Cookie- og Privatlivspolitik

Mulan

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har en gennemgående dramatisk stemning. Der er mange scener med kampe, og i en del af dem ses personer falde ramt af våben eller liggende døde. Da handlingen imidlertid udspiller sig i et univers fjert fra dansk dagligdag, og da det voldsomme ikke er udpenslet, vurderes det, at filmen kun vil kunne virke skræmmende på de yngste i aldersgruppen 7-11 år. Filmen får derfor en 11 års vurdering.

Se mere på medierådet.dk
|
1 time 55 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Mulan
|
Versioner: se alle
3D, 2D, IMAX 3D, Babybio, Seniorbio
|

Filmen 'Mulan' er en live action-filmatisering af animationsfilmen fra 1998 produceret af Walt Disney.

'Mulan' er et action-adventure om den kinesiske kvinde, Hua Mulan, der tager sin skrantende fars sted i den kejserlige hær - forklædt som mand.

Filmen har Yifei Liu i hovedrollen, men mere kendte er nok Gong Li, Donnie Yen og Jet Li.

'Mulan' er ikke planlagt til dansk biografpremiere.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (78 votes)
3.6
0

Instruktør

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Antaeus

Jeg var virkelig godt underholdt af Mulan og hvordan den overhovedet kan blive nomineret som et bud på årets værste film er for mig en gåde. Men et godt bud er det i hvert fald ikke.

Den er underholdende, skuespillerne fungerer og scenerne fungerer. I lidt vanlig kinesisk stil så kan man springe ret højt og halvflyve, men det er jo ikke noget nyt. I forhold til den oprindelige animerede udgave, som jeg så for mange år siden da den kom ud, og som jeg lige er startet på at gense, så savnede jeg ikke dragen eller sangene. Det ville muligvis have fungeret fint med det også, men savnet var det ikke. Det skulle måske kun være hvis man lige har set den animerede udgave og ikke kan forene sig med tanken om at der ikke må være forskelle i nye filmatiseringer.

Personligt er jeg på 4 stjerner ud af 6, hvilket gives for en god og underholdende film som kan anbefales.

Wayne

Jeg er enig med de fleste om at det ikke er en film verden ikke kunne undvære. Når det er sagt - så synes jeg den har fået en lidt unfair behandling.

Filmen er ikke 1:1 en gengivelse af Disneys tegnede udgave - men meget går selvfølgelig igen.

Personligt er jeg ikke fan af plagiaterne på originalerne - i de fleste tilfælde forsvinder charmen fuldstændigt - værste eksempel var The Lion King som var komplet ligegyldig.

Jeg har aldrig haft noget særligt forhold til tegneserieudgaven om Mulan (har vel set den to gange for længe siden) - og det er måske derfor jeg er venligere stemt, og ikke helt havde problemer med denne udgave.

Mest af alt kom jeg til at tænke på eventyrsfilm fra 80'erne, undervejs - der kunne med lidt god vilje være en lille my Karate Kid, indover. Det trak ikke fra i min bog.
Der er ikke noget revolutionerende over hverken effekter, eller handling. Men for mig som havde forberedt mig til det værste - efter anmelderserne så hyggede jeg mig faktisk med filmen, som bare er et eventyr - der ikke hæver sig over det meste, men heller ikke har store mislyde.

Jeg smider gerne 7/10 - efter den. Det er måske en enkelt karakter for meget - men der ligger måske også en modreaktion over al det had der er kastet efter den.

S. Rico

Det er sådan set vældig hyggeligt med de mange en-til-en filmatiseringer af de gamle Disney tegnefilm. Det gode eksempel er Beauty and the Beast, som havde alle de originale sange med - og mere til - og som fortællemæssigt var næsten lig med den gamle film.

Men omvendt så foretrækker jeg, når liveaction filmen går andre veje. Og netop med Mulan legenden er det oplagt at lave en rigtig "kinesisk" tju-bang actionfilm. Fjollede små drager og sang passer slet ikke ind i dette univers. Men man bør nok have forventningsafstemt på forhånd, så man ikke sidder skuffet og venter på drager og sang.

Hvad får man så til gengæld? Man får ikke mindst en vanvittig flot film, som er en kæmpe farverig fest for øjnene. Jeg fik lyst til at rejse til Kina på vandreferie lige med det samme. Det er smukt som i en klassisk Zhang Yimou film. Og i perfekt tråd med dette er Gong Li selvfølgelig også med. Denne gang får hun lov til at spille en bad-ass skurk, som bruger sine særlige talenter til "the dark side".

