksonuser/418500

Havde jeg ikke haft konen med, så var jeg faldet i søvn efter 20 min. - men fik en albuen og klarede mig igennem. Flotte billeder og en en rigtig god lyd - historien er sådan set ok - men generelt en meget langtrukken film

Stem op!
2
Stem ned!
0
(reset)
Eva

Kan man lide de gamle Hercule Poirot tv serier; ja så er denne udemærket. Hverken værre eller bedre. Plottet er tyndt og dårligt og i biograf regi simpelthen ikke underholdende nok. Man kunne måske nok have forsøgt at modernisere filmen når man nu genindspiller den - hvorfor ellers gøre det? Det er Hercule Poirot - nu med lidt følelser. Gaaaaab!

Stem op!
1
Stem ned!
0
(reset)
Michael Gormuser/993097

Skønt at gense denne klassiske historie med en stjernespækket stab af fremragende skuespillere over hele linjen. Super underholdende - også selv om man kender historien i forvejen. Kenneth Branagh stråler som Poirot - håber han også optræder i de efterfølgende Agatha Christie genindspilninger.

Stem op!
2
Stem ned!
0
(reset)
Ann-Britt

Jeg så den i dag, søndag, i Cinemaxx sammen med en veninde, og vi var begge imponeret over filmen.
Jeg læste i sin tid romanen som filmen er bygget over, men det er så længe siden, at jeg kun delvis kunne huske handlingen og kunne derfor nyde filmen ubetinget.
Virkelig godt skuespil af alle.
Visuel SMUK film.
Klart en film jeg kan anbefale.
6 STORE stjerner.
Den skal ses igen :)

Stem op!
0
Stem ned!
0
(reset)
Klavs

Jeg så den mest, fordi jeg blev tvunget til det. Jeg kan ikke rigtigt anmelde den, for jeg hader denne såkaldte super-detektiv genre, som er både latterlig og utroværdig.

Det hele er en smule som Judge Dredd på mission i Mega City One. Forskellen er blot, at Dredd er både troværdig, badass og cool. Hercule Poirot er bare en belgisk wanker med et stupidt skæg.

Slet ikke min boldgade, men jeg giver den ca. 3/6, fordi den ikke stinker, skuespillerne prøver, og jeg faldt ikke i søvn.

Stem op!
1
Stem ned!
0
(reset)
Jonasuser/388904

Den får en stjerne for det visuelle og en stjerne for alle de store skuespillere, der trods alt har fundet vej til settet.. Men så er det også dét! Jeg synes den var alt for lang og kedelig. Historien er god og opfindsom, men det kan slet ikke bære sådan en film i mål alene.. Jeg kan ikke anbefale Mordet i Orientekspressen.

Stem op!
3
Stem ned!
0
(reset)

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Aktive debatter