Og der er faktisk mange ting, der får tankerne hen på Star Wars. Mulan er historiens Luke Skywalker. Hun er stærk i The Force (som i det gamle Kina kaldes "Chi"). Hun er vokset op på et afsondret sted uden udsigt til, at hun nogensinde vil kunne bruge sine "Jedi evner" til det, som hun brænder for.

Og så har vi Gong Li's karakter, der er filmens Darth Vader. Hun har stærke "Sith evner" og tjener den ultra onde Böri Khan, der vil erobre Kina og selv blive kejser. Det skal endda vise sig, at Gong Li's karakter (ganske som Anakin) er god nok inderst inde, men at hun er blevet tvunget af omstændighederne til at bruge sine evner i mørkets tjeneste.

Det hele er selvfølgelig meget forudsigeligt. Selv om jeg kun har set tegnefilmen én enkelt gang for 15 år siden, så ved man hele tiden, hvad der vil ske. Der er derfor brug for mere end bare flotte billeder, hvis der skal komme en god filmoplevelse ud af det. Og på dette punkt leverer filmen desværre kun delvist. Mulan har charme, og der er sådan set også en del god humor. Men den kommer ikke helt i mål på personlighed. Actionscenerne og kampene er super flotte, men det bliver aldrig for alvor spændende eller farligt.

Men hyggelig og flot er den i hvert fald. Jeg sad med et stort smil fra øre til øre under hele filmen. Og det må kvitteres med fire solide stjerner.

Cecilieuser/917440

Disneymagien er sparet væk og det samme er den fantastiske personudvikling, som Mulan gennemgår. Jeg var spændt på en mere 'realistisk' udgave af en af mine yndlings Disney-film, men måtte tvinge mig til at se filmen færdig. Det eneste lyspunkt var, at scenerne er flot filmet. Filmen har helt mistet sit smukke budskab, nemlig at selv meningmanden og -kvinden kan gøre en forskel i det store billede, hvis de kæmper hårdt nok. Nu kan du kun udrette noget her i verden, hvis du er perfekt og overnaturligt stærk...

The Womanuser/8031

Den er visuelt flot og det er nogle fede actionscener, men handlingen er der ikke noget at komme efter. Mulan er naturligt god til selv de mest hårrejsende ting og det bliver hurtigt kedeligt at se på i længden

Jensuser/8705

Fjerner Mushu og de musikalske scener for at være mere realistisk, men indeholder magi/transformeringer, soldater der løber rundt på vægge og en Mulan der alene går midt ind i kamp med et sværd og uden rustning (hun har heldigvis et hæftigt lag plot armor), samt en Mulan der naturligt er stærk, fordi hun er hovedpersonen af historien, og ikke fordi hun har trænet sin styrke op, som hun perfekt gjorde i animationsfilmen.

Mulan remaken er noget nær det mest skuffende Disney længe har produceret, og den mangler store dele af de faktorer, som gjorde den originale animerede film et vaskeægte mesterværk. Det er helt fair, at Disney var målrettet efter at lave en realistisk film, det var også én af grundene til, at jeg havde det helt fint med manglen på Mushu og sangene, inden jeg afspillede filmen, men så er det jo håbløst, når filmen ender med at være mere urealistisk end nogensinde før. Her har vi ikke en Mulan, som træner sin vej op til at være en dygtig kriger, og det gør hendes karakter så utroligt svær at føle noget for. Det er spildt potentiale for alle pengene. Den skal dog have stjerner for at være utroligt flot lavet, men mere er der ikke at komme efter

Pernille Thorupuser/696776

Det her er en film, jeg bare havde glædet mig til at se i utrolig lang tid. Jeg håber så meget, at den får lov at komme i biografen, da jeg VIRKELIG havde glædet mig til at se den på det store lærred og ikke på streaming. Og jeg havde heller ingen planer om at skulle have Disney Plus, så jeg håber bare sådan vi får lov at få den i biografen!

CJ84

Kommer den med dansk tale?

Alex

Jeg håber, den bliver ligeså fed som tegnefilmen.

Tin Hung Vo

Hvorfor kan man ikke vælge Aalborg som en mulighed?

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.